menu

The Search - The Search for Connection Contact and Community (2011)

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Zweden
Rock
Label: afmusic

  1. Silent Days (3:56)
  2. An Ounce of Courage (4:31)
  3. Age of the Hermit (4:29)
  4. From the Glass Jar (3:36)
  5. Jet (5:42)
  6. Manic Miner (3:57)
  7. Alone in a Space Shuttle (6:28)
  8. The Heart Is a Lonely Hunter (4:16)
  9. James (6:19)
  10. The Firm Conviction (5:26)
  11. We Fell Asleep in Each Others Arms and Never Woke Up Again (5:52)
  12. Kuchisake Onna (5:20)
totale tijdsduur: 59:52
zoeken in:
avatar van Chameleon Day
3,5
Is de albumtitel niet: "The Search For Connection, Contact and Community'?

Zie hier.

avatar van reptile71
Dat zou goed kunnen (het staat daar tenslotte zo), maar als je goed kijkt zie je dat de letters van 'The Search' licht grijs zijn en de titel in wit: klik. Dit om het onderscheid aan te geven tussen bandnaam en titel. Ik denk dus dat je het wel zo achter elkaar uit moet spreken, maar dan is dat incl. bandnaam. Whatever, als je het gewoon niet zo wil als het er nu staat kan je een correctie doorgeven. Zoals altijd is de mening van de crew uiteindelijk de enige juiste in deze.

avatar van Chameleon Day
3,5
Nou ja, we moeten het wel zeker weten natuurlijk.

Toch heeft de band (zoals jij ook constateert) het zelf over:

"The Searchs upcoming album "The Search For Connection Contact and Community""

Ik vermoed dat de grap is dat de bandnaam in de albumtitel zit. Dat kleurverschil geeft dat aan. Bovendien lijkt mij dat "For Connection Contact and Community" geen albumtitel is.

Mss heeft de band het wel in het midden willen laten, kan ook nog.

Ben er overigens nog niet over uit wat ik nou van dit album moet vinden. 'Age of the Hermit' en 'Alone in a Space Shuttle' vind ik fraai. 'We Fell Asleep..' klinkt lekker jaren 80 met die synths en dat Cure-gitaarlijntje en de uitleiding van het nummer is ook sterk. 'The Heart Is a Lonely Hunter' zou een goede single kunnen zijn. Goede song ook.

Maar een doorbraak naar een groter publiek zit er met dit album niet in, vrees ik. Hoe lang ze dit nog gaan volhouden, weet ik niet. Ik kan me voorstellen dat het uitblijven van (enig) succes de band uiteindelijk gaat opbreken.

avatar van reptile71
Zoals het nu staat "The Search - For Connection Contact and Community" staat het er ook, anders staat er 'The Search - The Search For Connection Contact and Community'.

Ach, we moet die Ramzig maar eens vragen wat het nou echt is....

avatar van reptile71
Ik dacht trouwens gezien te hebben dat hij ook nog uitkomt op af-music, maar later kon ik dat zo snel niet meer vinden.

avatar van Chameleon Day
3,5
Is dat een label?

Dikkop
Ik heb nu The Hearth is a Lonely Hunter en We Fell Asleep in Each Other's Arms and We Never Woke Up Again beluisterd en ik stoor me enorm aan Razmigs zang. De vocals op The Search vond ik nochtands prachtig.

Dikkop
Nu ik het volledige album heb beluisterd kan ik tevreden zeggen dat alleen de zang bij We Fell Asleep in Each Other's Arms and Never Woke Up Again flauw is

Dikkop
Ik vind het zeer jammer hoe weinig aandacht deze band krijgt. Ik had zeker niet verwacht dat er zelfs zo weinig reacties op musicmeter te vinden zouden zijn. Deze band is zeker niet zwakker dan bijvoorbeeld White Lies. Toch kent deze band geen succes. Ik hoop niet dat ze uit elkaar gaan. Ze maken altijd leuke platen. Hun debuut "The Search" is volgens mij zelfs van het beste van het vorige decenium.

avatar van deric raven
Hun eerste album heeft hier echter de nodige aandacht gekregen, en is zelfs een periode goed verkocht.

Dikkop
Hun debuut wel, maar voor een nieuw album krijgt deze toch zeer weinig aandacht?
En wat bedoel je precies met goed verkocht? Ik kan verkeerd zijn maar ik denk niet dat hun eerste plaat op internationaal vlak veel aandacht gekregen heeft. Op musicmeter valt dat gelukkig nog mee.

avatar van deric raven
Hier op MuMe was er aardig wat vraag naar.
Ik geloof zelfs dat hij daardoor opnieuw in productie is gegaan.

avatar van reptile71
Het debuut heeft momenteel 55 stemmen. Naar schatting heeft hooguit de helft van die mensen de cd echt gekocht. Hij is ook maar op weinig plaatsen verkrijgbaar. Ik heb hem momenteel niet meer op voorraad maar heb er een stuk of 6 verkocht (waarvan enkele naar het buitenland). We hebben het hier dus niet echt over hoge cijfers. 'Goed verkocht' is nogal betrekkelijk, zeg maar. Wel heeft het album inderdaad de nodige aandacht gekregen hier (kijk maar bij het album). Het was een soort tijdelijke hype onder het 'new wave volk' van musicmeter. De internationale aandacht die het heeft gehad is natuurlijk helemaal te verwaarlozen.

Ik heb dit nieuwe album gedownload, wat gratis kan vanaf hun site, en heb het een paar keer gedraaid, maar het viel me nogal tegen.

avatar van Mjuman
Het album is hier (in een stream) te beluisteren: The Search - The Search For Connection Contact And Community (album stream) | Totally Fuzzy Blog - totallyfuzzy.blogspot.com

Ben het met R71 eens: het valt een beetje tegen; het lijkt een move richting 'powerpop' - had moeite om m'n aandacht erbij te houden, gedurende het hele album.

Te weinig moment van sprankelend geluid, te veel wollige, zompige bas en imponeer base drum-kicks.

avatar van Chameleon Day
3,5
'Powerpop'? 'Wollige, zompige bas en imponeer base drum-kicks'?

Ik heb hem zojuist ook weer eens gedraaid, maar uw oren zijn echt anders dan de mijne. Het is juist een behoorlijk ingetogen album, met een enkele half-energieke uitschieter (My Heart Is a Lonely Hunter). Ik hoor geen 'powerpop' (wel pop). En 'zompige bas' ook niet; of doel je op de "Cure ttv Faith"-achtige basslijn in 'Age of the Hermit'? (wat ik overigens een fraai nummer vind).

Het album is idd minder dan de voorganger. Toch zijn de nummers over het algemeen goed. De instrumentatie is in veel nummers vrij sober. Er is veel "ruimte" in de muziek (niet dicht geplamuurd of kapot geproduceerd). Zeker ook weer vrij poppy, maar niet te erg. Ook veel sfeer toch. Ik heb op de muziek eigenlijk niet zoveel aan te merken. Vooral 'Silent Days', 'Age of the Hermit', 'Alone in a Space Shuttle', 'The Heart Is a Lonely Hunter' en 'Kushisake Onna' zijn gewoon goede nummers. Alleen 'The Firm Conviction' vind ik naar beneden uitschieten.

Ook typisch een plaat die in het begin nogal eenvormig klinkt, maar na meerdere luisterbeurten toch wel openbloeit.

Maarrrr.....het grote minpunt van dit album vind ik toch de zang. Die is dit keer echt beneden het niveau wat het zou moeten zijn. Soms is het gewoon vals of klinken de zangmelodieën een beetje knullig. En de teksten zijn ook vaak weinig boeiend en nogal recht toe recht aan. Het thema is op zich wel aardig: hoe we met zijn allen dicht op elkaar wonen, maar vaak volkomen langs elkaar heen leven.....binnen een kring van vaak niet meer dan 25 meter of zo.

3,5*

avatar van Mjuman
@CD - ik ben 'em nu ondertussen weer aan het beluisteren. Om te zeggen dat ik het k* vond gaat wellicht te ver, maar zou ik de krenten in de pap moeten tellen, zijn het er niet vele.

Ik vond het op een gegeven moment écht klinken als een middelmatige Amerikaanse rockband - vreselijk. Daarna draaide ik Palace van The Chapel Club en dat ervoer ik gewoon als een opluchting.

Bijv. The Heart Is a Lonely Hunter vond ik echt klinken als de soundtrack voor een splinternieuwe Opel Corsa -gewoon over the top geproduceerd; superboring, klonk écht helemaal nergens naar en ergens in mijn binnenste had ik zin op Martha & The Muffins - Echo Beach op te zetten: een luchtige blueberry-muffin in verhouding tot deze uitgezakte chocolade-soufflé. Ik kan het niet anders maken. Het is mij veel en veel te veel up your ears, geen lucht.

Die track 4 begin ok, sprankelgitaar, maar weer dat verkeerde drumgeluid.

En The Age of The Hermit geeft idd precies aan wat ik bedoel: geen precieze exacte bas (tsjoempa, tsjoempa), maar wollige ulleprulle, ulleprulle, ulleprulle - geen definitie,geen punch - geen dynamische ontwikkeling in het geluidsbeeld.
Zal nog een voorbeeld geven: track 7 dat stuk tussen 2:20 en 2:40 (bas) en wanneer de drum er dan weer in komt na 3 min. is gewoon niet precies genoeg, niet puntig,

Krijg sterk het gevoel dat er enerzijds sterk op hoog (gitaren, hi-hat, synth) is gelet, terwijl de zang wat weggedrukt is, net als de middentonen, en op laag,maar dan op definitie. Het geluidsbeeld in zijn totaliteit is imo(ren) in onbalans.

Ik word erg moe van het geluidsbeeld. En dan let ik nog niet eens op zang of teksten.

Dikkop
Beetje zoals bij het tweede album van The Mary Onettes eigenlijk?
Zelfde soort muziek en zelfde probleem.
Op hun eerste album vind ik de vocals echt geweldig.
Hier stoor ik me ook aan de zang. Heel jammer.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:33 uur

geplaatst: vandaag om 23:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.