R.E.M. - Automatic for the People (1992)

1090 stemmen | gemiddelde 4,04
Label:
Warner
Drive (4:30)
Try Not to Breathe (3:49)
The Sidewinder Sleeps Tonite (4:06)
Everybody Hurts (5:17)
New Orleans Instrumental No. 1 (2:12)
Sweetness Follows (4:19)
Monty Got a Raw Deal (3:16)
Ignoreland (4:24)
Star Me Kitten (3:15)
Man on the Moon (5:12)
Nightswimming (4:16)
Find the River (3:49)
totale tijdsduur: 48:25totale tijdsduur: 48:25
[permalink] geplaatst op 23 november 2009, 17:23 uurDe kracht van dit album is dat het een eigen identiteit (sfeer) heeft, met toch een rijke variatie aan songs, die allen sterk zijn. De songs op zichzelf hebben voor mij niet het ultieme kippenvelgehalte zoals 'Low' of 'Country Feedback' op de voorganger 'Out Of Time'. Maar als geheel is dit een mooi album. Toch blijft 'Document' mijn favoriet.
[permalink] geplaatst op 25 november 2009, 20:38 uurIk ben geen groot REM-liefhebber en zeker ook geen kenner van hun oeuvre. Maar deze plaat - als 13-jarig Joostje ooit gewonnen bij een prijsvraag van de KRO-gids

- blijft prachtig. Zeker als - zoals de afgelopen dagen - de regen tegen de ruiten slaat en in je broekzak de telefoon hartverscheurend zwijgt.
[permalink] geplaatst op 4 december 2009, 0:26 uurHet enige wat me stoort aan deze cd is de over-productie er van.
Te gepolijst, te gelikt. Ook de strings (door John Paul Jones) die her en der opduiken hadden achterwege mogen blijven.
Ik had het allemaal liever organischer/naturel horen klinken, zonder al die extra lagen er over heen.
Dit alles hoort nu éénmaal bij een hitplaat, zo blijkt
Dat is dan ook het enige minpuntje aan deze cd en kost ze maar een half sterretje extra

[permalink] geplaatst op 17 december 2009, 8:34 uurAardige plaat natuurlijk en logisch dat dit hun bekendste is. Maar duidelijk niet de beste mi. Er zijn nog minimaal drie platen die ik beter vind dan deze. Met als persoonlijk hoogtepunt: New Adventures in Hi-Fi.
[permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 19:43 uurEen hele sterke plaat. Ik ben geen grote R.E.M. liefhebber maar muziek maken, dat kunnen ze maar al te goed zo blijkt. Of dit hun beste is, daar kan ik niet over oordelen. Ik ken enkel Murmur, Automatic for the People en de bekende singles die ze doorheen hun cariere lanceerden. Beide platen stellen niet teleur. Misschien een signaal om wat meer van hen te gaan ontdekken.
Ja, ik ben verkocht voor deze.