106 stemmen | gemiddelde 4,03
Score
Label:
MCA
Opening Titles (0:32)
Theme from Jurassic Park (3:27)
Incident at Isla Nublar (5:20)
Journey to the Island (8:52)
The Raptor Attack (2:48)
Hatching Baby Raptor (3:20)
Welcome to Jurassic Park (7:55)
My Friend, the Brachiosaurus (4:16)
Dennis Steals the Embryo (4:55)
A Tree for My Bed (2:12)
High-Wire Stunts (4:08)
Remembering Petticoat Lane (2:48)
Jurassic Park Gate (2:03)
Eye to Eye (6:32)
T-Rex Rescue & Finale (7:39)
End Credits (3:38)
totale tijdsduur: 1:10:25totale tijdsduur: 1:10:25
[permalink] geplaatst op 17 februari 2009, 11:49 uurJa, dat is waar.
Zonder muziek heeft een film totaal geen sfeer.
Dus je zal wel degelijk gelijk hebben!
btw. Ik ben ps3me van GM

[permalink] geplaatst op 5 juni 2009, 18:53 uurBeste filmmuziek ooit gemaakt naar mijn inziens.
Demon99
[permalink] geplaatst op 11 juli 2009, 18:42 uurFantastische film met een hele goede Soundtrack. Een mooie 4*
[permalink] geplaatst op 3 juli 2010, 18:15 uurHet eerste album wat ik van John Williams hoorde, en ook een van de beste. De beste tracks zijn toch wel
1. Hatching Baby Raptor
2. Welcome To Jurassic Park
3. Journey To The Island
4. A Tree For My Bed
Hoe dan ook: deze score geeft je helemaal de sfeer van de Jurassic Park-film.
4.5*
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 23:31 uurMijn favoriete soundtrack aller tijden. Als klein jongetje keek ik Jurassic Park zo vaak het maar kon op VHS band. Onbewust ben ik geïndoctrineerd met John Williams muzikale genialiteit. Het thema zou niet misstaan als koraal van J.S. Bach, en dat is een gigantisch compliment. Emotie; melancholie, sfeer. Jurassic Park doet het altijd goed op de achtergrond.
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2010, 17:10 uurgrappig... Als ik naar deze soundtrack begon te luisteren had ik het gevoel dat ik luister naar mijn 5 jarige zelf die opwindend naar een film zoals deze keek. Tis echt duidelijk muziek van een andere tijd, met van die stoffige avonturenhelden ala Indiana Jones. Heb hier een boeiende ontdekking gedaan en ik denk dat het ouder werk van JW eens interessant is om me in te verdiepen. Ik ga alvast met veel plezier verder mijmeren op deze ...
[permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 23:23 uurDan was jij niet de enige! Dat deed ik ooK!
[permalink] geplaatst op 24 maart 2011, 17:56 uurToen ik een klein jongetje was, was Jurassic Park één van mijn favoriete films, en ik heb heel wat tijd doorgebracht de muziek van John Williams te neuriën. Het thema van de film en Journey To The Island mogen dan ook wel jeugdsentimentjes van me genoemd worden - helaas is de rest van de soundtrack volgestouwd met behoorlijk inwisselbare avonturenfilmmuziek. Spannend of verrassend is het nergens, helaas: als ondersteuning van de film werkt het prima, maar op zichzelf valt er weinig leuks te beleven. De afwezigheid van dinosaurussen haalt alle spanning uit de muziek.
[permalink] geplaatst op 24 maart 2011, 22:48 uurNiet mee eens! De score van Williams maakt de film, en los van de film is deze score ook heerlijk om naar te luisteren!
[permalink] geplaatst op 5 april 2011, 12:12 uurnostalgisch of niet nostalgisch. Er is iets magisch aan deze filmscore.
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2011, 10:39 uurDemon. schreef:Welcome to Jurassic Park
Die zit inderdaad in de allerhoogste categorie.