menu

Vladimir Chekassine - Taksi-Blyuz (1990)

Alternatieve titel: Taxi Blues

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Sovjet-Unie
Score
Label: Ade

  1. Fête a Moscou (3:02)
  2. Un Jeune Coasaque Se Promène (1:05)
  3. Solitude (1:25)
  4. Soirée Chez Schlikkov (3:20)
  5. Le Duo (2:15)
  6. Concert a Moscou (2:15)
  7. La Poursuite (2:00)
  8. Solitude II (3:35)
totale tijdsduur: 18:57
zoeken in:
4,5
neo
Vladmir Chekassine begon als jazz muzikant en kent de kneepjes van de saxofoon zo ontzettend goed dat een film als Taksi-Blyez haast niet anders als naar hem zou kunnen gaan. De score is haast volledig bezet door enkel de saxofoon, in verschillende gemoedstoestanden. Deze bindt de soms moeizaam vriendschap tussen een taxi-chaffeur in Moskou en alocholistische saxfoon speler van Joods afkomst. Soms gebruikt Chekassine een melancholische kleuring voor als de haat op komt zetten, soms anti-semitistisch, maar op een nogal excentrieke manier. En het instrument wordt overigens vaak zo overweldigend ingenieus gebruikt, dat wegsmelten geen punt is. Er is sprake van een fusering van meerdere exemplaren van het instrument met een gelaagheid om u tegen te zeggen.

Dit soort uitgaves van relatief kleine arthouse producties is iets wat gekoesterd mag blijven als het aan mij ligt. Echter de hoogte van de prijs is daar vaak een minpunt bij, vooral met recente films.
4.5 sterren


Gast
geplaatst: vandaag om 16:38 uur

geplaatst: vandaag om 16:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.