Air - Moon Safari (1998)

La Femme d'Argent (7:08)
Sexy Boy (4:57)
All I Need (4:28)
met Beth Hirsch
Kelly Watch the Stars (3:44)
Talisman (4:16)
Remember (2:34)
You Make It Easy (4:00)
met Beth Hirsch
Ce Matin-La (3:38)
New Star in the Sky (Chanson Pour Solal) (5:38)
Le Voyage de Pénélope (3:10)
Remember [David Whitaker Version] *
You Make It Easy [Live on KCRW, 1998] *
Bossa 96 [Demo] *
Kelly Watch the Stars! [Demo] *
Sexy Boy [Beck "Sex Kino Mix"] *
totale tijdsduur: 43:33totale tijdsduur: 43:33* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 0:26 uurIk heb Air nooit als lounge gezien eigenlijk... meer als electronische popmuziek. Maar dat komt ook omdat ik lounge nooit zoveel aan vond en Air in 1998 wel (ik luister nu nooit meer naar Moon Safari). De link met disco zie ik ook niet echt, of het moet een abstracte zijn.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 0:39 uurorbit schreef:
Discoshit ja.. beetje oubollige 70s flow erdoorheen, Kelly Watch The Stars is een prima voorbeeld. Verder zit er ook wat mislukte 70s franse pornofilm achtergrond muziek doorheen.. zo retro als de kloten en treurig voorbeeld van eigenlijk die hele loungefabriek eind jaren 90. Chillen voor op de achtergrond man, echt cool..
Als je dit discoshit noemt heb je kennelijk alleen naar Kelly watch the stars geluisterd. Dat is het enige nummer met disco-invloeden. En met lounge heeft dit ook niet zoveel te maken. Overigens zijn er naast de talloze slechte loungeplaten ook hele goede gemaakt.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 1:14 uurIk vind dit wel degelijk een sterk door lounge gedrenkte plaat.. de retro-invloeden lijken me ook niet zo moeilijk op te pikken. Sexy Boy heb ik trouwens ook met regelmaat op de dansvloer gehoord destijds. Maargoed, gewoon bar en barslechte plaat.. jullie zullen het toch niet eens worden en alles blijven ontkennen

Air heeft de "Z" van zanik in muziek gestopt.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 9:28 uurToffe plaat al vond ik het lichtelijk overhyped.
Er staan een aantal prachtige tracks op al wordt het naar het einde toe helaas iets saaier.
All I need is natuurlijk een onvergetelijke klassieker.
Jammer dat de singleversie van Kelly watch the stars hier niet op staat. Die had meer pit en vond ik echt veel leuker.
[permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 17:58 uurIk vind dit echt een topalbum. Erg relaxed om bij te leren, in slaap te vallen of mee op te staan. Vooral All I need is erg relaxed, dat is zonder twijfel mijn favoriet van dit album.
[permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 16:03 uurorbit schreef:
Discoshit ja.. beetje oubollige 70s flow erdoorheen
Als dit iets niet is dan is het disco, net zo min als het metal is of zo.
Wel is dit één van de beste electronische popalbums ooit gemaakt. En ook nog eens met één van de beste videoclips ooit gemaakt, die van All I Need.
Je moet echt de 10th Anniversary Special Edition hebben. Bonustrack Remember is erg mooi en de live BBC opnamen laten hele andere snellere rauwere rockversies horen van Kelly Watch The Stars & Sexy Boy. Ook staan er 2 prima remixen op, dansversies dus. Opvallend is dat je het basissampletje van de remix van Kelly... terughoort op een nummer van the Gorillaz. F***ing great remix trouwens: utterly brilliant! Zeg maar gewoonweg geniaal en niet te missen the Moog Cookbook Remix.

Ook zeer aan te bevelen: Trente Millions d'amis, lekker funky live neergezet door Air. You Make It Easy is gruwelijk mooi.
De Special Edition kortom maakt de muziek van dit album compleet: electronic, pop, rock & dance, soms ineen. Nu hoor je pas echt hoe goed en compleet Air toen was.
[permalink] geplaatst op 16 februari 2010, 15:57 uurTEQUILA SUNRISE schreef:
U raadt het al, erg veel personen kozen voor een relaxte zondagochtend deze Moon Safari.
Afgelopen zondagochtend: Moon Safari weer eens afgestoft, croissants in de oven, gehalveerde sinaasappels hun rondjes op de pers laten draaien en tot de conclusie gekomen dat deze ultieme sfeerplaat gewoon m'n top 10 in moet. Bij deze.
All I Need, Talisman, You Make It Easy, ...

[permalink] geplaatst op 20 februari 2010, 19:23 uurWaarom aan de wiet, als je Air hebt? Ik word hier helemaal relaxed van! Alleen nummer 5 kan mij niet zo bekoren.
Heb hem 11 jaar te laat gekocht, dat drukt de pret!
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 22:00 uurZeker meer dan 3 waard, deze plaat. Halfje erbij dus - misschien wordt het nog een 4. Wat mij daar voorlopig nog van weerhoudt zijn nummers als Talisman en Remember. De rest is werkelijk heerlijk.
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 22:05 uurTalisman is s-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d.
Hoe smaken verschillen.
[permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 20:59 uurAchja, misschien kom ik er over een paar maanden toch nog achter wat voor schitterend nummer het is. Dat heb ik met andere nummers van Air die ik initieel ook niet kon waarderen, ook gehad.
[permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 23:18 uurHeerlijk ontspanalbum. Zet hem op, sluit je ogen en vergeet alles om je heen. Hele eigen sound heeft dit album ook. Over het algemeen een warme sound ook. En daar ligt het ook het kleine minpuntje van de cd. Soms klinkt het wel errug mierzoet en cheesy. Maar voor de rest gewoon erg mooi. En dan wil ik er nog even bij zeggen dat All I Need een van de mooiste nummers is die ik ooit heb gehoord. Zit ook een prachtclip bij overigens! 4,5 ster
[permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 22:06 uur