menu

Kaboom Karavan - Barra Barra (2011)

mijn stem
3,86 (7)
7 stemmen

België
Avant-Garde
Label: Miasmah

  1. Lentetooi (3:48)
  2. Koboi (3:58)
  3. Nuit Nadar (4:56)
  4. Down the Out (4:32)
  5. Parka (5:24)
  6. Thyres (3:35)
  7. Not Gone Is Seen (4:47)
  8. Wälzer (2:38)
  9. Barra Barra (5:02)
  10. Desanchanson (5:59)
totale tijdsduur: 44:39
zoeken in:
avatar van essence
4,5
Verontrustende soundscapes. Dreigend maar tegelijkertijd ook melancholisch. Het geluid draagt iets in zich van vervlogen tijden. Precies een sonisch beeld van een of ander geheimzinnig verleden. Dit klinkt allemaal nogal hoogdravend als ik dit hier zo lees, maar ik kan momenteel geen andere woorden vinden om het geluid te beschrijven.
Het is musique conrète, zoveel is duidelijk: je hoort getik, gepiengel op snaren, veel metaalachtige geluiden. Telkens met een melodische ondertoon. Het is niet zo dat alles verdrinkt in een drijfzand van geluid. Integendeel. Allemaal heel goed in elkaar gepuzzeld.
Ik vind dit een heel intrigerende plaat, waar je eventjes van ontheemd wordt. Je wordt al het ware losgetrokken van tijd en ruimte. En is dat niet wat kunst hoort te doen?

avatar van essence
4,5
Super coole hoes ook. Vinyl alert!

edit: ik zie net dat de vinylhoes er spijtig genoeg niet zo goed uitziet als deze. Spijtig.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:41 uur

geplaatst: vandaag om 00:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.