James Horner - A Beautiful Mind (2001)

32 stemmen | gemiddelde 4,18
Score
Label:
Decca
A Kaleidoscope of Mathematics (4:55)
Playing a Game of "GO!" (3:34)
Looking for the Next Great Idea (3:02)
Creating "Governing Dynamics" (2:33)
Cracking the Russian Codes (3:22)
Nash Descends into Parcher's World (4:39)
First Drop-Off, First Kiss (5:15)
The Car Chase (2:24)
Alicia Discovers Nash's Dark World (8:29)
Real Or Imagined (5:47)
Of One Heart, of One Mind (6:21)
Saying Goodbye to Those You So Love (6:43)
Teaching Mathematics Again (3:16)
The Prize of One's Life (3:02)
All Love Can Be (3:17)
Closing Credits (4:50)
totale tijdsduur: 1:11:29totale tijdsduur: 1:11:29
[permalink] geplaatst op 14 maart 2004, 21:31 uurHet geweldige percussie intro/motiefje van Bicentennial Man werd door Horner verder uitgebreid voor A Beautiful Mind. Dit word ook meteen het middelpunt en hoofdthema van de film. Daarnaast zijn er nog wel meer overeenkomsten of kleine verschillen.Horner die laatste jaren steeds vaker een vrouwelijke zangeres inzet om zijn muziek te begeleiden koos voor deze score voor Charlotte Church. Haar stem zo intens als het maar kan, is vooral te horen tijdens de zachte, ingetogen tracks waarbij de piano haar begeleid. Voor de donkere stukken is ze echter afwezig. 5 sterren
[permalink] geplaatst op 25 april 2004, 11:43 uurIdd een briljante cd. Vooral het eerste nummer vind ik fantastisch.
[permalink] geplaatst op 4 mei 2004, 16:54 uurVoor in de cd-rom speler staan er nog wat extra's op: een fotogallerie, notepad interview met Horner en Howard en een clip met Horner. ''I think in colors'' zegt Horner. En dat is dan ook meteen de meest ''boeiende'' quote van de componist.
edejong
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2006, 12:45 uureen van mijn favoriete soundtracks!
4.5*
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 22:36 uurDeze CD heb ik op momenten gedraaid die me altijd bij zullen blijven en me altijd terugbrengen naar daar waar ik wil zijn. Beetje vaag, maar uiteindelijk komt het erop neer dat deze muziek me bijzonder veel doet. Als het kon zou ik meer dan 5 sterren geven.
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 22:39 uurIdem dito hier.
[permalink] geplaatst op 2 februari 2008, 12:21 uurHelemaal eens met wat neo in het allereerste bericht schrijft. De prachtige stem van Charlotte Church past erg goed bij deze soundtrack van James Horner.
A Beautiful Mind bewijst hoe mooi dit genre kan zijn. Schitterend. Ik heb dit album in sacd surround sound. Ik begrijp nooit zo goed wat mensen tegen super audio cd hebben want het geluid is dan nog veel veel mooier dan gewone audio cd's.
In ieder geval, voor James Horner's A Beautiful Mind ook van mij: 5 sterren!
[permalink] geplaatst op 2 februari 2008, 13:03 uurVooral een warmer geluid....
[permalink] geplaatst op 9 mei 2008, 10:27 uurGisteren de film gezien op RTL 8.
Wat een prachtige film, maar die film werd wel mede versterkt door de muziek die werkelijk prachtig is! Stem Verhoogd!
[permalink] geplaatst op 9 mei 2008, 11:40 uurSinds kort staat A Beautiful Mind zelfs in mijn top 10 want o zo mooi. Vooral de combinatie van Horner's muziek met de zang van Charlotte Church is schitterend. Hoogtepunt is het A Kaleidoscope of Mathematics. En de score is zooooveeel beter dan de film. Ik heb de film ooit op dvd gekocht vanwege de score.
[permalink] geplaatst op 9 mei 2008, 18:51 uurIk vind de film ook geweldig!
De score ook, jij vind track 1 geweldig, overigens is dat het ook! Want de film begint met het Universal logo en het Dreamworks logo en dan hoor je die fabuleuze muziek van Horner al. Zelf vind ik ook track 14 prachtig! Maar het heeft soms wel weg van Bicentennial Man.Vooral track 1 heeft weg van de track: The Magic Spirit (op dus de Bicentennial Man Soundtrack).
[permalink] geplaatst op 9 mei 2008, 19:27 uurDat klopt. Beautiful Mind heeft wel wat weg van Bicentennial Man maar ook van Searching for Bobby Fisher. Alleen op Beautiful Mind is naar mijn (muziek)smaak de schoonheid van wat hij daarop begon tot volle uiting gekomen.
[permalink] geplaatst op 9 mei 2008, 23:27 uurJe neemt me de woorden uit de mond!
Ik vind dit echt een pracht score. Bicentennial Man mag dan wel eerder zijn, deze score is echt geweldig en haalt soms echt diepe gevoelens bij mij naar boven.
[permalink] geplaatst op 31 januari 2009, 11:37 uurzeer mooie score. een rustige album. met allemaal goede nummers. ik zal nu toch de film eens bezien. met zo een score kan die niet anders dan goed zijn. nummer 1 is toch een van de betere nummers. een zeer prachtig nummer.
[permalink] geplaatst op 8 april 2009, 12:05 uurDe beste filmcomponist ooit vind ik!
Dit album is samen let The Land before Time (1988) de beste score van James Horner. De muziek is prachtig en rustgevend en goed gelinkt aan de film, die trouwens ook zeer goed is.
Een 5/5 voor mij!
[permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 11:05 uurThe Car Chase vooral is subliem!
[permalink] geplaatst op 14 juli 2009, 22:44 uurRaaaaah, deze songs bezorgen me steeds maar kippenvel, top!