menu

Marcos Valle - Previsão Do Tempo (1973)

mijn stem
3,92 (19)
19 stemmen

Brazilië
Pop / Wereld
Label: Odeon

  1. Flamengo até Morrer (3:31)
  2. Nem Paletó, Nem Gravata (3:04)
  3. Tira a Mão (2:52)
  4. Mentira (3:43)
  5. Previsão do Tempo (3:41)
  6. Mais do Que Valsa (2:56)
  7. Os Ossos do Barão (2:22)
  8. Não Tem Nada Não (3:15)
  9. Não Tem Nada Não (1:29)
  10. Samba Fatal (3:10)
  11. Tiu-ba-la-quieba (3:31)
  12. De Repente, Moça Flor (3:15)
totale tijdsduur: 36:49
zoeken in:
avatar van 5713Finest
4,5
Dit is nou zo'n plaat die je opzet en direct in een hogere sfeer brengt. Ideaal voor in de zomer bij zonsondergang. Mais do Que Valsa en Não Tem Nada Não zijn in mijn ogen subliem en behoren tot de top van Marcos Valle zijn composities. Met een goede afwisseling in melodie, tempo en ritme blijft deze plaat van begin tot eind stevig overeind. Liefhebbers van Deodato raad ik dit album zeker aan!

avatar van Srananbloke
4,5
Behoort tot één van mijn favoriete albums van Marcos Valle, tezamen met 'Vontade De Rever Você'. Deze man heeft niet alleen soul qua stem, maar weet uit elke ritme en stijl wel iets moois te halen. Een absolute klassieker die ik kan aanbevelen aan iedereen die behoefte heeft aan een eerste kennismaking met MPB-klassiekers.

avatar van Zwammer
4,0
Wat een heerlijke muziek is dit. Album gaan luisteren omdat het nummer Mentira langs kwam in een playlist en mij uitstekend beviel. Dat vind ik nog steeds het beste nummer. Stijl doet me een beetje denken aan Juan Wauters en Mac DeMarco ondergedompeld in een bossa nova bad.

avatar van Osiris Apis
4,0
Heerlijk album ja! Mooie composities met de fraaie en speelse stem van Marcos.

avatar van AOVV
4,0
5713Finest schreef:
Ideaal voor in de zomer bij zonsondergang.


Hier kan ik het zeker mee eens zijn. Heerlijk lome bossa nova, uiterst geschikt om een halfuurtje lekker te luieren in de valavond. Toch houdt Marcos Valle de luisteraar attent met zijn aanlokkelijk melancholische vocalen en sterke composities. De schoonheid van vertraging wordt hierdoor fraai op band gezet.

4 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 13:38 uur

geplaatst: vandaag om 13:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.