menu

Tipton, Entwistle & Powell - Edge of the World (2006)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock / Metal
Label: Rhino

  1. Unknown Soldier (1:19)
  2. Friendly Fire (5:31)
  3. Holy Man (5:00)
  4. Never Say Die (4:47)
  5. Resolution (6:50)
  6. Searching (4:40)
  7. Give Blood (3:53)
  8. Crime of Passion (5:17)
  9. Walls Cave In (4:35)
  10. Edge of the World (5:39)
  11. Stronger Than the Drug (5:18)
totale tijdsduur: 52:49
zoeken in:
avatar van Sinner
1,0
Rotslechte tweede solo plaat van Glenn Tipton, die in het dagelijks leven natuurlijk bekend staat als de gitarist van Judas Priest. Dit album is oorspronkelijk al een jaar of tien terug opgenomen, maar aan de kant geschoven door de toenmalige platenmaatschappij van Tipton, die liever had dat hij een solo werkje opnam met jongere muzikanten en een wat modernere sound. (dat resulteerde in het ook al zwaar middelmatige Baptizm Of Fire).

Wat krijg je dus te horen op Edge Of The World? Een heel erg onzekere en oudbollig aandoende mix van hard rock en metal met een uitzonderlijk slecht zingende Tipton. Dat de keyboards het zwaarst aanwezig zijn is nog het meest verassend (en zielig). Zeker voor een plaat waar je drie legendarische muzikanten samenzet en er eigenlijk geen van de drie keyboardspeler is.

Dus...de muziek is gezichtsloos en saai (je hoort op geen enkel moment dat hier Powell, Tipton of Entwistle staan te spelen, hadden net zo goed Harry, Bas en Peter kunnen zijn) en ook de zang van Tipton is toch wel een absoluut dieptepunt in zijn cariere. (nog slechter dan op Baptizm of Fire dus).

Absoluut laten liggen. En als je dan toch een die-hard fan bent van één van de drie aanwezige muzikanten, dan kan je het best een maandje of twee wachten, want dit is het soort album wat binnen de korste keren in de uitverkoop bakken (of 2de hands rekjes) terechtkomt.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:57 uur

geplaatst: vandaag om 09:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.