20 stemmen | gemiddelde 3,80
Label:
Capitol
Children of the Future (3:00)
Pushed Me to It (0:39)
You've Got the Power (0:53)
In My First Mind (7:35)
Beauty of Time Is That It's Snowing (Psychedlic B.B.) (5:18)
Baby's Callin' Me Home (3:17)
Steppin' Stone (3:09)
Roll with It (2:30)
Junior Saw It Happen (2:30)
Fanny Mae (3:10)
Key to the Highway (6:18)
totale tijdsduur: 38:19totale tijdsduur: 38:19
[permalink] geplaatst op 3 juli 2007, 15:23 uurPrachtig album dit, eigenlijk vind ik het eerdere werk van Steve Miller het beste. Luister bijvoorbeeld naar het prachtige In my first mind waarin de mellotron domineert, schitterend gewoon.
Harald
[permalink] geplaatst op 3 juli 2007, 15:44 uurShangri-la schreef:
Met je eens ofwel nog een aantal goede volgten.
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2009, 16:33 uurBaby's Callin' Me Home, wat een wereldnummer! Ken het nog niet zo lang, maar het heeft me twee dagen van andere muziek afgehouden. Prachtig, weemoedig nummer. Dit schreeuwt om meer aandacht.
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2009, 21:20 uurZeer fijne plaat.
De eerste luisterbeurten waren wat tegenvallend. Maar wat wil je dan ook, als het enige nummer dat je kent Baby's Callin' Me Home is? Dan kán de rest enkel tegenvallen. Het psychedelische hielp ook niet echt. Ben er niet vies van, maar het moet niet de overhand hebben.
Dat psychedelische gaat op voor het eerste deel. Vond ik in eerste instantie niet veel aan, maar daar is glucklich verandering in gekomen. Nummer 2 en 3 lijken niks toe te voegen als je kijkt naar de tijdsduur, maar passen wel mooi in het plaatje. Een goed begin, ook van Psychedlic B.B kon ik genieten.
Maar het beste is op het tweede deel te vinden. Enorm bluesy! Met als ultiem, ultiem, ultiem hoogtepunt - naast Baby's Callin' Me Home - het slotnummer: Key to the Highway. Briljant. En met Fanny Mae en Steppin' Stone heb je ook nog eens wat uitstekende nummers erbij.
Kortom; sterke plaat, met een uiterst fijne spacey eerste deel en weergaloze bluesy tweede.
Midnight smokers, als de Steve Miller Band - zoals de heren van Opgezwolle ooit rapten.
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2009, 16:50 uur
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2009, 16:57 uurJa, die ken ik. Op YouTube ging ik opzoek naar de versie die hier staat, maar kon die niet vinden en kwam terecht bij de Filmore versie. Erg goed inderdaad, mix van de A en B kant eigenlijk. Mooie stem heeft Boz Scaggs ook.
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 16:05 uurDit is één van die bands die écht veel luisteraars hebben in de V.S. en veel minder daar buiten. Daar heb je er wel meer van.. Townes van Zandt, Eagles..