293 stemmen | gemiddelde 3,72
IJsland
Label:
EMItotale tijdsduur: 54:35 (1:08:19)totale tijdsduur: 54:35 (1:08:19)
* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 6 december 2012, 20:25 uurkobe bryant fan schreef:
Ja, echt identiek klinkt het niet.
Maar als ik Valtari met één van hun platen moet vergelijken komt ( ) het dichtst in de buurt. De bombast van Takk hoor ik hier overigens nergens.
Takk is voller van geluid, Jonsi's stemgeluid heeft een grotere rol. Verder is het vooral het gevoel wat de plaat overbrengt. Doet me erg aan Takk denken.
[permalink] geplaatst op 11 december 2012, 20:46 uurVoor mij persoonlijk het mooiste album van 2012, de twee bonustracks maken de luistertrip af...
[permalink] geplaatst op 8 januari 2013, 21:45 uurBij de eesrste luisterbeurt was ik lichtelijk teleurgesteld in dit album. Ik heb de CD even op mijn MP3 gezet om het onderweg naar mijn werk te beluisteren met de hoop dat ik dit album op een gegeven moment beter zou vinden. Dat is dus ook het geval. Een echte groeiplaat. Erg mooi!
[permalink] geplaatst op 23 januari 2013, 15:14 uurZe hadden deze beter als een lange EP uitgebracht, want de laatste 2-3 nummers doen me niets. Jammer van een band die ik ooit zo hoog aanschreef...
[permalink] geplaatst op 16 februari 2013, 15:08 uur
[permalink] geplaatst op 21 februari 2013, 10:20 uurcoldwarkids schreef:
Aparte clip van de single Eg Anda.. het gaat over hoe je iemand moet helpen als diegene stikt.
Ég Anda is IJslands voor 'Ik adem'

[permalink] geplaatst op 24 februari 2013, 17:38 uurNu ik het hele Valtari Film Experiment op Blu-Ray heb luister ik gelijk toch weer anders naar de nummers. Maar wat en prachtige clips zitten er tussen (op groot tv scherm toch een andere beleving dan YouTube filmpjes).
[permalink] geplaatst op 26 februari 2013, 15:01 uurRoyDeSmet schreef:coldwarkids schreef:
Ég Anda is IJslands voor 'Ik adem'
Dat vroeg ik niet

ik zei waar de clip over ging

[permalink] geplaatst op 14 april 2013, 21:22 uurDit valt veel beter mee dan ik verwacht had

Na AB en () vind ik Valtari wellicht hun beste album. Ekki Mukk en en Varud zijn ontzettend mooi en ook de drie laatste nummers zonder zang zijn betoverend. Wat tussen klassiek en ambient in. Dapper dat ze ook eens nummers durven maken zonder climax, heel ontspannend spul dit
De bonustracks zijn trouwens ook zeer de moeite. Zeker Kvistur heeft wel wat van hun debuutplaat 'Von' weg met zijn scherpe klank.
[permalink] geplaatst op 14 april 2013, 21:23 uurBen ik volledig met je eens.

Ik vind dit ook hun beste na AB en ( ).
[permalink] geplaatst op 6 mei 2013, 20:05 uurWat mij betreft is dit een krimpalbum (of wat is het tegenovergestelde van groeialbum?). Een aantal leuke elementen uit hun oudere werk (drums, climaxen, melodieën) zijn verwijderd, en een aantal vervelende dingen zijn toegevoegd (bepaalde zang, overdreven galm). Ik haal er maar weer een halfje vanaf.