Daft Punk - Discovery (2001)

Daft Punk - Discovery (2001)
612 stemmen | gemiddelde 3,74

1. One More Time (5:21)
    met Romanthony
  2. Aerodynamic (3:27)
  3. Digital Love (4:58)
  4. Harder, Better, Faster, Stronger (3:44)
  5. Crescendolls (3:31)
  6. Nightvision (1:44)
  7. Superheroes (3:57)
  8. High Life (3:22)
  9. Something About Us (3:51)
  10. Voyager (3:47)

:o Pfff. Veel singles!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2009, 17:30 uur
MJ_DA_MAN schreef:
De video's vormen samen deze film.

Bedankt, moet ik maar eens achterna gaan! :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2009, 13:16 uur
MJ_DA_MAN schreef:
De video's vormen samen deze film.

Ja, heb ik laatst op youtube gekeken en is toch wel erg vet en origineel gedaan

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2009, 15:35 uur
na al die jaren vind ik One More Time echt verschrikkelijk. Als ik dit album luister begin ik altijd bij track 2. Na track 4 zakt het een beetje in. De beste nummers komen na de prima track High Live. Eerst het wonderschone Something About Us, het prachtige Voyager en de eveneens geweldige track Veridis Quo. Daarnaast vind ik Too Long ook een prima dansbare afsluiter. Dit album is 1 van de beste dance export uit Frankrijk ooit.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2009, 16:36 uur
high life / digital love / harder better faster stronger :D:D

maar ja, geweldig album, zitten gewoon alleen maar goede tracks op!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2009, 15:52 uur
Ik ben over het algemeen helemaal niet van dit soort muziek. Ik ga meestal voor wat 'experimenteler' (goh ik haat dat woord), maar ik moet zeggen dat ik Discovery toch voor enkele euro's heb gekocht en ik er stiekem toch verslaafd aan ben. Het zit gewoon uitstekend in elkaar.

Dj2Jelle
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2009, 21:44 uur
Dit album vaak gedraait in de vakantie :) Erg lekkere dance, met een feel good sfeertje.

Btw, sinds wanneer staat het genre dance op MuMe?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2009, 22:35 uur
Al een tijdje, in iedergeval minstens een jaar. Het is vaak een hele discussie over wat nou electronic of Dance is.

herman
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2009, 23:06 uur
Sinds 2005 geloof ik.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 september 2009, 14:08 uur
Top album, beter dan deze bestaat echt niet voor mij. Geweldige tracks van de film Insterstella 5555 die tussen mijn 5 sterren staat op moviemeter. Daft Punk is voor mij een geweldige Dance sensatie, het nummer One More Time is voor mij het beste nummer ooit gemaakt.

Digital love en Aerodynamic klinken geweldig goed en Harder, Better, Faster, Stronger is een ideal remix liedje.

Voor de rest een gewoon zalig album :)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2009, 16:17 uur
Mijn Favoriete album. Alle nummers zijn steengoed, alleen skip Nightvision en Veridis Quo wel eens. Veridis Quo doet me denken aan Runescape:p. Mijn favoriete nummers zijn Aerodynamic, Digital Love en Face to Face. One More Time is een geweldige opener, en Too Long een geweldige afsluiter. Ik vind de lange speelduur van Too Long ook helemaal geen probleem. Ik kan er wel de hele dag naar luisteren. De film is natuurlijk ook geweldig. Die moet ik nog een keer aanschaffen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 september 2009, 16:17 uur
Heerlijk album, vind One More Time echt tijdloos.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 20:01 uur
Staat zeker weten in mijn top 3 van favoriete albums ooit. Een sterkere plaat gaan de fransozen jammergenoeg niet meer maken. Digital Love is al sinds jaar en dag mijn favoriete nummer.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2009, 23:10 uur
Weinig platen hebben zo'n invloed gehad op mijn verdere muzikale ontwikkeling als deze; in één klap kwam ik de electronica binnen, de electronische funk, de Franse electro en werd m'n liefde voor house uit m'n kindertijd bevestigd als iets relevants. Het verbaasd me hoeveel verschillende instrumenten je op deze plaat tegenkomt, hoe goed de zang geïntegreerd is en hoe hard het vaak beukt ondanks dat het een erg lieflijk album is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2009, 21:54 uur
something about us ^O^

Dj2Jelle
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2009, 22:37 uur
Something About Us _O_ + jouw avatar _O_

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2010, 14:55 uur
Hmmm...ik was een van degenen die te lui was om in het sleeve boekje te kijken (waarschijnlijk ook omdat ze die zo hadden gemaakt als een platenhoes), maar daar stond het dus al in, waar ze hun muziek op hebben gebasseerd. Het is nog altijd een gissing waar ze hun sampels voor Short Circuit vandaan hebben, maar ik weet het al, uit Dreamer van the BBQ band. Als je weet dat hun nummers zijn gebasseerd op liedjes van George Duke, Little Anthony et cetera, je de kleine verwijzingen als Very Disco gaat vatten en de waanzinnig bloedmooie anime DVD erbij pakt, dan is dit eigenlijk wel gewoon een meesterwerk. Dit album wordt naarmate je hem kent, alleen maar beter. je gaat hem alleen maar beter waarderen. Ik heb trouwens de DVD ook, maar ik moest wel ontzettend lang wachten eer ze die af hadden.

Ik vond trouwens tracks als Superheroes en Veridis Quo ook helemaal niks, maar dat is uiteindelijk toch goed gekomen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2010, 22:25 uur
Dit is echt een plaat waar alles op zijn plaats valt, je begint meteen lekker met "One More Time" en je gaat rustig het album uit met "Too Long". Dit album blijft nog wel even op de 1e positie staan in mijn top 10.
Tot Daft Punk zichzelf weer overtreft met een nieuw album. ;)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2010, 21:15 uur
de break in aerodynamic_O_

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 15:05 uur
Hoewel ik klink als een oude lul zo, maar het doet me echt aan de jaren 90 denken, mijn kindertijd zegmaar. :') Deze muziek is echt eindeloos vind ik. Top album!

herman
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 16:53 uur
Begin deze plaat ook steeds beter te vinden. Vroeger vond ik eigenlijk alleen de hitjes leuk (afgezien van One More Time, dat ging me echt te ver door met name die megalomane break van 2 minuten), maar nu val ik toch echt vooral voor weemoedige juweeltjes als Something About Us en Veridis Quo.

Gezien de enorme hoeveelheid navolgers en de visie die ze tussen de regels door aan de dag leggen, kun je eigenlijk wel zeggen dat Daft Punk de belangrijkste (populaire) electronische act is sinds Kraftwerk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 15:44 uur
Deze mannen weten hoe ze brute electronic tracks moeten maken en daarnaast nog eens een geweldig album in elkaar zetten!
Ben normaal gesproken niet echt fan van deze dance electronic muziek en een paar tracks spreken mij ook niet echt aan maar over het algemeen is dit toch een album dat je moet hebben en ook nog is erg goed is!

niet ingelogd

34.700 gebruikers | 190.276 albums | 176.899 artiesten | 2.262.215 berichten | 1.415.351 stemmen