41.266 gebruikers | 254.656 albums | 231.325 artiesten | 3.429.392 berichten | 1.912.547 stemmen

Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II - The Sound of Music (1965)

Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II - The Sound of Music (1965)
39 stemmen | gemiddelde 2,89
mijn stem:
Score
Label: BMG
  1. Prelude and the Sound of Music (2:44)
  2. Overture and Preludium (Dixit Dominus) (3:14)
  3. Morning Hymn and Alleluia (2:01)
  4. Maria (3:16)
  5. I Have Confidence (3:26)
  6. Sixteen Going on Seventeen (3:18)
  7. My Favorite Things (2:18)
  8. Do-Re-Mi (5:33)
  9. The Sound of Music (2:10)
  10. The Lonely Goatherd (3:10)
  11. So Long, Farewell (2:54)
  12. Climb Ev'ry Mountain (2:16)
  13. Something Good (3:16)
  14. Processional and Maria (2:27)
  15. Edelweiss (1:50)
  16. Climb Ev'ry Mountain (Reprise) (1:21)

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:19 uur
Ja hier zat ik al helemaal op te wachten!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:21 uur
Ik wist het, neo - dat je hier gelukkig mee zou zijn!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:22 uur
neo schreef:
Ja hier zat ik al helemaal op te wachten!
Is dit zo'n slechte soundtrack dan neo?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:23 uur
Raindrops on roses and whiskers on kittens...?? of zoiets?

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:24 uur
The Horror....The Horror...

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:25 uur
Vaak hebben slechte films nog aardig tot hele goeie muziek, maar tja dit spant de kroon.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:26 uur
Nou ja, het is gewoon nogal suf enzo, maar in principe zijn het natuurlijk razend knap geschreven liedjes. Verzin ze maar eens, die melodieën.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:33 uur
Dat mag dan zo zijn maar, maar mij doen al die composities niks, en als ze goed geschreven waren zou het mij toch iets moeten doen...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:42 uur
Tja dat is het eeuwige dilemma. Het is vreselijke hemeltergend zoetsappige muziek, maar ik kan er slecht tegen als een album als dit wordt afgekraakt, omdat het in principe veel en veel creatiever en muzikaler is dan het gros van de pop/rock muziek.

Maar ja, smaak he... :)

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:44 uur
Voor de rest zal jij mij bij het stemmen op filmscores niet meer betrappen op dit soort ongein, maar dit is gewoon zo trauma 747 cd voor mij ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:50 uur
At your service heren! Voor mij is dit een heerlijke verzameling klassieke nummers, behorend tot een heerlijke filmklassieker. :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2005, 4:57 uur
Idioot laag gemiddelde. Ga je schamen, neo.

Luister die prelude nog maar eens goed, zou ik zeggen.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2005, 12:02 uur
In mijn volgende leven. Het is een gedeelte de hekel en de manier waarop de muziek en de film apart en samen als geheel erin zijn gestampt op jongen leeftijd. Rodgers en Hammerstein zijn wel degelijk in staat om goed werk te componeren, maar Sound of Music? In een volgend leven dus.

Hans Brouwer
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2006, 6:51 uur
Als klein Hansje werd ik door mijn ouders, samen met zusje Ria, meegenomen naar de bios in Utrecht om deze film te zien. En ik vond het mooi..............
Nu ruim 40 jaar later heb ik natuurlijk de dvd en ook de bijbehorende soundtrack. Ik vind het nog steeds geweldig.
Julie Andrews: om te :)P Wat een heerlijke actrice :D
U moet zich voorstellen: eerste kerstdag, zo'n dag waarop je uit pure verveling een film gaat kijken. Op welke film trakteert vader Hans zijn vrouw en twee dochters dan....... :? Juist, The Sound of Music. En verplicht kijken natuurlijk 8)!!

~Jewel~
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juni 2007, 12:40 uur
Heb deze film vroeger (lees: 10 jaar geleden;)) een stuk of 15x gezien! Prachtig vond ik het, en nu nog steeds! Kijk en luister er nog steeds met veel plezier naar. Julie Andrews en Christopher Plummer hebben prachtige stemmen, kan me herinneren dat ik erg tegen Julie Andrews opkeek als klein meisje die zangeres wilde worden:)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2007, 21:34 uur
Hans Brouwer schreef:

Met vriendelijke groet, :W

Jij moet cabaretier worden het klinkt echt geloofwaardig _O^

Heb deze vroeger ook tot in de treuren zitten kijken en beluisteren maar het spijt me ik wordt er niet *:)* van eerder
*:|* :X :Z :T :( ;(

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2007, 14:32 uur
Dit is niet echt mijn Muziek maar sommige nummers zijn best oké.

2.5*

Father McKenzie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2008, 17:34 uur
Voor wie van lekker ouderwetse musical houdt, een must dacht ik!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2008, 10:26 uur
vroeger vaak de film gezien. dus ik ken de muziek redelijk goed. past zeer mooi bij de film.

3.5*

Father McKenzie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2009, 11:19 uur
Hans Brouwer schreef:

Met vriendelijke groet, :W

Nèt als Hans Brouwer word ik een beetje lyrisch.... de muziek in deze musical is dan ook van topniveau. Die liedjes nestelen zich in je hoofd, het zit soms diep, maar kijk, we bekeken deze vandaag op dvd, de muziek klinkt nog steeds fris, Julie Andrews was op haar mooist....
Muziek voor sentimentele zotten, ik weet het, maar ik blijf dit grandioze muziek vinden, de muziek van Rodgers & Hammerstein is tijdloos en onverwoestbaar. Het zal wel niet erg "bon ton" zijn om hier openlijk voor uit te komen, maar ik schaam me daar voor geen grammetje voor, dit is héérlijke muziek!
Ik herwaardeer deze van 4 naar het volle pond!
Hulde aan de componisten!