Madonna - Confessions on a Dance Floor (2005)

Madonna - Confessions on a Dance Floor (2005)
308 stemmen | gemiddelde 3,38
mijn stem:
Pop / Dance
Label: Maverick
  1. Hung Up (5:37)
  2. Get Together (5:32)
  3. Sorry (4:47)
  4. Future Lovers (4:48)
  5. I Love New York (4:13)
  6. Let It Will Be (4:16)
  7. Forbidden Love (4:25)
  8. Jump (3:46)
  9. How High (4:40)
  10. Isaac (5:51)
  11. Push (3:45)
  12. Like It Or Not (4:55)
  13. Fighting Spirit * (3:32)
* = niet op elke versie van dit album aanwezig

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2009, 19:24 uur
Oh dan heb ik blijkbaar de gemixte versie :P. Wist ik niet. Maar ik vind het juist leuk dat de tracks in elkaar overlopen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2009, 10:38 uur
NewYorkCityLight schreef:
Jah, maar de rest betekent allemaal 'I'm sorry'. (Gomenasai, Je suis désolée, lo siento). En dan komt ze met ik ben droevig :P.

Dat lijkt me ook een fout, ze heeft gewoon babelfish aangeslingerd en een verkeerd bedoelde vertaling genomen lijkt het wel.

sorry heeft meerdere betekenissen.

herman
(moderator)
5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2009, 12:33 uur
NewYorkCityLight schreef:
Maar ik vind het juist leuk dat de tracks in elkaar overlopen.

Same here, dat geeft juist een grote meerwaarde aan dit album.

Voor de losse tracks heb je de cd-singles...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2009, 12:35 uur
Kos schreef:
NewYorkCityLight schreef:

sorry heeft meerdere betekenissen.

Ja, want bij Babelfish komt er ook daadwerkelijk droevig uit, als je sorry vertaalt. :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 12:02 uur
Album is toch wel erg catchy. Ik zal m'n stem waarschijnlijk verhogen binnenkort, en misschien wel aanschaffen. Moet ik wel zorgen dat ik de gemixte versie ga kopen.

Hij is nu 8 euro bij bol.com, maar ik zou niet weten of dat de goede is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 22:00 uur
1.5 punt omhoog. Lekker CD'tje!

Madonna had in deze stijl door moeten gaan! Precies mijn stijl ook, gewoon dance.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 10:49 uur
NewYorkCityLight schreef:
Dance is op dit moment mijn favorieten Genre, krijg allerlei dancesongs niet uit mijn hoofd.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 10:54 uur
NewYorkCityLight schreef:

Hier ben ik het volledig mee eens. Deze stijl past gewoon het beste bij haar en de nummers zijn stuk voor stuk sterk te noemen. Laatst dit album op de koptelefoon beluisterd en dit blijft voor mij tijdloos. Dit album doet een beetje futuristisch aan, een perfecte mix van disco en dance, maar dan op de manier zoals alleen Madonna kan.

Nummers als Forbidden Love (denk steeds dat ze But We're in Love zingt, misschien de bedoeling?), Isaac en Get Together zitten vooral muzikaal gezien sterk in elkaar. Intro van Jump bezorgt me nog steeds kippenvel. Tekstueel niet bijster sterk, maar goed, het blijft wel Madonna he? ;) Conclusie: voor mij haar beste album, ik kan hier gewoon veel meer mee dan een Ray of Light die ik nu toch wel vrij gedateerd vind klinken. Met deze geen last van. En oh ja, zeker de mooiste hoes :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 21:25 uur
musicfriek schreef:
Zware domper, dit album. Zelden zo'n saai album gehoord van Madonna. Had er echt veel meer van verwacht. Ik verbaas me over bovenstaande meningen. Maar misschien komt het nog... Kom niet hoger dan 2,5*.

musicfriek schreef:
Ik kan nog steeds maar niet aan deze cd wennen, ben nog zo teleurgesteld in Madonna hiermee... Jammer meid, weer een half eraf.... Weggegooid geld...

Je bent wel erg van mening veranderd. Bij mij had deze CD ook wat tijd nodig.

Hung Up is toch wel mijn favoriet. Goede herinneringen heb ik aan m'n vakantie met dat nummer. Die wekker aan het begin van Get Together is geweldig, en past naadloos aan op het getik door Hung Up heen. Isaac vind ik ook erg goed. Er is geen nummer dat ik slecht vind, maar er zitten wel 3 stukjes in deze CD die ik graag luister. Hung Up-Get Together-Sorry, Forbidden Love-Jump en Isaac-Push-Like It Or Not.

De overgebleven nummers zijn redelijk tot goed. Vind het idee ook ontzettend leuk, dat alles in elkaar overloopt. Zou willen dat er meer CD's zijn die dat hadden (zijn er vast wel, ken ze alleen nog niet).

En dan te bedenken dat Hung Up in 2005 alleen maar 'die nieuwe irritante single van Madonna' was. Daar kom ik nu 4 jaar later op terug :).

niet ingelogd

34.708 gebruikers | 190.309 albums | 176.916 artiesten | 2.262.925 berichten | 1.415.912 stemmen