1442 stemmen | gemiddelde 3,97
Rock / Electronic
Label:
Parlophone
Everything in Its Right Place (4:11)
Kid A (4:44)
The National Anthem (5:51)
How to Disappear Completely (5:56)
Treefingers (3:42)
Optimistic (5:16)
In Limbo (3:31)
Idioteque (5:09)
Morning Bell (4:35)
Motion Picture Soundtrack (7:01)
totale tijdsduur: 49:56totale tijdsduur: 49:56
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 0:22 uurMisschien als je een nogal brede definitie van dance aanhangt. Maar als je toch een nummer dance wil noemen, noem dan eerder Idiotoque ipv Everything in Its Right Place.
Persoonlijk vind ik Everything .. ook helemaal niet dance-achtig klinken, wel wat experimenteel, misschien een beetje weird en vol effecten. Mooi geproduceerd, ook in dat opzicht een goede opener van dit album, dat je meeneemt op een trip door de wondere wereld van Radiohead.
Yesterday I woke up sucking a lemon
Wat het betekent? Geen idee. Toch effectief, wonderschoon geheel van begin tot eind, zowel het nummer als het album.
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 1:54 uur"De start van de dag smaakt zuur"?
#geen idee
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 11:44 uurJa klopt, maar Identique vind ik juist het beste nummer van het album, omdat dit een dance achtig nummer is op de Radiohead - manier.
[permalink] geplaatst op 12 maart 2010, 12:41 uurJa persoonlijk vink ik Identique ook een fantastisch nummer

[permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 14:48 uurprobeer je in te beelden hoe je opstaat als je op een citroen zuigt. >.< zo dus. verder briljant nr dat niets met dance te maken heeft.
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 23:51 uurThe National Anthem is voor mij misschien wel de allerbeste track ooit. Wat een gecontroleerde chaos! Ongelofelijk. Élke keer dat ik het nummer draai kan ik mijn aandacht niet afwenden, ik móet het helemaal in me opzuigen, kan het niet negeren. Mijn hart gaat sneller kloppen omdat ik weet wat er komen gaat en als het komt stelt het nooit teleur.
Kid A staat sinds vijf minuten in mijn top10 en hij mag het zich gemakkelijk maken want hij blijft er nog wel even..
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 18:46 uurNiek schreef:
Samen met Idioteque, Paranoid Android en Exit Music (for a Film) het beste van Radiohead. Schitterende chaos inderdaad. Ook Everything in It's Right Place, How to Disappear Completely, Kid A en Morning Bell mogen er wezen. Wat maakt Radiohead het toch moeilijk om mijn favoriete album te kiezen. Laatst leek het eindelijk duidelijk dat OK Computer toch de beste is, maar ik heb zojuist Kid A weer eens geluisterd en ik ben niet meer zo zeker van mijn favoriet.
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 18:50 uurRe: National Anthem: Leuk is ook dat Radiohead mijn grote held Charles Mingus noemden als grote inspiratiebron voor dit album. National Anthem is eigenlijk het enige moment dat je dit echt kunt horen: zeker die blazers zijn pure Mingus. Zoiets zie ik de meeste andere indiebandjes niet zo snel doen...
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 19:20 uurHehe. Ik was aan het denken welke plaat ik opzet met afwassen. Dat wordt dus The Black Saint and the Sinner Lady

. Thnks Sandokan-veld.
Overigens, heeft Radiohead bij elke plaat een jazzgrootheld als inspiratie? Bitches Brew was toch de inspiratie voor OK Computer?
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 19:22 uurDat zeggen ze, maar als je het erin terug hoort vind ik het erg knap...
Trouwens, Radiohead deed het nog een keer over met de blazers op Amnesiac in Life in a Glasshouse en hoewel de baslijn van The National Anthem nauwelijks te overtreffen is, vind ik die misschien nog wel beter. Sowieso mijn favoriete twee van Radiohead.
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 19:30 uurIn Life In A Glasshouse hoor je trouwens ook wel vrij veel Mingus terug, vind ik. Mooi nummer.
De inspiratiebron die het meest in interviews werd genoemd tijdens het uitkomen van OK Computer was Ennio Morricone, als ik het me goed herinner. Het staat me niet meer bij dat Miles Davis toen al werd genoemd, maar ik kan me vergissen. Kid A lijkt natuurlijk niet echt op Bitches Brew.
De invloeden die Radiohead zelf noemt zijn vaak heel breed, van U2 en de Beatles tot hiphop, elektronica, jazz en filmmuziek.
[permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 18:00 uurToen ik dit album net had, schrok ik me helemaal dood. Is dit nou Radiohead? Ik luisterde niet naar electronic of iets in die richting en ik hield er ook niet van. Ik verwachtte een logisch vervolg op OK Computer maar dit vond ik zweverige klotemuziek.
Dat was 2 maanden geleden. Nu ben ik totaal van mening veranderd. Bijna allemaal zijn dit gewoon meesterlijke tracks, met als hoogtepunten het energetische Idioteque en het titelnummer; iedere keer geweldig als die vervormde stem van Yorke erbij komt!
Het enige nummer wat ik niks vind is Treefingers, wat ik nog steeds iets te experimenteel vind; gewoon 4 minuten dezelfde toon spelen.
Voor de rest een ongelooflijk goed album.