Joy Division - Unknown Pleasures (1979)

894 stemmen | gemiddelde 4,23
Label:
Factory
Disorder (3:33)
Day of the Lords (4:50)
Candidate (3:05)
Insight (4:29)
New Dawn Fades (4:49)
She's Lost Control (3:57)
Shadowplay (3:56)
Wilderness (2:39)
Interzone (2:16)
I Remember Nothing (5:53)
Dead Souls [Live] * (4:25)
The Only Mistake [Live] * (4:12)
Insight [Live] * (3:52)
Candidate [Live] * (2:08)
Wilderness [Live] * (2:32)
She's Lost Control [Live] * (3:47)
Shadowplay [Live] * (3:35)
Disorder [Live] * (3:29)
Interzone [Live] * (2:05)
Atrocity Exhibition [Live] * (6:14)
Novelty [Live] * (4:29)
Transmission [Live] * (3:50)
totale tijdsduur: 39:27 (1:24:05)totale tijdsduur: 39:27 (1:24:05)* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 22:53 uurskyline schreef:pretfrit schreef:
Tja... Ik beleef ook meer PLEZIER aan Frank Sinatra's
Songs for Swingin' Lovers, maar JD luister ik voor wat anders.
waarvoor dan?
[permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 23:04 uurpretfrit schreef:
waarvoor dan?
Eigenlijk... om de batterij weer op te laden.
Veel mensen klagen over JD dat het zo deprimerend is, maar ik vind dat juist niet.
Vraag me niet waarom, maar na een stukje JD voel ik me beter.
Het is mss krankzinnig, maar het is wel waar.
[permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 23:13 uurNou, het is denk ik niet krankzinnig.
Ik voel meer het tegenovergestelde als ik naar JD luister. Zuigt alle energie op.
daarnaast vind ik de depressie en paniek in de stem van Curtis (Vooral op Closer) best aangrijpend...bijzonder om eens te horen, maar het is net alsof je naar een zelfmoord zit te luisteren en om dat nu iedere keer opnieuw....
Ik vind dat gewoon niet tof meer....maar dat is mijn gevoel.
[permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 0:56 uurpretfrit schreef:
[waarvoor dan?
FTW - feeling; "fuck the world"- the oerschreeuw, re-birthing, het purgatorium - you name it. "Where will it end" .
Een soort Blue Train of A Love Supreme, maar dan électrique - for those rare moments - terug naar...
[permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 18:23 uurEen tegenvaller nadat ik eerst had kennisgemaakt met Still en Substance. Ik had gehoopt op een rauwe plaat, vol nummers a la het sublieme Transmission, maar ik word alleen zeer enthousiast van Disorder. Voor dhr. Curtis was het glas vaak half leeg, dat gevoel overvalt me ook als ik naar deze plaat luister. Closer staat voor mij hoger op de ladder, stukkie beklemmender.
[permalink] geplaatst op 29 januari 2010, 20:58 uurLocoHermano schreef:
Een tegenvaller nadat ik eerst had kennisgemaakt met Still en Substance. Ik had gehoopt op een rauwe plaat,...
Ik denk dat de atmosferische productie van Martin Hannett je niet zo aanstaat. Mss moet je
dit album dan eens proberen. Het gaat om het onofficiële debuut van Joy Division uitgebracht onder de naam Warsaw (zo heette de band eerst).
Dat "album" is in mei 1978 opgenomen, maar nooit uitgebracht en bevat nummers die vrij rauw geproduceerd zijn en meer een punky touch hebben. Op die plaat staat ook een rauwe, trage versie van 'Transmission en vroege versies van 'Shadowplay' en 'Interzone'', nummers die uiteindelijk ook Unknown Pleasures gehaald hebben. Ook vind je er nummers die later, in andere versies, op 'Still' verschenen zijn.
En verder: mss moet je dit album wat vaker en met tussenpozen draaien. Enige tijd wegleggen en dan opnieuw proberen, kan wonderen doen.
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 20:54 uurLet's Dance to Joy Division !
[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 17:09 uurdance , dance , dance to the radio ( transmission ) t'staat er wel niet op maar aan de ene kant zijn ze zo'n doemgroep en aan de andere kant is het verschrikkelijk dansbaar , gewoon een klassieker !
10/10

[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 17:36 uurdance , dance , dance to the radio ( transmission ) t'staat er wel niet op maar aan de ene kant zijn ze zo'n doemgroep en aan de andere kant is het verschrikkelijk dansbaar , gewoon een klassieker !
Helemaal de wijze waarop Ian op dit nummer danste.