41.266 gebruikers | 254.656 albums | 231.325 artiesten | 3.429.426 berichten | 1.912.561 stemmen

Dry the River - Shallow Bed (2012)

Dry the River - Shallow Bed (2012)
112 stemmen | gemiddelde 3,78
mijn stem:
Folk / Rock
Label: RCA
  1. Animal Skins (2:56)
  2. New Ceremony (4:12)
  3. Shield Your Eyes (3:40)
  4. History Book (4:41)
  5. The Chambers & the Valves (3:10)
  6. Demons (3:47)
  7. Bible Belt (4:44)
  8. No Rest (3:08)
  9. Shaker Hymns (3:49)
  10. Weights & Measure (5:05)
  11. Lion’s Den (6:44)
  12. Family * (4:47)

Dit album staat op nummer 13 in de rotatielijst
» volledige rotatielijst

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 20:13 uur
RensZ schreef:
Laat ze maar gewoon in een bootje door de grachten van Amsterdam varen

Zoals die andere act voor kleine zaaltjes: The Beatles.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 14:35 uur
Erg verrast door dit album. Hoorde het toevallig toen ik plaatjes aan het uitzoeken was bij Plato in Groningen. Na een nummer of drie was ik wel verkocht. Beetje Fleet Foxes, beetje Mumford, beetje Band of Horses, maar dan wel met het lef om af en toe de distortionpedalen flink open te trappen en ouderwets te rocken met de handel. Favorieten zijn Animal Skins, No Rest, en Lion's Den...

» Laagste prijs voor dit album

Shallow Bed (€ 13,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Shallow Bed (€ 13,99)
gratis verzending

Shallow Bed (€ 15,98)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor dit album

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 19:42 uur
Ik ga ze live zien in Rotown! Leuk om ze in een klein zaaltje te zien spelen nu het nog kan. Zal met deze band niet lang duren denk ik.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 9:57 uur
Mooie versie van History Book en Shield Your Eyes

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2012, 17:14 uur
heb kaarten voor optreden in de effenaar, wordt genieten

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2012, 14:23 uur
Ik heb wel eens betere recensies gelezen :P.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 23:20 uur
Prachtig album! Dan weer ingetogen, dan weer uitbundig, maar altijd expressief en boordevol pure emotie. Hier en daar een vleugje Saybia, dan bijna weer Fleet Foxes . Verder herken ik mij in de al genoemde vergelijkingen. Hoogtepunt van het album is wat mij betreft het kippenvel bezorgende "No Rest". Ik ben verkocht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2012, 11:56 uur
Dat vinden wel meer mensen geloof ik. Ik ben toch meer fan van New Ceremony en Chamber & the Valves, maar No Rest mag er ook wezen hoor. Overigens staat hier aangegeven dat Chamber & Valves 3.10 duurt, maar mijn versie duurt c.a. 5 minuten. Hoe zit dat?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2012, 12:15 uur
Chamber & Valves vind ik het minste nummer op deze plaat, het teert wat teveel op het meezingbaar refrein. Voor mij zijn het Shield Your Eyes, History Book, Bible Belt, Weights & Measures en Lion's Den die het doen. Ben toch wel redelijk verslaafd geworden aan dit plaatje :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2012, 17:06 uur
Wat is dit goed. Die zanger zingt zich rechtstreeks je hart in; wat een stem! Schaamteloos emotioneel, maar ik kan er vooralsnog geen genoeg van krijgen. Al is het risico dat de overdaad aan pathos gaat vervelen wel levensgroot aanwezig. Vooralsnog: repeat!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2012, 19:35 uur
Toen ik ze zag in het voorprogramma van the Antlers vond ik ze eigenlijk maar niks. Het kwam op mij allemaal een beetje geforceerd 'kijk hoe goede muziek wij maken' over. Ik had er dan ook een hard hoofd in toen ik aan het album begon, maar, dit is me alleszins meegevallen. Wat heet, het is gewoon een ontzettend goed album. Ik wilde het nog heel misschien slechts 3.5* geven, maar dat kan met een nummer als Lion’s Den (!) natuurlijk niet.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2012, 22:35 uur
Ja, dit is weer zo'n CD waarbij het onmogelijk is om de drie beste nummers uit te zoeken.
Alles is namelijk goed, en niet zo'n beetje ook.
Muziek is emotie, en deze hele CD ademt emotie uit - geweldig.
Ik verheug me ontzettend op hun optreden in de Effenaar over een maandje

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2012, 14:48 uur
In aanloop naar het concert a.s. maandag in de Effenaar dit album eens een paar keer gedraaid....en het nodigt uit tot meer..dus dat is een goed teken. Mooie zang, in een stijl die we de laatste tijd wel wat vaker horen...Fleet Foxes/Bon Iver en ook een Shearwater zou ik daar aan toe willen voegen. Zoals ook een Gaslight Anthem wat punkrock combineert met de bombast van een Springsteen, doet ook Dry the River dit maar dan met folk elementen. Het resulteert in muziek die dan wel wat 'vol' gestopt kan overkomen, maar het maakt mij zekers nieuwsgierig hoe dit live neergezet zal worden. Denk dat het dan wat meer 'ruwer' aan toe zal gaan. Met de tijdsduur van Lion's Den heb ik i.i.g. geen enkel probleem. Hoop dat die live ook voorbij gaat komen, dan zal ik mijn ouwe nek weer eens flink los schudden.