The Sound - From the Lions Mouth (1981)

373 stemmen | gemiddelde 4,21
Fatal Flaw (4:36)
Possession (3:25)
The Fire (2:52)
Silent Air (4:14)
New Dark Age / Hothouse (10:46)
totale tijdsduur: 46:54totale tijdsduur: 46:54
[permalink] geplaatst op 24 september 2007, 18:01 uurVind dit ook weer een prachtig album. Ik verkeer tegenwoordig helemaal in deze stijl van Rock, en dit bevalt me ook weer zeer goed.

4,0* maar er zit meer in.
[permalink] geplaatst op 29 september 2007, 23:23 uurrespect voor deze heren
samen met jeopardy het beste wat ze brachten
ik ben er zeker van dat vele mensen deze groep helaas niet kennen
dat is spijtig, zeer spijtig
nu waar ik ook aandacht aan schenk is de hoes
deze is niet echt om aan te zien vind ik, eigenlijk lelijk
maar op muzikaal vlak => het blijft een parel
* * * * *
[permalink] geplaatst op 29 september 2007, 23:41 uurwat precies is er mis met de hoes dan, ik vind het één van de mooiste en meest herkenbare ooit; sluit ook perfect aan bij titel???
[permalink] geplaatst op 29 september 2007, 23:53 uurKevin-Raphaëll schreef:
nu waar ik ook aandacht aan schenk is de hoes deze is niet echt om aan te zien vind ik, eigenlijk lelijk
Schijnt een bekend Engels schilderij te zijn, maar het overbekende bijbelse verhaal daarachter ken je klaarblijkelijk niet. Dan wordt het lastig om bepaalde teksten van FtLM in in z'n context te zien...
[permalink] geplaatst op 30 september 2007, 0:25 uur"Daniel in the lion's den" van Briton Riviere, een Engelse kunstschilder. (1840 - 1920). Dit schilderij hangt in de Walker Art Gallery te Liverpool.
Kevin-Raphaëll
[permalink] geplaatst op 30 september 2007, 12:43 uurniet echt mijn ding moet ik zeggen
de hoes hé, niet de muziek want deze is prachtig
ik weet het gewoon niet
de hoes ligt me gewoon niet, maar dat zijn smaken hé
Kevin-Raphaëll
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2007, 18:41 uurwel kan ik erbij zeggen dat deze plaat 1 van de absolute openers heeft. zo'n sterk begint
winning dus
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2007, 14:46 uurNog een van de sterkste albums uit de mij zo geroemde begin jaren 80.Uiteraard is winning een magnifieke opener.Zeer sterke song.Maar ook de andere:contact the fact,sense of purpose mogen er zijn.Ook ik ben in een ver verleden nog bij No Nukes geweest.Helaas niet van dichtbij kunnen zien ivm de massaalheid van het geheel.Waren ze ook niet bij pandora's box in de doelen Rotterdam najaar 84?
Soms klinkt de plaat zo neerslachtig,komt ook door de teksten,dat ik hem soms moeilijk kan aanhoren,
Maar 4.5 ster is hij zeker waard.Hoogtepunt van deze periode
jean maurice
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2007, 15:18 uurblunnie schreef:
Maar 4.5 ster is hij zeker waard.Hoogtepunt van deze periode
tot mijn grote frustratie heb ik deze pracht band nooit live gezien ofschoon ze bij wijze van spreken bij mij om de hoek hebben opgetreden!!! ik kan me hier nog steeds voor op mijn kop slaan
ja deze plaat blijft een hele grote diamant tussen de vele steentjes

The Sound was een van de allerbeste bands(zo niet beste) die ooit bestaan heeft en zeker de beste onontdekte band van de jaren tachtig

Heel af en toe zie je een vallende ster die niet alleen je ogen verblindt maar je ziel tot op het bot ontroert en verlicht, en dat is wat deze plaat na 24 jaar(toen hoorde ik The Sound voor het eerst) nog steeds met me doet!!
Kevin-Raphaëll
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2007, 15:35 uurbeste onontdekte band uit de jaren 80 zeer zeker.
beste band van de 80tig jaren is voor mij Talk Talk
zonder de minste twijfel
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2007, 7:44 uurTip van Alicia voor liefhebbers van The Sound en echt goede punkherrie :
luister ook eens naar The Outsiders, de eerste band van Adrian Borland. Vooral het album "Close Up" uit 1978 laat reeds horen wat eens "Het Geluid" is geworden.
Een ander project van Adrian Borland "Second Layer" is, een ten tijde van het album FTLM opgenomen 'side-project', wat de aanzet tot het derde album "All Fall Down" geworden is.
"World of Rubber" is weliswaar een stuk experimenteler, je zou het een mix van elektronica en punk kunnen noemen! Vooral de nummers "Definition of Honour" en "Black Flowers" zijn voor de echte liefhebber een must!

[permalink] geplaatst op 12 oktober 2007, 12:11 uurprachtig album.
perfume
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2007, 2:27 uurMindshifter schreef:
prachtig album.
absoluut mee eens! een mijlpaal in de rock geschiedenis!

[permalink] geplaatst op 17 oktober 2007, 21:40 uurIn mijn Single-collectie staat Winning. Dat zegt genoeg !
Intense doorleefde Popmuziek met dat heerlijke jaren 80 orgeltje.
Ik ga op zoek naar de CD.
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2007, 21:48 uurgroot gelijk blur
de voorganger is ook de moeite
[permalink] geplaatst op 24 oktober 2007, 23:42 uurmeesterwerk van de meest onderschatte groep aller tijden
rip adrian
basketballerke
[permalink] geplaatst op 24 oktober 2007, 23:45 uurJe krijgt inderdaad maar weinig erkenning als je op de 84e plaats staat in de top 250.
perfume
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2007, 1:15 uurIk vrees dat ze toen ook al niet zo bekend waren en gewaardeerd werden!
The Sound is altijd een underground band gebleven. Ze hadden veel fans in de Benelux en in Duitsland maar verder....??
Maar misschien is dat wel de reden waarom ze zo goed zijn gebleven! Stel dat ze zo groot waren geworden als U2?! Wat zou er dan van hun unieke "Sound" zijn overgebleven....?
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2007, 8:14 uurThe Sound was in ieder geval erg beroemd en geliefd in Rotterdam en omstreken!
Heel even werden de albums beter verkocht dan van bijvoorbeeld de plaatjes van U2!
Als de band niet zoveel strubbelingen en een beter imago had gekend ...nou...dan zouden Adrian Borland en zijn mannen het misschien wel verder geschopt hebben.
Als je nu nog naar enkele concerten luistert, die Adrian Borland veel en veel later na het uiteen vallen van The Sound heeft gegeven, moet je wellicht tot de conclusie komen dat het hier wel een van de betere songwriters uit de vorige eeuw betrof!
Zelfs "Het Geluid" was in de laatste jaren voor zijn overlijden, zeker live, nog altijd aanwezig.
Als de grootste schuldige zou ik dan ook de muziekindustrie willen aanwijzen in dit geval en in vele andere gevallen.
Ja...inderdaad als er 26 jaar geleden ook een MuMe was geweest....