18 stemmen | gemiddelde 4,11
Score
Label:
Trauma
Is That What Everybody Wants (2:49)
First Sleep (2:53)
Can I Sit Next to You (1:45)
Will She Come Back (5:01)
Death Shall Have No Dominion (2:10)
Maybe You're My Puppet (3:50)
Don't Blow It (3:34)
Hi Energy Proton Accelerator (10:51)
Wear Your Seat Belt (3:10)
Wormhole (4:33)
We Don't Have to Think Like That Anymore (3:01)
totale tijdsduur: 43:37totale tijdsduur: 43:37
[permalink] geplaatst op 12 mei 2005, 22:43 uurDit is echt een ongelooflijk mooie score. Cliff Martinez die ook op zijn vorige scores (oa Traffic, Narc) al flink met Ambient scores experimenteerde bereikt hier echt zijn hoogtepunt.
Volledig orginele ambient wat vooral door de toegepaste steel drums komt. Een zeer fijn album op om een donkere avond op te zetten en bij weg te dromen zonder vervelende uitbundige orchestrale uitspattingen.
[permalink] geplaatst op 29 januari 2006, 22:01 uurS7efan schreef:
Zo is het. Martinez is duidelijk iemand die Ambient begrijpt en er iets aan toevoegd. 4 sterren...
[permalink] geplaatst op 1 februari 2006, 1:05 uurVraagje: zijn ze zo verstandig geweest om de tracks lekker strak op elkaar te editen / masteren zodat het lijkt als of je naar 1 lang stuk zit te luisteren of zitten er van die ellenlange pauzes tussen de, soms korte, stukken?
[permalink] geplaatst op 1 februari 2006, 1:51 uurChris, het zijn allemaal tracks opzich. Met pauzes dus.
[permalink] geplaatst op 20 november 2006, 13:36 uurDie pauzes hinderde mij niet. Ken ook scores waar een componist bewust midden in stukken kiest voor stilte, om daar kracht uit te halen.
[permalink] geplaatst op 28 maart 2007, 0:02 uurLijkt mij niet verkeerd; verkopers kunnen er een heel mooi slaatje uit slaan.
[permalink] geplaatst op 11 april 2007, 22:23 uurIdd ik wist niet eens dat deze al oop was. Anyways prachtige muziek telkens weer (de film is trouwens ook niet verkeerd).
[permalink] geplaatst op 3 september 2008, 22:22 uurMwah... gewoon geduld hebben en met name Amazon.co.uk Marketplace in de gaten houden (maak een account aan en zet vervolgens albums die je wil volgen op een Wishlist en kijk die wekelijks door)... zo heb ik hem ook voor weinig uiteindelijk kunnen krijgen. Voor nog geen EUR 10.00 had ik hem in huis. Hij staat er nu weer voor zeker het dubbele op. Had dus mazzel...
Echt mooie sfeervolle muziek, helemaal wat ik gehoopt had dat het zou zijn.
[permalink] geplaatst op 1 juli 2009, 17:53 uurMooie, ingetogen plaat. Pakt precies de dromerige (nachtmerrieachtige) sfeer van de film.
Cliff Martinez maakt vooral in het begin van zijn (en Steven Soderbergh's) carrière mooie soundtracks zoals sex, lies & videotape, KAFKA en The Underneath.