D.A.C. - Professioneel Chillen (2005)

D.A.C. - Professioneel Chillen (2005)
84 stemmen | gemiddelde 3,85
mijn stem:
Bookmark and Share
Label: Nano
  1. Nachtmerrie (Intro) (0:54)
  2. Keihardcore (4:31)
  3. Scene 1: Eendjes Voeren (Skit) (2:17)
  4. Coffeeshopdiplomaten (4:12)
  8. Tijdperk (3:52)
  9. De Cypher (5:21)
    met Skiggy Rapz
  10. Levensmoe (3:01)
  11. Scene 2: Gaan We Ut Zo Spelen? (Skit) (2:00)
  12. Als Ik (5:52)
  13. Chixxx (4:24)
  14. Weerwoord (3:19)
  15. Scene 3: Tequila Boem! (0:57)
  16. Ik Meen ‘t Echt (4:49)
  17. Springstof ['04 Remix] (3:46)
  18. Scene 4: Tijd Is Tijd (Skit) (1:46)
  19. Doorhalen (5:48)
  20. Scene 5: Professioneel Chillen (2:16)
    met Ronald Giphart
  21. Telefoonketen (5:26)

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2008, 18:15 uur
Echt een skip-album. Het album als geheel stelt niets voor. De meeste tracks hoeften niet van mij. Doorhalen, Keihardcore, Denksport, Coffeeshopdiplomaten; stuk voor stuk lekkere nummers. Maar tracks als Telefoonketen, Springstof remix, de intro en al die scenes halen het niveau van dit album enorm omlaag.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2008, 1:39 uur
Ik weet niet hoe het is met D.A.C. maar volgensmij is het geschiedenis :Y
Iniedergeval lees ik op de MySpace van DiggyDex dat hij "zijn plek als solo-artiest definitief heeft gevestigd." Dat zoweerzo even corrigeren ;)

vreeswijk2
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2008, 22:01 uur
Hiphop is die (sjit) hiphop is die (sjit) en noem het maar clichématige we praten die ookal haat je die geef me nou geen doel dit is gevoel dus hou je smoel hiphop is die (sjit)

maar weetje jiggy djé draagt deze groep erg ;)

Social_Mask
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2008, 18:23 uur
Het album valt best mee vind ik. Soms wat te hoog wannabe gehalte. Fijne beats en raps zijn ok. Skit zijn wel leuk, maar overbodig. Het album eindigt leuk. Moet hij iedereen bellen om te vertellen dat ze moeten optreden, en dan bij de laatste die wordt gebeld vergeet hij het te zeggen :P

3*, fijne beats, maar raps vind ik tegenvallen. Jiggy heb ik nooit echt goed gevonden. Favoriet: Als ik... Nog een minpunt: de echt goede nummers zijn er niet.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2008, 14:59 uur
heerlijk

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2009, 20:16 uur
Één van mijn favoriete Nederlandse releases op het gebied van rap. Ik zit een beetje tussen 3.5* en 4*. Toch maar voor nu een 3.5*, omdat op Professioneel Chillen teveel nummers staan die ik niet helemaal voel.

Favoriete tracks: Coffeeshopdiplomaten, Hiphopisdeshit, De Cypher, Doorhalen en Ik Meen 't Echt. De rest varieert bij mij van voldoende tot matig.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2009, 15:04 uur
toch appart.
op hun eerst album hebben ze schijt aan elk label of wat daar dan ook heeft te maken(check dan vooral boykots).
en dan brengen ze dit album zelf bij een label uit.
vervolgens brengt:
-wudstick zijn album bij een label uit.
-diggy eerste album bij een label en bij tweede album nog een keer een ander label.
-jiggy richt zijn eigen label op.
toch appart.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2009, 18:42 uur
apart bedoel je denk ik??

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2009, 10:58 uur
Daar waar ik Jiggy Dje en Diggydex solo heel goed te pruimen vind weten ze in hun grotere groepsverband met D.A.C. me niet te overtuigen. Het komt nergens echt volgroeid en doordacht over. 3 sterren dan maar omdat er wel een aantal toffe tracks op staan die me nog weleens kunnen bekoren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2009, 18:00 uur
Ik vind Jiggy Djé erg dope, ken verder van deze CD alleen Doorhalen _O_ Nu even de rest checken :D

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2009, 10:14 uur
Rudie schreef:

Ze zijn hier ook nog een stuk jonger. Dit is echt studentenrap met enorm veel punchlines en zelfs wat gevoelige nummers. Benieuwd of D.A.C nog ooit een album gaat opnemen. Ze staan 19 sept wel op Smoelwerk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2009, 17:06 uur
MAS schreef:

Stuk jonger? Jiggy bracht een jaar later Noah's Ark uit. Zoveel kan er niet gebeurd zijn in de tussentijd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2009, 22:29 uur
Dat klopt dat scheelt inderdaad niet zoveel. Op Noah's Ark had Jiggy natuurlijk ook kans om bepaalde tracks te doen waar die bij D.A.C. door het werken met een groep geen kans voor had. Als je hun eerste album DiDACtici hoort hoor je wel degelijk verschil voor al Jiggy en Diggy zijn veel gegroeid.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2009, 12:48 uur
MAS schreef:
Rudie schreef:

heb ze gemist op smoelwerk, was het dope?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2009, 13:39 uur
Was zeker dope ze konden helaas maar 4 nummers doen ofzo. GMJ was er ook niet bij

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 10:31 uur
hiphopisdesjit is echt geniaal! die samenzang _O_

niet ingelogd

36.464 gebruikers | 201.839 albums | 187.237 artiesten | 2.470.037 berichten | 1.526.385 stemmen