Razor Disk schreef:Ik vind In the Aeroplane over the Sea een erg mooi nummer! Kwartje lijkt nu gevallen te zijn...
Ik ben ook zo begonnen. Ik lees hier mensen die afgehaakt zijn bij het tweede nummer en ik kan me dat wel voorstellen.
Ik ben echter, na alle goede commentaren gelezen te hebben, begonnen met het titelnummer te downloaden. Dat vond ik na een aantal keer luisteren zo subliem, dat ik het hele album gedownload heb.
Ook daar ben ik begonnen met eerst de beste nummers te luisteren (de nummers waarover ik het vaakst positieve commentaar las). Holland, 1945 werd op die manier mijn volgende grote liefde. Vervolgens viel het kwartje bij Two-headed boy en nog wat later ook bij Oh, comely. Voorgenoemde vier nummers vind ik nog steeds de 4 beste nummers op de cd.
Eigenlijk ben ik toen pas de cd altijd als geheel gaan beluisteren. Een groep die 4 nummers van dat niveau op plaat zet, moet immers meer te bieden hebben. Doordat ik al gewend was aan het geluid van de band, vielen alle puzzelstukjes meteen op z'n plaats en heeft dit album voor altijd een plaats in m'n hart gewonnen.
Na enkele jaren kan ik nog steeds zeggen dat dit het beste album is dat ik ken. Ik ken bands die hetzelfde gevoel bij me teweeg brengen als NMH, maar geen enkele band die dat presteert met slechts één album. In the aeroplane is perfect, geen enkel zwak punt te vinden op deze plaat!
Ik kan echter nog steeds begrijpen dat er mensen zijn die er geen ruk aanvinden. Het enige wat ik misschien kan aanraden is om de plaat op dezelfde manier te luisteren als ik, op die manier kom je er geleidelijk aan in en wen je aan het geluid.
In elk geval, ik hoop dat jij even veel gaat genieten van deze plaat als ik al gedaan heb!