102 stemmen | gemiddelde 4,17
Score
Label:
MCA
Theme from Schindler's List (4:15)
Jewish Town (Krakow Ghetto-Winter '41) (4:38)
Immolation (With Our Lives, We Give Life) (4:43)
Remembrances (4:19)
Schindler's Workforce (10:36)
Oyf'n Pripetshok and Nacht Aktion (3:51)
I Could Have Done More (5:52)
Auschwitz-Birkenau (3:41)
Stolen Memories (4:17)
Making the List (5:06)
Give Me Your Names (4:56)
Yeroushalaim Chel Zahav (Jerusalem of Gold) (2:41)
Remembrances (5:16)
Theme from Schindler's List (Reprise) (3:57)
totale tijdsduur: 1:08:08totale tijdsduur: 1:08:08
[permalink] geplaatst op 19 februari 2008, 21:43 uurZie track 1
[permalink] geplaatst op 5 maart 2008, 21:23 uurGisteren nog deze film gezien...hij blijft geweldig, de muziek ondersteunt de film zo goed dat ik er zowat tranen van in mijn ogen krijg als ik de eindscene met Schindler zie.'One man, I had can save one man'...Ook het einde met die grafsteen van Schindler en die stenen die die mensen (de Schindler joden) er dan boven op leggen.
Dit is echt een mooie score.
[permalink] geplaatst op 25 december 2008, 17:55 uurdeze soundtrack heeft "ice age the meltdown" van zijn troon gestoten, dit is echt de beste soundtrack dat er te vinden is.
Een dikke 5*
Father McKenzie
[permalink] geplaatst op 25 december 2008, 18:20 uurJohnWilliams schreef:
Dit is echt een mooie score.
Van de film word je ook in- en intriest.... "mooi" kun je zo'n film niet noemen, want dat zou misplaatst zijn, gezien het vreselijke onderwerp.... het is een topfilm, absoluut, een vijfsterrenfilm, zondermeer, en ook de score van die film is schitterend, maar het is natuurlijk pure tristesse, misschien goed in deze donkerste dagen van het jaar....
[permalink] geplaatst op 30 januari 2009, 8:08 uurNiet met je eens... Mooi kun je ook uitleggen als ontroerend, treffend en verbluffend. Deze film laat inderdaad de gruwels zien uit die tijd, maar is wel op een zeer 'mooie' manier in beeld gebracht. Iets wat mij diep raakt en waarbij ik zelfs een traantje laat, is simpelweg mooi in verfilming en geluid.
De muziek is daar dus ook zeker een 'mooi' en belangrijk element in. Ik interesseer mij al jaren in oorlogsfilms en qua soundtracks is deze gevolgd door de Pianist en Band of Brothers wel de mooiste.
[permalink] geplaatst op 18 juni 2009, 18:20 uurHeel mooie score. De theme is heel mooi nummer. Delen van dit nummer word verwerkt in bijna alle andere nummers.
[permalink] geplaatst op 12 juli 2010, 19:48 uurDestijds zwaar onder de indruk van de film en ook het flink losschudden van het ET imago van Spielberg. Dat is goed gelukt met prachtige prestaties van Liam Neeson, Ben Kingsley en vooral Ralp Fiennes.
De film speelt in op emoties, dat moge zo zijn, maar gaat hand in hand met de score. Beide zijn helemaal met elkaar in balans.
Klassiek thema ook en prachtig gespeeld door Itzak.