John Barry - A View to a Kill (1985)

30 stemmen | gemiddelde 3,50
Snow Job (2:23)
May Day Jumps (3:00)
Bond Meets Stacey (2:28)
Pegasus' Stable (3:20)
Tibbett Gets Washed Out (1:40)
Airship to Silicon Valley (2:24)
He's Dangerous (2:16)
Bond Underwater (2:30)
Wine with Stacey (1:48)
Bond Escapes Roller (1:20)
Destroy Sillicon Valley (2:20)
May Day Bombs Out (2:56)
Golden Gate Fight (3:36)
A View to a Kill [End Credits] (2:00)
met Duran Duran
totale tijdsduur: 37:16totale tijdsduur: 37:16
[permalink] geplaatst op 17 maart 2004, 19:28 uureen mooie soundtrack met een main theme wat regelmatig terug komt waar ik kippenvel van krijg (golden gate fight)....had hier en daar wel wat beter gekunt maar toch vind ik dit 1 van de betere OST's van de oude 007 reeks (tot goldeneye dus)
[permalink] geplaatst op 27 juli 2005, 17:06 uurAl bij de enerlaatste Bond score wat Barry toen uiteraard nog niet wist, kreeg hij weer een dosis energie en maakt Bond wat ruiger (ook al is het slechts een elektrische gitaar die daar voor zorgt). Op een of andere manier lijkt het bij Max Zorin te passen, maar is vooral gebruikt voor Bond zelf, of ie nu in de achtervolging is of ergens een flink partijtje aan het matten is. Hierop zou een van de absolute meesterwerken van Barry volgen: The Living Daylights. Een van de heren van Duran Duran was een enorme Barry fan en vond het dan ook geweldig om samen te werken. Hun compromis voor de titelsong vond zijn weg ook door de score heen, wat helemaal een compliment geweest moet zijn.
[permalink] geplaatst op 13 juni 2006, 1:37 uurZeer doorsnee soundtrack, toch een lichte teleurstelling want Barry kan veeeeel beter!
Grote hit van DuranDuran, maar of het daar mee ook meteen een echt goed nummer is.....?
Heb altijd het gevoel dat DuranDuran met b-kantjes aan kwam zetten en jou de luisteraar volledig in de maling nam, zo ook met dit nummer. Vrij weird, vooral die bridge/overgang.
Het zogenaamde actietheme vond ik een 2e rangs OHMSS theme, meer irritant dan bijster goed.
En de meeste andere muziek wel op zich mooi, maar ook intens saai en nauwelijks uit elkaar te houden.
Net als de film: Nergens echt slecht, maar ook niet bijzonder!
[permalink] geplaatst op 8 november 2006, 18:31 uurHeerlijk nummer, Snow job, met die gitaar erbij. Gitaar kan soms erg mooi zijn, op soundtracks.
Bond meets Stacy is natuurlijk ook prachtig, daar was ik jaren naar op zoek, die had ik nog op een oud bandje staan, ik denk de 12"-versie van A view to a kill, waarin die 2 nummers versmolten zijn.
Ben erg blij dat ik m nu bezit

[permalink] geplaatst op 4 mei 2007, 20:24 uurSnow job is een prachtig nummmer en natuurlijk a view to a kill van duran duran is helemaal geweldig! **** 1/2
[permalink] geplaatst op 15 juni 2008, 13:54 uursupper goede soundtrack. A View to a Kill is een nummer dat bij blijft. Snow Job is ook zeer goed. 2 zeer goedde nummers. de rest van het album is ook zeer goed. meeste james bond soundtracks zijn goed.
4.5*
[permalink] geplaatst op 7 juli 2009, 2:32 uurDuran Duran!
Het mooiste Bondnummer ooit geschreven!
Score is ook in orde al had het 007 theme er vaker ingemogen.
[permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 16:22 uurJohnWilliams schreef:
Duran Duran!
Het mooiste Bondnummer ooit geschreven!
Amen to that!
RIP John Barry