The Magic Numbers - The Magic Numbers (2005)

The Magic Numbers - The Magic Numbers (2005)
179 stemmen | gemiddelde 3,64
mijn stem:
Label: Heavenly
  1. Mornings Eleven (5:34)
  2. Forever Lost (4:11)
  3. The Mule (5:11)
  4. Long Legs (3:23)
  5. Love Me Like You (4:51)
  6. Which Way to Happy (4:28)
  7. I See You, You See Me (6:00)
  8. Dont Give Up the Fight (2:59)
  9. This Love (5:41)
  10. Wheels on Fire (4:03)
  11. Loves a Game (4:49)
  12. Try (4:47)
  13. Hymn for Her (6:15)

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2006, 18:33 uur
west schreef:
luc011190 schreef:

@Luc011190: doe eens even normaal joh! Ik heb jouw tekst bij de moderator voorgedragen om weg te halen. Die vond dit geen beledigen, ik wel. Je hebt het over "ongeloof(e=taalfout)lijk lelijke mensen....de lelijkste lekker zingen". Dit heeft helemaal niets met een muziekrecensie te maken: wat ben jij diep gezonken zeg! :N

Moderators _O_

Even serieus, de moderators snappen gewoon dat je dit niet zo serieus moet nemen. Ik probeer gewoon (wat ongenuanceerd ja) mijn ergernis uit te leggen, met een provocerende ondertoon. Dat provoceren is iig goed gelukt ;)

Dat jij zo bekrompen reageert, is waarschijnlijk gewoon de generatiekloof :)

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2006, 18:39 uur
Ho ho ho. Hij is van mijn generatie ja!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2006, 11:16 uur
luc011190 schreef:
west schreef:

Moderators _O_

Dat jij zo bekrompen reageert, is waarschijnlijk gewoon de generatiekloof :)

Het heeft niets met generaties te maken: of je nou 16 bent of 40, een beetje normaal moet iedereen doen. Je provoceert niet door mensen ongeloof(e)lijk lelijk te noemen. Dat heet nl. anders: beledigen en dat hoort niet thuis in een muziekrecensie.

Als ik zeg dat jij mensen beledigt en dat triest vind, heeft dat trouwens niets met bekrompen te maken. Dat woord moet je maar eens opzoeken in het woordenboek net als ongeloof(e)lijk.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2006, 12:57 uur
Nogmaals. Heeft inderdaad niets met generatiekloof te maken. De bekrompen reactie is puur persoonlijk.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2006, 16:46 uur
Oké, geen generatiekloof.
Als we toch bezig zijn, ik erger me er aan dat jij de hele tijd over die spelfout begint, wil je het nou over de inhoud hebben of wat?
Het was vroeg in de morgen, de 'bewerk' knop is weg, niets meer aan te doen.

Ik heb dat bericht geplaatst met mijn volle verstand en ik sta er nog steeds achter.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2007, 11:31 uur
leuk albumpje toch? bijster ingewikkeld niet nee, maar het luistert lekker weg. wil niet beweren dat hier niets in zit... de basslijntjes blijven me boeien en er staan goede composites tussen... uitstekers als de eerste twee nummers doen het album tot 3,5* stijgen

EVANSHEWSON
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2007, 20:14 uur
Leuk en fris plaatje. Deze band moet het hebben van de vlugge songs, met aparte hooks en een goede opbouw.

Naarmate de plaat het einde nadert komen er meer "zagenummers" voorbij en kan de plaat me niet meer echt boeien, wat ik zonde vond. :Z

Love me like you werd terecht héél vaak op diverse radiostations gedraaid.

Tja, zonder die paar flauwe kampvuurliedjes op het einde was het resultaat sterker geweest.
Vandaar : 3.5 *** 1/2

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2007, 17:25 uur
Mooie achtergrond-cd, enkele prachtige liedjes en inderdaad, op het einde worden de liedjes wat zagerig...
Live zijn ze nog veel beter: wat hebben die vrouwen een sterke stem!

3.5*

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2007, 18:50 uur
Heel erg overschat.....
1 a 2 hele leuke nummers, de rest irriteert me.
(Moest ik ff kwijt, sorry)

Pieter Paal
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2007, 18:20 uur
Een van de betere bands van de jaren 2000.
Net zulke lekkere muziek als Camera Obscura en Lush.
Sterk debuut-album dat in iedere cd-collectie thuishoort.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2007, 0:24 uur
Ach, het is lekker poppy, maar dit zet ik eigenlijk alleen één of twee keer op als ik lekker verliefd ben. Verder blijft het totaal niet hangen.

3.5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2007, 22:03 uur
Tot en met Wheels on Fire is het werkelijk een fantastisch plaatje! Daarna lijkt het geheel een beetje in te kakken tot het mooie slotstuk... Gewoon een erg fijne plaat die al tijden ergens op m'n pc rondzwerft, te wachten om eens beluisterd te worden. Vooral de eerste 2 songs zijn voorbeelden van haast perfecte popliedjes, I like!

3,5*.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2008, 19:32 uur
tja al weer een paar jaar naar dato van uitkomen....maaar vlieg door de kamer bij sommige nummers... er zijn maar echt weinig bands die zo aanstekelijk uit de hoek kunnen komen.. en of de albums evenwichtig genoeg zijn en dat deze vol met perfecte nummers staan is dan helemaal niet belangrijk meer.. de hoogtepuntjes steken boven bijna alles uit... en daarom een 5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2008, 21:37 uur
Leuk en fris debuut met prima vocalen en dito songs, het doet mij soms denken aan de hippie-periode en meer bepaald aan Mamas & Papas. Hoewel ik ze beter vind in de vlotte en aanstekelijke songs dan in de ballades als "Try", die wat langdradig en zeurderig klinken.
De eerste 2 nummers vind ik goddelijk evenals "Love Me Like You".

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2008, 22:58 uur
Mnee, op de één of andere manier krijgen ze me niet helemaal mee, de sympathieke The Magic Numbers-telgen. Op zich zijn al de "juiste" ingrediënten aanwezig opdat ik dit titelloze debuut gulzig naar binnen zou schrokken, maar na een paar happen schuif ik deze plaat van me weg. Ik denk wel dat deze band een album kan maken dat ik écht koester, of misschien hebben ze dat wel al gedaan onder de vorm Those The Brokes. Hoewel hun tweede worp algemeen genomen ietsje minder werd ontvangen (heb ik toch de indruk), is het misschien wel wat voor mij? Ik zal er in ieder geval eens van proeven in de nabije toekomst.
Hun manier van muziek maken ligt me dus duidelijk wel, en ook de zang (zowel van Stodart als van Gannon) vind ik heel mooi, in tegenstelling tot onder andere nen luc011190. Maar toch weten de liedjes hier aanwezig me niet echt te raken: het is zeker geen marteling om dit schijfje te beluisteren, maar echt gepassioneerd luisteren is het evenmin. Aanvankelijk dacht ik nog dat ik hier misschien op een groeiplaat was gebotst, maar ik ondervind eigenlijk maar weinig stijging in de luisterintensiteit. Sommigen zijn hier van mening dat dit debuut naar het einde toe wat inzakt, maar dat gevoel deel ik niet echt.
Tijdens hun meest melancholische momenten weten ze mij misschien nog wel het meest in te palmen. Zo is het voor mij smullen bij The Mule, I See You,You See Me en This Love. Voor de rest fijne songs, maar niks wonderbaarlijks naar mijn gevoel. En toch hebben deze olijkerds het in zich om op een dag met iets af te komen dat me wél compleet van m'n sokken blaast.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2008, 15:40 uur
Davez schreef:
Zet deze plaat niet op als je van plan bent om er eens goed in te vliegen.

Dat heb ik ook altijd bij Bonnie Prince Billy; denk je een lekkere pit te gaan bouwen komt er 1 man met een gitaartje het podium op en gaat hij een beetje de singer/songwriter uithangen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2009, 8:22 uur
Lekker plaatje van stel verlate hippies. Absoluut geen top 10 werk, maar het luistert lekker weg op zomeravondje.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2009, 10:12 uur
Gewoon fijne muziek.

niet ingelogd

34.660 gebruikers | 189.868 albums | 176.618 artiesten | 2.255.716 berichten | 1.411.952 stemmen