The Angels of Light - The Angels of Light Sing 'Other People' (2005)

The Angels of Light - The Angels of Light Sing 'Other People' (2005)
11 stemmen | gemiddelde 3,77
mijn stem:
Label: Young God
  1. Lena's Song (2:52)
  2. The Kid Is Always Breaking (3:11)
  3. My Friend Thor (2:07)
  4. On the Mountain (5:16)
  5. Destroyer (5:04)
  6. Dawn (2:24)
  7. My Sister Said (4:11)
  8. Michael's White Hands (4:16)
  9. To Live Through Someone (5:34)
  10. Simon Is Stronger Than Us (1:36)
  11. Purple Creek (4:35)
  12. Jackie's Spine (4:07)

gebruiker
bericht

quote
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2006, 21:24 uur
Pas één stem, zie ik. Tevens eerste bericht. Ai. Da's toch echt te weinig waardering voor deze uiterst mooie plaat uit de keuken van Michael Gira, die ooit zijn longen nog binnenstebuiten keerde onder het synoniem Swans. Inmiddels lijkt Gira wel wat van z'n zwartkijken afgestapt en is 'ie vrolijk aan de folk gegaan. Nu ja, vrolijk, da's ook niet helemaal waar. Gira klinkt nog steeds grimmig, hoewel de hoop hier en daar ook doorklinkt, wat deze plaat des te meer variatie geeft. Tevens zingt de goede man tegenwoordig, en is de muziek vele malen minder luidruchtig. De heren van Akron/Family hielpen hier en daar een handje en ook dat is te horen. Simpelweg prachtig en een aanrader voor eigenlijk gewoon iedereen. 4.5*

quote
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2006, 20:41 uur
Toen ik dit voor de eerste keer opzette dacht ik, mijn god, wat moet ik hiermee. Maar het toch op laten staan. En na even wennen kan ik het toch wel waarderen. De stem is nogal nadrukkelijk aanwezig en dat vind ik meestal niet positief. Maar van deze stem kan ik het blijkbaar hebben. Wat op de achtergrond gebeurt is ook best interessant. Het feit dat de stem zo naar voren is gemixt, doet me intensiever naar de rest van de muziek luisteren. En dat is altijd ok.

3,5 * maak ik ervan.

niet ingelogd

34.717 gebruikers | 190.381 albums | 176.957 artiesten | 2.263.741 berichten | 1.416.500 stemmen