menu

The Blades - The Last Man in Europe (1985)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Ierland
Pop / Rock
Label: Reekus

  1. The Last Man in Europe (3:23)
  2. Downmarket (3:57)
  3. Thats Not Love (4:02)
  4. Talk About Listening (3:31)
  5. Got Soul (4:47)
  6. Chance to Stop (3:21)
  7. Don't Break the Silence (3:21)
  8. Those Were the Days (4:04)
  9. Pride (3:17)
  10. Boy One (3:23)
  11. Waiting (2:00)
totale tijdsduur: 39:06
zoeken in:
Tomio
Deze Dublinse band is een tijdgenoot van U2, maar heeft nooit het grote succes gekend mede door slechte ervaringen met platenmaatschappijen.

De band bestond oorspronkelijk uit de broers Lar en Paul Cleary, bijgestaan door Pat Larkin op drums. Paul was het brein van de band en schreef alle nummers. Bij Energy records bracht de band begin jaren tachtig een hele reeks singles uit. Echter, de door de platenmaatschappij beloofde langspeler werd telkens uitgesteld en daarom hielden Lar en Pat ermee op.
Paul maakte een doorstart met de nieuwe bandleden Brian Foley en Jake Reilly, kreeg een contract bij Elektra en in 1983 was het album "The Last Man In Europe" voltooid. Productie was in handen van John Porter (zie ook The Smiths). Helaas wilde Elektra het niet uitgeven.
Twee jaar later zou dit album dankzij Reekus Records alsnog het levenslicht zien, maar Paul was toen al zo gedesillusioneerd, dat hij snel daarna de band ontbond.

Dit album is een parel: power pop met new wave roots. Met recht kan Paul Cleary de Ierse Paul Weller genoemd worden. De stijl van The Jam/Style Council is in veel nummers te herkennen, zoals bijvoorbeeld "Got Soul". Ook prachtig zijn de 2 singles, die van dit album afkomstig zijn: "Downmarket" en "Those Were the Days". Laatstgenoemde song is bijzonder goed!

Reekus records zou nog een 2e album uitbrengen: "Raytown Revisited" bestaande uit de gehele verzameling singles en b-kantjes van de beginperiode. Deze 2 albums zijn in 2000 in een box verschenen met als titel "Those Were The Days".

Gast
geplaatst: vandaag om 10:02 uur

geplaatst: vandaag om 10:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.