menu

Blind Guardian - Memories of a Time to Come (2012)

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

Duitsland
Metal
Label: Nuclear Blast

  1. Imaginations from the Other Side (7:11)
  2. Nightfall (5:34)
  3. Ride Into Obsession (4:46)
  4. Somewhere Far Beyond (7:32)
  5. Majesty (7:29)
  6. Traveler in Time (6:01)
  7. Follow the Blind (7:11)
  8. The Last Candle (6:03)
  9. Sacred Worlds (9:17)
  10. This Will Never End (5:07)
  11. Valhalla (5:13)
  12. Bright Eyes (5:15)
  13. Mirror Mirror (5:09)
  14. The Bard’s Song (In the Forest) (3:26)
  15. The Bard’s Song (The Hobbit) (3:41)
  16. And Then There Was Silence (14:06)
  17. Brian *
  18. Halloween (The Wizard's Crown) *
  19. Lucifer’s Heritage *
  20. Symphonies of Doom *
  21. Dead of the Night *
  22. Majesty *
  23. Trial by the Archon *
  24. Battalions of Fear *
  25. Run for the Night *
  26. Lost in the Twilight Hall *
  27. Tommyknockers *
  28. Ashes to Ashes *
  29. Time What Is Time *
  30. A Past and Future Secret *
  31. The Script for My Requiem *
toon 15 bonustracks
totale tijdsduur: 1:43:01
zoeken in:
avatar van Sebashuis
Dacht eerst dat het om een simpele verzamelaar ging maar ik haal opgelucht adem. Ik zal mijzelf dus figuurlijk, of met dit weer misschien zelfs letterlijk, moeten laten infriezen tot januari om de tijd te doden en daarna de ultra deluxe editie "blind" aan te schaffen.

Lijkt me erg leuk dit . het gaat dus geen simpele verzamelaar worden: With the exception of “Sacred Worlds”, all songs on Memories of a Time to Come have been remixed while “The Bard’s Song – The Hobbit”, “Valhalla” as well as “And Then There Was Silence” have been re-recorded..

Raar eigenlijk want ik vind Sacred Worlds wel oke maar het geluid van Nightfall en Imaginations vond ik gewoon goed, erg goed zelfs. Ben benieuwd wat ze er van zullen bakken maar dit moet haast wel goed zitten,

From the very beginning it was important for us to undertake this project only if we could put the necessary time and attention to detail into it. aah dus zo, Blind Guardian ik ben dus weer dik met u tevreden!

avatar van [WZ]
3,5
..dus het is wél een verzamelaar (zelfde, oude liedjes), maar een wat ander geluid? Hmm, liever dan toch gewoon een nieuw album gehad..

avatar van Sebashuis
[WZ] schreef:
..dus het is wél een verzamelaar (zelfde, oude liedjes), maar een wat ander geluid? Hmm, liever dan toch gewoon een nieuw album gehad..

Met het tempo van de laatste jaren op zijn vroegst in 2014 , maar kan natuurlijk altijd anders.

De heren zitten nu bij Nuclear Blast die berucht zijn naar mijn mening en volgens meerdere, dat ze nogal van tempo in releases houden. Vraag me ook af wanneer het nieuwe album dan gaat komen, of weet ik gewoon niet waar ik moet zoeken?

In de eerste instantie dacht ik dat deze aankondiging van Memories of a Time to Come het Lords of the Rings (bron ? ) orkestrale project van de heren zou zijn. Komt dat nou hierna of doen ze nog een album?

Al tijden (toch?) in ieder geval van wat ze in de The Edge of Time periode vertelde, zit dat orkestrale project er aan te komen. En daar hadden ze ook "de tijd voor nodig" en "wilde wel altijd al" etc.

Nu begin ik alles door elkaar te halen en ben ik zelf even de weg kwijt Is dit dat dan eigenlijk

avatar van Edwynn
Remixes en heropnames dus. Waarom nu toch? Schaf gewoon één van de reguliere platen aan. Dat lijkt me voor instappers altijd beter. En is de titel een bewuste of onbewuste verwijzing naar het illustere Sabbat debuut?
En orkestraal project? Is Blind Guardian nog niet orkestraal genoeg? Ik zou zeggen: neem gewoon een nieuwe plaat op en laat je niet in de luren leggen door die knapen van de marketingafdeling.
Nou ja, wie erop zit te wachten: veel plezier. Ik sla even over.

avatar van Sebashuis
Marketingafdeling?

Although the final completion of this quite unusual cooperation most probably will keep us busy until 2013, things nonetheless become clearer the more we exchange ideas. The creation of a great new storyboard and the involvement of such a suitable concept are the perfect frame for this “soundtrack/musical-like” anthems we have come up with over the years. It is absolutely great that Markus is willing to follow us on such an ambitious voyage.[bron]

Yes, it’s orchestral music. It’s Blind Guardian music composed for orchestra. It contains all of the vivid and important elements that we are known for. We started writing these songs during the Nightfall In Middle-Earth sessions. The songs are very melodious and you will easily recognize that it is Blind Guardian music, even though the band is not involved that strong into it. I do the vocals of course, and that makes it a Blind Guardian album. bron

Het is anders allemaal vrij ambitieus hoor of de marketeers doen goed hun best om juist die gedachte aan mij over te brengen, kan ook . maar daar ga ik natuurlijk niet van uit.

avatar van Edwynn
Zal allemaal best. En ik zal het ook niet eerder weten dan dat ik het hoor, maar ik krijg er rare Dimmu Borgirkriebels van.

avatar van [WZ]
3,5
Edwynn schreef:
Zal allemaal best. En ik zal het ook niet eerder weten dan dat ik het hoor, maar ik krijg er rare Dimmu Borgirkriebels van.


Dimmu-kriebels ja, dát was pas een mega-faal album, hun laatste :S

Maar idd, ik sla deze ook over...

avatar van Sebashuis
Ten eerste: een betere versie dan Traveler in Time en Majesty live in het echt en op de live platen maak je toch nooit Blind Guardian, dus wat mij betreft geheel overbodig hier. Maar geheel overbodig is de plaat niet. In het kort komt het er op neer dat de heren bij And Then There Was Silence die achtergrond koren hebben weggelaten, nee verminderd moet ik zeggen.

Over de hele plaat is het geluid een wat beter totaal plaatje geworden. Neem de drums (en dan met name de bass drum) die beter door de nummers huppelt.

Conclusie: waarom pak je dit dan niet plaat voor plaat aan? Ik bedoel het klinkt beter dus waarom dan maar 1 of 2 nummers? En nu blijf ik van "Nightfall? en hoe zou Into the Storm dan klinken?" En zo kan ik wel bij elk nummer beginnen.

Wat dat betreft, Ik denk dus dat ik hem, ja sorry Blind Guardian, toch laat schieten, in ieder geval geen 20eu. Ik heb wel eens vaker wat deluxe edities gekocht die dan vervolgens een tijdje daarna voor 2x de helft over de toonbank gingen, dus Nuclear Blast . Nu hopen dat die 3CD editie dus snel in de budgetbak ligt.

avatar van horned_reaper
De vernieuwde versies die hierop staan vindt ik soms toch echt een stuk beter klinken dan de originele versies!

Ook de nieuwe versies van the Bards song mag er zeker wel zijn!

Dus in mijn ogen was dit zeker geen slechte keus.

avatar van Sinner
4,0
Tja als je dan toch een compilatie moet uitbrengen kan je het maar beter goed aanpakken - en dat heeft Blind Guardian dan ook gedaan. Je ziet en hoort dat hier hopen meer moeite is in gestoken dan in de meeste verzamelaars en het blijft zelfs voor de fans iet of wat interessant. (...ik koop heel zelden een 'best of' - maar deze had ik op releasedag in huis - wil best wel wat zeggen). Zo is het artwork erg mooi en oogt het boekje (met liner-notes) erg verzorgd. Ook over de songkeuze valt in mijn ogen niet echt veel te mekkeren - alleen had ik persoonlijk eerder Majesty heropgenomen dan Valhalla (in verband met dat lullige orgeldeuntje...) en had er misschien ook nog een extra song van Night at the Opera op mogen staan. De songs die heropgenomen zijn klinken prima en voor de verandering heeft The Last Candle ook echt een einde (...in plaats van zo bizar abrupt te eindigen als op mijn oorspronkelijke Tales from the Twilight World cd). Netjes. En een erg leuke instap als je nog niets van de band hebt.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:55 uur

geplaatst: vandaag om 21:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.