605 stemmen | gemiddelde 3,99
Creation
Only Shallow (4:17)
Loomer (2:38)
Touched (0:56)
To Here Knows When (5:31)
When You Sleep (4:11)
I Only Said (5:34)
Come in Alone (3:58)
Sometimes (5:19)
Blown a Wish (3:36)
What You Want (5:33)
Soon (6:58)
totale tijdsduur: 48:31totale tijdsduur: 48:31» nummer 134 in de top 250
[permalink] geplaatst op 19 oktober 2012, 16:08 uurIn 2009 was er ook gewoon een tour, dus dat lijkt me geen argument voor een nieuwe plaat. Aan de andere kant dacht ik dat ook van Godspeed You! Black Emperor.
[permalink] geplaatst op 19 oktober 2012, 17:19 uurTja, ieder zijn gedacht, ik redeneer ook maar hardop. Ik geloof er alleszins deze keer echt in. En 'als' het album verschijnt, zal het sowieso geen loveless II zijn, maar dat hoeft ook niet. Ben super benieuwd hoe het gaat klinken. Als Kevin Shields een gelijkaardige gitaarsound laat horen als bij de samenwerking met Patti Smith dan kan het nog wel iets worden.
[permalink] geplaatst op 9 november 2012, 20:19 uur
[permalink] geplaatst op 28 december 2012, 18:15 uurDit jaar heb ik veel naar bands als Alcest geluisterd, bands die bekend staan om hun combinatie van black metal en shoegaze. Ik vind dat dromerige geluid geweldig dus ik kom nu al snel uit bij Shoegaze. Dit wordt gezien als een van de beste shoegazeplaten.
Ik zag dat ik hier 2 sterren aan had gegeven, dat is echt veel te laag. Toen hoorde ik alleen maar een bak herrie, nu hoor ik prachtige liedjes die worden omgeven door hemelse gitaarmuren. Ik word echt even meegenomen. Als ik hem tegenkom in de platenzaak volgende week neem ik hem zeker mee! 4,5 ster, maar dat kan wel eens hoger worden.
[permalink] geplaatst op 28 december 2012, 22:39 uurDon Cappuccino schreef:
Dan móet ik deze ook snel eens checken!

[permalink] geplaatst op 25 januari 2013, 17:10 uurHet gaat wel even duren voor ik dit album een beetje op waarde zal kunnen schatten. De eerste keren dat ik dit luister is het een kwestie van ene oor in, andere uit. Toch heb ik meteen al een goed gevoel bij dit album en hoop ik dat ik het geweldig ga vinden. Met zo'n instelling gaat dat waarschijnlijk ook wel goed komen.
Soon vind ik alvast een geweldig nummer!
[permalink] geplaatst op 25 januari 2013, 17:49 uurIk word van de eerste 2 tracks enorm onrustig in mijn broekje.
[permalink] geplaatst op 5 februari 2013, 16:29 uurKomen hier nog nieuwe re-issues van uit, met oog op de nieuwe plaat? Ik wil deze heel graag op vinyl hebben.
[permalink] geplaatst op 5 februari 2013, 18:43 uurWerd deze plaat niet vorig jaar opnieuw uitgebracht, of zijn ze al door de stock heen?
[permalink] geplaatst op 5 februari 2013, 20:16 uurIk heb 'm vorige week nog als remaster (CD versie) in mijn handen gehad. Toch maar niet gekocht omdat ik 'm al op CD en vinyl heb liggen.
Hoe dan ook is dat de enige re-issue die voorzover ik weet in de pijplijn zat. Bonustracks zou ik helemaal niet meer op rekenen sinds de release van de EP-verzamelaar vorig jaar.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2013, 16:04 uurNu deze band op dit moment talk of muziektown is, heb ik deze klassieker voor het eerst sinds tijden weer eens beluisterd. En ik had deze al hoog zitten, maar nu werd ik wel echt helemaal weggeblazen... Wat een werkelijk geniale muziek! Elk nummer heeft weer een eigen kippenvelopwekkende melodie. Gauw een halfje erbij. Waarlijk een van de beste platen ooit.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2013, 18:54 uurIk zou zeggen vooral You Made Me Realise en Isn't Anything proberen. Tuurlijk is Loveless ook geweldig, maar wel glad, vergeleken met die 2.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2013, 18:57 uurAndersom eerder..
[permalink] geplaatst op 7 februari 2013, 19:00 uurIk zal in elk geval de debuutplaat ook eens gaan proberen, dan kan ik het zelf horen

Maar dit kan nog wel een interessante discussie worden, misschien. Wat maakt deze gladder/minder glad dan de EP en het debuut, dan? Ik zou dit hoe dan ook niet direct als gladde muziek beschrijven, al zegt dat natuurlijk niet dat hij niet minder rauw kan zijn dan ander werk van deze band (dat kan ik me best voorstellen, ondanks de 'stofzuigersound' klinkt het wel fris).
[permalink] geplaatst op 7 februari 2013, 19:02 uurJa, natuurlijk lok ik een discussie uit door zo'n opmerking te plaatsen, maar er zullen genoeg mensen zijn die weten wat ik bedoel, In het kort dan;
Loveless is massiever noise, maar ook erg perfect, op alle details is gelet, elk geluidje is perfect wat het moet zijn. Geweldig, maar ik hou van imperfecties.
Bij You Made Me Realise en Isn't Anything is een zeer dof geluid te bespeuren en het rammelt aan alle kanten, dus minder "glad". Minder noisey is het ook, dat is waar, want die 2 zijn meer noise pop platen. Mja, ik zei dus minder glad, minder perfect, ruw en daar is Loveless te perfect voor.
[permalink] geplaatst op 8 maart 2013, 21:11 uurIllumSphere schreef:
Bij the usual suspects kan ik geen plaat meer vinden.
Toch blij dat ik deze een jaar of 4 geleden dan niet heb laten liggen en ik heb even gekeken; het gaat om een 2003 persing.
[permalink] geplaatst op 26 april 2013, 22:52 uurVia mijn favoriete film, Lost in Translation, op MBV en the Jesus and Mary Chain gekomen. Vond de soundtrack altijd al om te genieten, maar gek genoeg nooit echt in de daadwerkelijke artiesten verdiept verder. Tis helemaal mijn ding dus ben benieuwd hoe het album gaat bevallen.
Snel meer

[permalink] geplaatst op 6 mei 2013, 0:01 uur
En vervolgens heb je de titel van track 3 zeker gepraktiseerd? Heb je ook een vriendin (track 5)?
On topik: Sometimes, wat een nummer zeg.