menu

Sam Smith - In the Lonely Hour (2014)

mijn stem
3,51 (96)
96 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Soul
Label: Capitol

  1. Money on My Mind (3:14)
  2. Good Thing (3:21)
  3. Stay with Me (2:53)
  4. Leave Your Lover (3:08)
  5. I'm Not the Only One (3:59)
  6. I've Told You Now (3:30)
  7. Like I Can (2:47)
  8. Life Support (2:53)
  9. Not in That Way (2:53)
  10. Lay Me Down (4:13)
  11. Restart * (3:53)
  12. Latch * (3:44)
  13. La La La * (3:39)
  14. Make It to Me * (2:44)
  15. Drowning Shadows * (4:13)
  16. Love Is a Losing Game * (2:57)
  17. Nirvana * (3:22)
  18. How Will I Know * (3:52)
  19. Omen [Acoustic] * (3:25)
  20. Latch [Live from Madison Square Garden] * (8:06)

    met Disclosure

  21. Stay with Me * (2:53)

    met Mary J. Blige

  22. I'm Not the Only One * (3:43)

    met A$AP Rocky

  23. Lay Me Down * (3:39)

    met John Legend

toon 13 bonustracks
totale tijdsduur: 32:51 (1:23:01)
zoeken in:
avatar van into_soul
4,0
Smith’s eenzaamheid levert prachtige ballads op als “Leave Your Lover” dat zorgt voor een stevige kippenvel attack. En “Stay With Me” – met een geweldig gospelkoor op de achtergrond – is ongetwijfeld het meest romantische liedje ooit gemaakt over een one night stand.

avatar van Slowgaze
4,5
Naughty Boy is geen rapper, zoon, maar een producer. Ik vraag me ook af waar jij raps hoort op 'La La La'.


avatar van Slowgaze
4,5

Daar werd ik inderdaad niet blij van.

avatar van into_soul
4,0


Ik vind 'm best mooi ...

avatar van Shelter
4,0
OT: album vind ik nog steeds vet, luister het regelmatig. Doet me ook nog steeds erg veel denken aan James Blake...zingt beetje op dezelfde manier.

avatar van Reijersen
3,5
Laten we het inderdaad lekker over het album hebben hier.

avatar van Angelo
4,5
Pagina maar wat opgeschoond hier; het wijzen op foutieve informatie in recensies kan ook per pm i.p.v. op deze albumpagina.

En nu ik hier toch ben: één van de fijnste albums van het jaar. Heel commercieel en toegankelijk maar niet plat en inhoudsloos. Ik meen dat Mary J. Blige hem onlangs vergeleek met Luther Vandross, en hoewel ik die associatie zelf niet zo snel gemaakt zou hebben, valt daar best wat voor te zeggen. Soulvolle popmuziek met hier en daar een gospelachtig sfeertje, vooral te danken aan het vaak terugkerende achtergrondkoor, met teksten die vrijwel allemaal in het teken staan van de liefde (ook Vandross bevond zich voornamelijk in dat vaarwater). Alle ingrediënten voor een clichématig album zijn aanwezig en toch voelt het nergens clichématig aan. Wat mij betreft is het Sam Smith dé debutant van 2014. Nu maar hopen dat hij deze lijn voortzet met zijn tweede album.

avatar van ClairedelaLune
4,0
Een geweldige album. Ik luister er vaak naar als ik me niet zo goed voel of als ik een slechte dag heb gehad. Zijn muziek steunt me en bezorgd me af en toe kippenvel.

avatar van chevy93
Als je weg kunt komen met "la la la" weet je dat je talent hebt. Zijn unieke falsetto stem zal ongetwijfeld niet iedereen prettig vinden, maar bij mij raakt hij daardoor de juiste snaar. Schitterend.

avatar van Lennonlover
3,5
Mijn vriendin heeft deze plaat al een jaar lang zo vaak opstaan in de badkamer dat ik'em ondertussen ook al van buiten ken. Geen slechte zaak gezien zijn talent. En dijk van een stem die alles lijkt aan te kunnen maar dat soms niet doet. De nummers zijn vaak ietsje te 'plat' voor zijn stem. Pas in Like I Can wordt alles uit zijn stem gehaald, komt die écht tot zijn recht. En dan is dat moeiteloos een wereldnummer.
Voor de rest staat de plaat bol van hitgevoelige nummers die mij net minder raken. Erg aangenaam om naar te luisteren, dat zeker, maar het blijft vrijblijvend en grijpt je nooit naar de keel.
Besluit: prachtige stem maar meer mee te doen. Dat bewijst Like I Can. 3,5

avatar van ClairedelaLune
4,0
Vier dagen geleden lag de Drowning Shadows Edition al in de winkels. Alle nummers van zijn album 'In the Lonely Hour' staan er op met drie covers nl. 'Love Is a Losing Game' , 'Drowning Shadows' en 'How Will I Know'. Verder een paar samenwerkingen die al bekend waren. Blijft een top album.

avatar van blur8
Kwam in aanraking met dit album via een cover van Money on my Mind.
Daarna bleek het origineel niet om aan te horen, zo plat, en met een lelijke drumbeat die song eigenhandig om zeep brengt.

Money on My Mind - The Slow Show (Cover) - Secret Sessions

Een goede song schrijven kan die duidelijk wel, ook zingen is aan hem besteed, nu nog een goede muzikale invulling. Zal wel een kwestie van smaak zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:11 uur

geplaatst: vandaag om 03:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.