menu

The West Coast Pop Art Experimental Band - Vol.2 (1967)

mijn stem
3,66 (16)
16 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Reprise

  1. In the Arena (4:15)
  2. Suppose They Give a War and No One Comes (3:42)
  3. Buddha (2:09)
  4. Smell of Incense (5:52)
  5. WCPAEB Part II (1:33)
  6. Queen Nymphet (2:20)
  7. Unfree Child (4:05)
  8. Carte Blanche (2:46)
  9. Delicate Fawn (2:32)
  10. Tracy Had a Hard Day Sunday (4:36)
totale tijdsduur: 33:50
zoeken in:
avatar van Droombolus
3,0
Deze mediocre plaat dankt zijn faam wat mij betreft uitsluitend aan de prachtige hippie klassieker Smell Of Incense. De rest van de nummers is op z'n best amusant te noemen en over het geheel klinkt het allemaal zwaar gedateerd. Met recht "voer voor vogels" .......

tondeman
Mark(ley) E. Smith op die megafoon in dat eerste nummer, zeg.

4,0
Dit was een album waar ik per toeval iets over las in een popencyclopedie. De titel: 'Suppose They Give a War, and No-one Comes?' intrigeerde me onmiddelijk. Zelfs zo sterk dat ik een Vredesfestival organiseerde onder dit motto in Zürich in augustus 1977.
Ik vind dit album nog steeds een buitengewoon creatief meesterwerk dat zeker ook zwakkere delen heeft. De track 'Buddha' bijvoorbeeld. Maar het sarcasme van met name 'In the Arena' geeft een onthutsend beeld van de gevaren / tendensen van de toenmalige samenleving. Ik vergelijk dit graag met de eveneens vaak miskende film 'Zabriskie Point' van grootmeester Michelangelo Antonioni welke verschillende gedateerde elementen bevat maar toch tot de treffendste tijdsdocumenten van de eindjaren '60 gerekend zou kunnen worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:00 uur

geplaatst: vandaag om 19:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.