menu

The Assemble Head In Sunburst Sound - The Assemble Head in Sunburst Sound (2005)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Uitgebracht in eigen beheer

  1. Mars
  2. Scorpio Sun Queen
  3. Creeping Spirits
  4. Talkonaut
  5. Sunk Upon Green Sea
  6. Storm and Stress
  7. Kurtz’s Shroud
  8. Phantom Ramjet
zoeken in:
avatar van RuudC
3,5
Charmant debuut van deze band. De link met Golden Void mag hier wel gelegd worden, maar het doet ook wel denken aan Joy. In mijn herinnering wordt er op latere platen wat meer gezongen en is er meer sprake van echte composities. Dit debuut klinkt wel lekker, maar komt erg geïmproviseerd over en daardoor vind ik het te vrijblijvend. Live moet dit een feestje zijn (zou de band nog bestaan?) en de muziek doet verlangen naar de lente die nu toch echt in aantocht is. Het is opbeurende muziek: vrij psychedelisch en erg luisterbaar. Het springt er alleen nog niet echt uit met zoveel bands die hetzelfde trucje doen.

avatar van lennert
3,5
Kende deze hele band niet, daarom leuke keuze van RuudC voor een marathon. Psychedelische rock heeft in potentie een paar van de mooiste stukken muziek in het repertoire, al hangt het heel erg af van hoe dit vorm gegeven wordt. Zolang de band mooie, melancholische stukken als Tolkonaut of Kurtz's Shroud heeft is het namelijk echt prachtig, maar op de wat meer schreeuwerige stukken als Phantom Ramjet vind ik het allemaal net te chaotisch om er goed van te genieten. Ben op zich wel benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld en vooral of er nog wat meer in gezongen gaat worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:50 uur

geplaatst: vandaag om 00:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.