Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons (2000)

Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons (2000)
224 stemmen | gemiddelde 4,04
mijn stem:
Pop / Folk
Label: Durtro
  1. Twilight (3:51)
  2. Cripple and the Starfish (4:14)
  3. Hitler in My Heart (3:35)
  4. The Atrocities (3:55)
  5. River of Sorrow (4:05)
  6. Rapture (3:57)
  7. Deeper Than Love (4:43)
  8. Divine (3:12)
  9. Blue Angel (3:35)

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2008, 20:37 uur
Net toegevoegd aan mijn top 10 en wel met stip op 1. Heb deze cd al een tijd in mijn bezit. Maar hij blijft maar groeien. Er wordt echt een sfeer neergezet waar ik persoonlijk keer op keer zelfs kippenvel van krijg. Wat mij betreft geen slecht nummer op te vinden. Denk niet dat Antony dit niveau ooit nog zou halen maar zelfs zijn twee had in mijn top 10 kunnen staat als ik twee cd's van 1 band erin zou zetten. Het verbaast mij dat deze cd nog niet in de top 250 staat als ik de reacties lees.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2009, 17:08 uur
Het gebeurt niet vaak dat ik een cd gelijk 5,0* geef, maar dit is echt een meesterwerk. Er zullen niet veel albums zijn waar zulke mooie intense muziek op staat als op dit debuut. Wat een prachtige composities, schitterend uitgevoerd, niet alleen de zang van Antony maar ook door 'the Johnsons'. Alles klopt, ingetogen spelen, aanzetten, fortissimo: wauw.... ze vormen één buitengewoon fraai muzikaal geheel wat zich over mij uitstort en dwars door mij heen snijdt. :')

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 februari 2009, 17:21 uur
west schreef:
Mooi he? Weet nog niet welke ik mooier vind, deze of zijn laatste. Vind het beiden kunstwerkjes.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2009, 7:20 uur
ik vind hem erg goed ,alleen hitler in my hard vind ik erg irritand!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2009, 22:11 uur
Een mooi debuut, maar deze plaat mist nog een beetje de variatie en de diepgang die de 2 opvolgers wel laten zien. Daar vind ik de arrangementen toch net wat rijker en fraaier. Maar Antony showt al iets van zijn klasse en is vanaf het begin erg eerlijk en oprecht in zijn muziek. Een uniek talent met een heel eigen geluid.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2009, 23:09 uur
Het debuut van Antony and the Johnsons heb ik nu ook aangeschaft en beluisterd en ik ben weer eens versteld van de pracht van dit album en dan vooral die zang : zelden een stem gehoord die mij zo diep weet te raken, gevoelig, passioneel en tegelijk heel zuiver. De songs zijn alle 9 ook sterk mede vanwege de sterke melodieën en de piano- en vioolbegeleiding, soms bombastisch en dan weer sfeervol en ingetogen. Meesterwerk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2009, 13:37 uur
Gisteren in bruikleen meegekregen, ik dacht verkeerdelijk dat dit het recentste album was, dit is dus het debuut, merk ik nu.
Wèl, het is een pareltje, zoveel is me nu al duidelijk; Erg passioneel en bevlogen gezongen, zo klinkt deze plaat.
Een muzikaal avontuur, de moeite om helemaal uit te zitten, door de pakkende melodielijnen en de formidabele zang, met niets te vergelijken. Die 35 minuutjes zijn zo om, en je drukt op replay.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 23:37 uur
kan niet stuk zou je zeggen

zijn stem is mede zijn beperking, het wordt mij te eentonig

toch weet het me wel degelijk t eraken

prachtige stem, maar 1 plaat lijkt me genoeg

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2009, 16:39 uur
Ik ben al eerder in aanraking geweest met Antony zijn werk, maar het kon me toen niet echt boeien.
Maar een paar weken terug kwam RAPTURE voorbij op de TV en dat greep me echt bij de strot en liet ff niet meer los.
Wat een schoonheid van een plaat is dat zeg.
Ik ben gelijk via youtube meer van deze plaat gaan beluisteren en van de 9 tracks vind ik er nog wel 2 of 3 niet echt mijn ding, maar de rest kan ik wel goed naar luisteren.
En RAPTURE staat op dit moment op de superhigh rotation stand hier.
Kippevel met een hoofdletter

niet ingelogd

34.700 gebruikers | 190.276 albums | 176.899 artiesten | 2.262.223 berichten | 1.415.363 stemmen