menu

Peter Mergener - Take-Off (1992)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Duitsland
Electronic
Label: Cue

  1. Take-Off (6:35)
  2. Icarus' Flight (8:30)
  3. The Eagle (5:26)
  4. On Wings (9:44)
  5. Between Worlds (2:25)
  6. A Moment to Look Back (2:32)
  7. Freedom of Space (8:51)
  8. Return of the Blue Planet (11:34)
  9. Landing (4:06)
totale tijdsduur: 59:43
zoeken in:
avatar van Gerards Dream
4,5
Dit is het derde solo album van Peter Mergener, een Duitser die jaren lang deel heeft uitgemaakt van het duo Software en geboren is op 28 november 1951. Zijn muzikale voorbeelden zijn onder andere Pink Floyd, Tangerine Dream en Klaus Schulze.

Op dit derde album is het thema vliegen behoorlijk goed uitgewerkt. Gelijk na de eerste paar noten zijn de straalmotoren te horen en weldra zit je in de lucht. Het jammere hierbij is wel dat er wat valse noten zijn te horen die het album niet lekker doen starten. Eenmaal in de lucht is het genieten van de rust en het uitzicht. Mooie klanken die maar aan één ding doen denken; en dat is vrij zijn. De titels van de tracks zijn hierbij een goede gids.

Na bijna een uur in de lucht te hebben gezetten wordt de landing mooi verbeeld. In gedachte zie ik het gevaarte op me afkomen met het landingsgestel uit. Een bijna meesterwerk is ten einde, wat komt door die valse tonen aan het begin.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:33 uur

geplaatst: vandaag om 12:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.