menu

Bad Company - Burnin' Sky (1977)

mijn stem
3,12 (53)
53 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Island

  1. Burnin' Sky (5:09)
  2. Morning Sun (4:07)
  3. Leaving You (3:24)
  4. Like Water (4:19)
  5. Knapsack (1:20)
  6. Everything I Need (3:24)
  7. Heartbeat (2:38)
  8. Peace of Mind (3:25)
  9. Passing Time (2:30)
  10. Too Bad (3:52)
  11. Man Needs Woman (3:46)
  12. Master of Ceremony (7:13)
totale tijdsduur: 45:07
zoeken in:
avatar van The Wep
3,0
dit 4e album kan niet tippen aan de vorige 3, maar ligt toch lekker in het gehoor. Alleen het nummer Knapsack live opgenomen tijdens een melig onderonsje is totaal overbodig en zeer irritant. Het laatste nummer Master of Ceremony doet mij heel erg denken aan Macho City van de Steve Miller Band.

avatar van Brutus
3,0
Dit is een erg zwak album van Bad Company.
Kan absoluut niet tippen aan de 3 vorige.

avatar van matthijs
3,5
track 1 en 3 zijn toch wel errug lekker hoor jongens!

Ozric Spacefolk
Heerlijke, kalme plaat, met een veel te lage eindscore, als je het mij vraagt.

avatar van RuudC
2,5
Ook hier is van dat lieve karakter weinig meer over. Niet dat Bad Company nu ineens stoer klinkt, het is meer dat allemaal wat gewoontjes is geworden. De groep klinkt niet meer zo enthousiast als voorheen met flauwe doorsnee songs als gevolg. Knapsack? Waarom zet je dat in Wodansnaam op je plaat? Zei ik niet meer zo enthousiast? Zeg maar gerust uitgeblust. Dit album klinkt als een verplicht nummertje met songs die je eigenlijk al honderden keren gehoord hebt. Ook Paul Rodgers heeft weinig zin om de boel te redden. De halve tijd zingt hij maar ingetogen en flets. Soms klinkt dit album wel ok, maar even vaak is het gewoon bedroevend saai.


Tussenstand:
1. Bad Company
2. Run With The Pack
3. Shooting Star
4. Burnin' Sky

avatar van lennert
3,0
Het album begint met Burnin' Sky nochtans erg sterk. Ook het met dwarsfluit aangevulde Morning Sun is een prachtige en krachtige ballad waar ik zonder moeite vaker naar kan luisteren. Pas tijdens Knapsack (waarom??) en Everything I Need merk ik wel dat het me inderdaad ook wat minder doet dan bij de vorige albums het geval was. Toch vind ik ook Too Bad nog best een lekkere song, maar het afsluitende Master Of Ceremony is toch weer vooral saai. Echt niet het ergste dat ik ooit heb gehoord en op de achtergrond luistert het fijn weg, maar in vergelijking met de drie voorgangers toch beduidend minder.

Voorlopige tussenstand:
1. Shooting Star
2. Run With The Pack
3. Bad Company
4. Burnin' Sky

avatar van Zwaagje
4,0
Ondanks de lage score hier vind ik dit persoonlijk nog steeds een fijne plaat. Vandaag voor het eerst in jaren weer eens op gezet en aangenaam verrast.

avatar van jorro
2,5
Aangekomen op plaats 42 van de Oor jaarlijst 1977 tref ik dit album aan. Een album dat 4 nummers lang nog wel OK is, maar daarna is er nauwelijks nog iets te genieten. Kortom een zeer tegenvallend album.
Een nummer als Knapsack zal grappig bedoeld zijn, maar is zelfs daarin niet geslaagd.
Bad, Bad Company 2,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 15:43 uur

geplaatst: vandaag om 15:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.