41.266 gebruikers | 254.656 albums | 231.325 artiesten | 3.429.435 berichten | 1.912.563 stemmen

Hans Zimmer & James Newton Howard - Batman Begins (2005)

Hans Zimmer & James Newton Howard - Batman Begins (2005)
53 stemmen | gemiddelde 3,96
  12. Lasiurus (7:27)

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2009, 19:54 uur
Wat een briljante donkere muziek, vol met bassen en prachtige violen. De terugkerende snelle violen zijn geweldig. En wat te denken van de vleermuizen, gespeeld door het complete orkest? :o
Het is inderdaad duistere (maar) hele mooie muziek, die past bij een fraaie film: voor mij 5,0*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2009, 23:13 uur
Deze vandaag op de Grote Verzamelbeurs aangeschaft, nieuw en sealed.
Vond deze muziek tijdens het kijken van de film altijd al heel mooi en had spijt dat ik hem destijds niet in de winkel gekocht had.

Wat meteen opvalt is dat je bij deze cd aan de tracktitels niet kunt opmaken bij welke track welke scene/gedeelte van de film behoort. Ik las hier boven dat de tracks allemaal Latijnse benamingen zijn voor vleermuizen. Mooi en leuk bedacht, maar wel onhandig tijdens het beluisteren.

Verder vind ik de muziek zonder de beelden toch hier en daar wat minder sterk dan tijdens het bekijken van de film, waarbij deze score pas werkelijk doel treft.

Goede score, maar niet zo goed als die van TDK.

Voor nu 3,5 ster.

» Laagste prijs voor dit album

Batman Begins (€ 13,99)
gratis verzending

Batman Begins (€ 15,98)
gratis verzending

Batman Begins (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2009, 0:47 uur
Thunderball schreef:

Goede score, maar niet zo goed als die van TDK.

Ik vind deze juist net iets beter.
Hans Zimmer komt meer aan bod in TDK maar hier hoor je meer dramadelen die James N. Howard verzorgt. Daar ben ik altijd gevoelig voor, vandaar dat ik deze beter vind. ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2010, 19:53 uur
Iemand de nummers 4 tm 9 al gezien? De eerste letters van die tracks vormen samen BATMAN.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2010, 10:56 uur
Starmaster501 schreef:

Nooit geweten ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 18:45 uur
Super album. Echt intense donkere muziek en zalige actiegeluiden. Vooral da vleermuisgeluid wanneer batman zich zo op de achtergrond bevind. Maar ik vind de the dark knight toch beter. Hier heb je nogal veel tragische muziek en the dark knight heeft mooiere actiesounds en heeft een paa heroische stukjes waarop je hart 5x sneller gaat slaan. Redelijk typisch voor Zimmer dat de tweede uit de serie beter is dan de eerste. hetzelfde merken we bij pirates of the Carribean waar at worlds end toch wel het pareltje is. Hopen dat sherlock holmes 2 dus beter wordt dan de eerste :p Blijft natuurlijk een super album want geen TDK zonder deze...