menu

Exhorder - Slaughter in the Vatican (1990)

mijn stem
3,75 (34)
34 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Roadrunner

  1. Death in Vain (5:34)
  2. Homicide (3:15)
  3. Desecrator (6:09)
  4. Exhorder (5:13)
  5. The Tragic Period (7:08)
  6. Legions of Death (4:33)
  7. Anal Lust (2:36)
  8. Slaughter in the Vatican (7:19)
totale tijdsduur: 41:47
zoeken in:
DutchViking
Uitstekende thrash-plaat, geen Bay Area maar toch zeer bekwaam en met killer songs. Exhorder doet mij vooral aan de oude Testament denken, maar ook Slayer en Kreator-invloeden komen om de hoek kijken. Qua lyrics scoort Exhorder met deze plaat bij mij een nipte voldoende (fuck this, kill that , in muzikaal opzicht is het dik in orde.

DutchViking
Anal Lust:

lust
anal lust
up the butt
lousy slut
virginities lost
up the butt
lousy slut
down on your knees bitch
anal lust...HUH!


DutchViking
Ja, van de teksten moet Exhorder het niet hebben maar de muziek die deze heren voortbrengen, mag er zeker zijn

avatar van trebremmit
3,5
Groove Thrash metal, het gerucht gaat dat Pantera de sound van Exhorder heeft gejat. Wel een goeie plaat verder geen wereldtopper maar wel lekker

avatar van exodus
4,5
Associaties met Dark Angel ten tijde van bijv. Leave Scars kan ik niet onderdrukken bij het horen van deze super gave en zeer agressieve Thrashplaat van het zeer rake Exhorder. Ik mag deze plaat dus graag horen. Wat een heerlijke woede die aan alle kanten rondmept en knalt op dit boodaardig stukje gitzwart vinyl. Zeker als je een slechte dag hebt gehad. En wat een heerlijke rake teksten die regelmatig nodig zijn in ons leventje. Soms blijkbaar puur noodzaak!

avatar van James Douglas
Qua productie behoorlijk inwisselbaar omdat je direct hoort dat het uit de Morrissound studios afkomstig is. Dat wil overigens niet zeggen dat die productie niet goed is. Dit knalt behoorlijk en de band heeft een prima vocalist in de gelederen, die ook nog wel wat aan Phil Anselmo doet denken. Pantera zal hier best inspiratie aan opgedaan hebben maar die waren toch betere songschrijvers.

avatar van exodus
4,5
10 keer liever Exhorder dan Pantera, al is het alleen al vanwege de traditionele Thrash beuk snelheden die Exhorder hanteerde/hanteert....om nog maar te zwijgen over de andere Exhorder kwaliteiten. Deze sound is lijkt het wel een beetje begonnen bij Dark Angel's - Leave Scars, giet daar vervolgens de geliefde of gehate Morrissound overheen en je krijgt het geluid dat op dit debuut van Exhorder te horen is. Inderdaad, Pantera had niet veel later ook zo'n soort geluid/sfeer....(vooral de zang van Phil Anselmo/Pantera).

Kingsnake
Een der vetste thrashmetal platen ooit en het officieuze begin van de groovemetal.

avatar van exodus
4,5
Tja, hier hoor je inderdaad de "Groove"...het ontstaan ervan zeg maar, en alleen hier kan ik het dan ook wel hebben. Bovendien zijn er zat moordende Thrashsnelheden te horen op deze magnifieke bloedagressieve Thrashplaat. Tering, wat doet die drummer toch met z'n dubbelebass...ongelooflijk. Wel tig keer vaker gehoord op andere Thrashplaten etc. natuurlijk, maar toch positief opvallend op deze ultra brute plaat. Wat een ongelooflijke agressie op deze plaat. Wat zou er gebeurd zijn als dit plaatje in een paar jaar eerder in 1986 ten tijde van Slayer's - Reign in blood verschenen was?!?!

avatar van laboomzaa
3,5
Leuke lekkere beuker...op het metal album van de week topic hoor je dat het wat weg heeft van Pantera....tja, ik hoor het ook maar mis op de plaat de magie van Pantera...3,5*

avatar van phantasia
3,0
Heb hier en daar wel genoten van de waanzinnige drummer die waarschijnlijk na de opnames de studio compleet heeft verbouwd.
Leuke inzending van topic Metalalbum van de Week.

Ozric Spacefolk
De discussie over Exhorder/Pantera is al zo oud als deze plaat...

Ik vraag me af, of het uberhaupt nog boeiend is...

Feit is gewoon, dat deze plaat staat als een motherfucker, zelfs na 20 jaar...

Oldskoolmetal was/is sowieso beter dan veel van die power/black/gothic van tegenwoordig...

Dit heette toen nog gewoon Thrashmetal, tegenwoordig wordt Exhorder beschouwd als groovemetal... Whatever...

Zanger heeft ook gebruld in Alabama Thunderpussy en Pitts vs Preps... Echt een goede zanger, als je het mij vraagt.

avatar van Edwynn
3,5
Een discussie is het niet echt. Volgens mij staat het als een paal boven water dat Exhorder Pantera de inspiratie gaf een nieuwe koers te gaan volgen.

Groove metal is een term waar ik heden ten dage nog niks mee kan. Ook Cowboys From Hell noemden wij vroeger thrash.

Slaughter In The Vatican is een heerlijke rauw klinkende compromisloze thrashschijf uit de ' goede oude tijd'.

Ozric Spacefolk
Vriend, die discussie is hier niet echt gaande nee.
Maar op metalfora en op youtube, altijd dat gezeik...

Feit is dat Pantera eerst een zuigend hairmetalbandje was..
Toen kwam deze plaat, en daarna pas Cowboys from Hell...
Toeval? dacht het niet...

Vroeger had je Thrash, Death, Heavy, Black en een scheiding tussen scandinavisch, duits, brits, amerikaans-klinkend...

Nu zie ik door de bomen het bos niet meer...
Vette Thrash-plaat, die ik net zo graag draai als Annihilator, Forbidden, Testament, Slayer en andere Thrash-goden...

Ozric Spacefolk
Er is overigens ook een live-plaat, die ik ga toevoegen...

avatar van Edwynn
3,5
Ozric Spacefolk schreef:
..

Feit is dat Pantera eerst een zuigend hairmetalbandje was..
Toen kwam deze plaat, en daarna pas Cowboys from Hell...
Toeval? dacht het niet...



Spijker, kop, raak.

Dat is precies wat ik bedoelde te zeggen.

The Law is nog meer mid-tempo (lees: moderner) en die vind ik ook een stuk saaier dan Slaughter In The Vatican.

avatar van wizard
3,5
Goede plaat, dit Metal Album van de Week, maar net niet goed genoeg om me te grijpen.
Als ik het door mijn koptelefoon mijn oren inblaas, kan ik me prima met Exhorder vermaken, maar alleen dan. De muziek vind ik goed, en de drummer klinkt als een behoorlijk explosief manneke. Daar staat tegenover dat de zanger voor mij de zwakke schakel is. Op sommige momenten klinkt hij goed, maar nergens wordt het overtuigend fel of boos of agressief. Wat ik toch wel bij dit soort muziek hoort.
Ik had bij de eerste beluistering niet door dat dit album dezelfde producer had als Cowboys from Hell, maar toen ik dat las, vielen de stukjes op hun plek. Net als op CfH vind ik de productie van Slaughter in the Vatican kil en afstandelijk. De muziek klinkt niet als een geheel, maar alsof alle instrumenten op hun eigen eilandje staan.

Kortom, het is geen straf om naar Exhorder te luisteren, maar een geweldige ervaring was het nou ook weer niet. Op basis van dit album voel ik geen neiging andere albums van deze band te leren kennen.

3,5*

avatar van Lau1986
4,0
Erg toffe plaat. De stem doet hier en daar wat aan Pantera denken, maar op sommige moment ook op Obituary. Verder is Exhorder een stuk rauwer en smeriger dan Pantera is en dat vind ik helemaal niet erg. Lekkere agressieve muziek met een behoorlijke drive. De teksten zijn niet het sterkste punt, maar goed, dat maakt niet zo heel veel uit.
Maar dit groove metal? Nee ik zeg gewoon thrash, het rosst ook best wel!

avatar van Sir Spamalot
3,5
Uit New Orleans, Louisiana in de Verenigde Staten komt Exhorder, mij bekend in die tijd maar nooit iets van gekocht. Dit is een album met snoeiharde en agressieve thrash. Ik hoor vergelijkingspunten met Pantera en Nuclear Assault. De hoes toont hoe de paus naar een schavot wordt gesleept, ik ben benieuwd of ze hiermee ooit problemen hebben gehad.
Muzikaal zit het wel snor, het bevalt mij wel hoewel de drums soms niet genoeg in de mix staan, voilà, dat was dan mijn “kniesmoment” met dit album. Voor de rest bevalt het mij wel, er staat genoeg vuurwerk op om mijn oortjes te bekoren. De teksten, inderdaad ik heb digitale tekstvel erbij genomen, doen mij eerder glimlachen dan wat anders, grote literaire verhalen moet je hierop niet verwachten, getuige het banale Anal Lust. Nummers die mij bekoren zijn Homicide, Exhorder en Legions of Death, de rest vind ik niet zo memorabel. De zanger vind ik niet altijd even strak de vette riffs van de muziek volgen. Best wel een leuk album.

avatar van exodus
4,5
Yes...dit was Thrash! Behoorlijk eigen stijl destijds...gaat men het even later weer een nieuw naampje geven, of suggereren dat ze mede verantwoordelijk voor een nieuwe stijl zijn geweest...Groove Metal. Ik vind Groove geen kut aan, Nu Metal is nog erger. Ja ja, de oude Thrasher spreekt! De eerste Exhorder vind ik waanzinnig te gek! Thrash! Explosief! Pantera (de latere) heb ik weinig mee, de latere Sepultura doet me in tegenstelling tot de goddelijke Thrash-Sepultura, ook weinig, en Fear Factory heb ik ook niks mee, laat staan het vermoeiende Machine Head...Groove Metal en de jaren 90....wat moet ik er mee? Ik hield in die droevige "metal" jaren ook stug mijn jaren 80 spijkerjack vol patches aan vol met Thrashbands uit mijn jeugd! Ik ben er trots op dat ik midden jaren 80 met Hardrock en Metal begonnen ben en al snel bands als Venom, Metallica en Slayer ontdekte. Exhorder was voor mijn gevoel in 1990 één van de laatsten die nog werkelijk een bom gooide. Mijn platen collectie houdt daar ook zo ongeveer op.

avatar van exodus
4,5
Dit debuut van Exhorder zit in de hoek Slayer's Reign in Blood en Dark Angel's - Leave Scars. qua sound en explosieve sfeer. Of het ook hetzelfde niveau haalt als de twee genoemde klassiekers boeit me nu even niet; Slaughter in the Vatican draai ik net zo graag. Heerlijke nummers, heerlijke alles verwoestende agressie!

Ozric Spacefolk
Drumwerk in Death in Vain is subliem. Tering, wat een snelheid....

avatar van gigage
3,5
Vinny Labella, de snarenplukker alhier heeft de handen ineen geslagen met zowel de bassist als drummer van Heathen (laatste worp in 2010 alweer). Misschien dat de oude thrashers nog iets leuks kunnen bedenken (en een zanger vinden). Exhorder tapt wel uit een veel steviger thrashvaatje dan Heathen, maar what else was new in 1990. De metalscene was bezaaid met beukende riffs en hoewel deze slachtpartij (int vaticaan nog wel) niet onder doet voor andere steekt het er ook niet bovenuit. Voor liefhebbers van snelheid, riff before melody en dubbele bassdrumwerk ala Slayer (80's style) is deze zeer aan te raden.

5,0
Wat een topplaat. Super agressief, super nummers. Misschien dat de productie iets beter kon, maar het past goed bij deze plaat. De vergelijking die soms wordt gemaakt met Pantera is bijna nergens op gebaseerd.

avatar van Edwynn
3,5
Nou, nergens? Er zijn toch zeker wel raakvlakken. En dat begon toen Dimebag bijna bij Megadeth zat en Phil Anselmo bijna bij Exhorder. Het ging allebei niet door en toen wilde Anselmo toch verder met een koers die lijkt op datgene wat Exhorder deed. Dat werd overgenomen door de Abbott broertjes en uiteindelijk pakte dat uitstekend uit voor Pantera. Rip off wil ik het niet noemen. Daarvoor was Pantera toch wat te eigenzinnig. Maar het is wel een hele duidelijke invloed geweest

avatar van Mssr Renard
3,5
In tegenstelling tot mijn vorige profielnaam vind ik deze eigenlijk best wel saai.

Ik was rond 2010 in een soort thrash-revival, en hoefde eigenlijk alleen maar hard, snel en bruut. Daarbij dronk ik me toen nog een ongeluk. En bij dronken zijn hoort simpele en harde muziek.

Niet slecht Exhorder, maar ik vind het wat puberaal klinken. Moet je voorstellen: ik puberde als dertiger. Het is ook wat.

avatar van Wolfmother
3,5
geplaatst:
Door een oerdegelijk album uit 2019 en vele vette live optredens ervoor en erna had ik best veel zin in dit album en ze grooven hard hier. Maar toch heb ik soms een probleem met de zang en ik denk dat na een minder optreden op Pitfest afgelopen zomer dat ik wat minder fan ben geworden.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:25 uur

geplaatst: vandaag om 18:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.