menu

Runrig - The Cutter & the Clan (1987)

mijn stem
3,71 (7)
7 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock / Folk
Label: Chrysalis

  1. Alba (4:01)
  2. The Cutter (3:53)
  3. Hearts of Olden Summer (2:15)
  4. Pride of the Summer (4:03)
  5. Worker for the Wind (3:31)
  6. Rocket to the Moon (4:45)
  7. The Only Rose (3:53)
  8. Protect and Survive (4:18)
  9. Our Earth Was Once Green (4:03)
  10. As Urhal as Airde (3:47)
totale tijdsduur: 38:29
zoeken in:
kkriz
Waarom kent toch niemand in Nederland dit??? Nou ja, bijna niemand dan... Eeuwig zonde.

Harald
Helaas ken en heb ik deze plaat niet maar heb wel van hun 5 cd's. Dit staat op wikipedia: Runrig is een Schotse folkrock band, die in 1973 door de broers Rory en Calum MacDonald en Blair Douglas werd opgericht op het eiland Skye. De muziek word wel omschreven als "highland rock", en de muziek lijkt de ruige, winderige atmosfeer van de hooglanden na te bootsen. De liedjes worden in zowel het Engels als het Schots-Gaelisch gezongen. Huidige leden van de band zijn Rory en Calum MacDonald, Malcolm Jones, Iain Bayne, Bruce Guthro en Brian Hurren.

Runrig was een van de eerste bands die moderne muziek in het Gaelisch (keltisch) zong

avatar van Justinx
Ik ben er nu mee bezig. Klinkt inderdaad heel verfrissend voor een plaat uit deze tijd. Het is moderne popmuziek met etnische klanken. Vooral de afwisseling in zang (Engels/Keltisch) is iets wat mij pakt.

Nog niet de hele plaat beluisterd, maar Alba is alvast een fantastische opener.

avatar van DeWP
3,5
Ik ken Runrig! Leuke muziek!

avatar van gaucho
3,5
Ik ook - maar daar was wel een vakantie in Schotland voor nodig, waar ik ze in de jaren negentig eens zag optreden op een festival. Sindsdien pik ik elke Runrig-plaat op die ik 'in het wild' tegenkom, alleen zie je die in Nederland nauwelijks. Ik heb wel onlangs zo'n voordelig 5-CD boxje van ze besteld. Daar zat deze ook bij.

Leuke folkrock, maar zeker hun jaren tachtig albums ademen tegelijk iets moderns uit. Ik vind het nog het meest klinken als een lichtgewicht-variant van Big Country of The Alarm, met regelmatig songs in het Gaelic. Sterke zang vooral, verfrissend op zijn tijd. Maar in Nederland idd nauwelijks bekend.

avatar van Cannondale
Pride of the Summer live is zo fantastisch. Op cd vind ik Runrig altijd tammetjes en saai klinken

Gast
geplaatst: vandaag om 16:36 uur

geplaatst: vandaag om 16:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.