702 stemmen | gemiddelde 4,22
Label:
Parlophone
Drive My Car (2:30)
Norwegian Wood (This Bird Has Flown) (2:05)
You Won't See Me (3:22)
Nowhere Man (2:44)
Think for Yourself (2:19)
The Word (2:43)
Michelle (2:42)
What Goes On (2:50)
Girl (2:23)
I'm Looking Through You (2:27)
In My Life (2:27)
Wait (2:16)
If I Needed Someone (2:23)
Run for Your Life (2:18)
I've Just Seen a Face * (2:04)
It's Only Love * (1:53)
totale tijdsduur: 35:29 (39:26)totale tijdsduur: 35:29 (39:26)* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 17:45 uurMwah, ik vind Run For Your Life ook simpel, maar misschien is dat ook wel de kracht van het nummer. En het is inderdaad erg aanstekelijk.
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 17:53 uurRun for your life lijkt mij een uitstekend slotnummer en prima passen in de tijd van Rubber Soul.
Wait is het nummer waarvan ik zeg dat het wat misplaatst aandoet op het album . Muzikaal achterhaald en was beter op zijn plaats geweest op Help of For Sale !
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 18:24 uurArrie schreef:
Naar mijn mening doe je het toch echt te kort door het "een soort van Presley rock 'n roll-liedje" te noemen. Het is simpel ja, dat wel. Ik hoor zelf trouwens ook niet echt wat er mis met de opname. Maarja, dat zal dan wel aan mij liggen.
Sologitaar niet echt lekker gestemd....vocalen zijn te hard gemixt, Lennon botst herhaaldelijk tegen de microfoon, dat soort dingen. Als je het vergelijkt met het perfectionisme van Michelle of Girl....
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 18:54 uurRun For Your Life vind ik één van de leukere nummers op de plaat. Het zou zeker niet op help moeten staan, het hoort veel meer thuis tussen het materiaal van Rubber Soul: charmant en lichtjes komisch.
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 19:18 uurGeorge schreef:
Ik weet niet of ik iets bekends zeg, maar grappig genoeg was 'Wait' ook inderdaad een outtake van Help! die uiteindelijk gerecycled werd voor Rubber Soul.
Ik vind Run For Your Life zelf toppie. Michelle trouwens ook.
Met de stelling dat er geen perfecte albums bestaan ben ik het niet eens, maar voor Rubber Soul zou ik die kwalificatie niet uit de kast halen, persoonlijk. Maar mooi en lief is ie wel.
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 22:04 uurLucM schreef:
Run For Your Life LIJKT simpel (net als heel wat andere Beatles-songs) maar is uiteindelijk prima in elkaar gestoken, zeker op melodisch en vocaal vlak en heeft ook een aanstekelijke gitaarriff.
Het is vooral instrumentaal ook gewoon een simpel nummer. Vooral de melodie en de zang zorgen er inderdaad voor dat het een heel pakkend nummer wordt.
Ik denk trouwens dat je McCartney's bas (met fuzz) bedoelt i.p.v. het gitaarriff?
X-man
[permalink] geplaatst op 17 november 2009, 23:22 uurVoor mij is dit het beste Beatles album. Op ieder nummer wordt je meegesleurd. Het begint al zeer sterk met Drive My Car en sluit ook zeer sterk af met Run For Your Life. Van begin tot eind blijf je gewoon in de hele sfeer van de plaat.
Hoewel Revolver 'kwalitatief' iets beter is, als je al over kwalitatie kan spreken bij muziek), is gevoelsmatig deze beter.
Zoals enkelen voor me ook al discussieerden; op het eerste gehoor lijkt het allemaal vrij simpel (instrumentaal). Maar er zit werkelijk genialiteit in. Hoe maak je iets prachtigs wat emotie overbrengt met (heel generaliserend gezegd) simpele intrumentatie en zang. Fantastisch!
[permalink] geplaatst op 6 december 2009, 12:59 uurbawimeko schreef:Arrie schreef:
John botst tegen de microfoon???Wanneer?
[permalink] geplaatst op 6 december 2009, 13:17 uurMrGuitar240 schreef:bawimeko schreef:
John botst tegen de microfoon???Wanneer?
Op vinyl op 1 minuut 06... en net voor het inzetten van z'n vocalen 'lekt' het geluid van z'n koptelefoon op de microfoon.
Zo nieuw is dat trouwens niet...zie de Beatles anomalies-page voor hele waslijsten met piepende drumpedalen, gepraat tijdens de songs, rare edits en gestoei met apparatuur!
[permalink] geplaatst op 13 december 2009, 15:36 uurDe 'verandering' die op Help! al lichtelijk ingezet werd, wordt hier voortgetrokken. Plotseling gaan niet alle liedjes meer over de liefde en mooie meisjes en merk je hier en daar ook al een experimentele drift (o.a. Norwegian Wood (This Bird Has Flown)). Waar de heren op Revolver pas écht alles uit de kast zouden halen, blijft dit toch een uitmuntend fraaie popplaat. Minder dan vijf sterren krijg ik ook niet over mijn hart.
[permalink] geplaatst op 24 december 2009, 21:55 uurDeze plaat afgelopen week in de "originele" mono-versie kunnen bemachtigen: geel-zwart Parlophone label, lage matrix nummers, dus een persing uit de jaren 60..
Wat een geluid! Er is veel te zeggen om dit album 'ns in mono te beluisteren. Wat details zijn minder 'gescheiden', maar de stereo-mix van dit album is, vind ik, vaak te extreem. In mono klinkt dit album veel pittiger en vooral rockende nummers als Drive My Car hebben meer bas in swing dan het uit elkaar getrokken geluid op de stereo-cd/lp.
[permalink] geplaatst op 24 december 2009, 22:01 uurStijn_Slayer schreef:
Nevermind dit, ik had 'm even verward met 'Think For Yourself'.
[permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 20:39 uurMet een halfje verhoogd, de strijd tussen Revolver en deze blijft maar doorgaan wat mij betreft.
Wanneer ik Rubber Soul draai dan denk ik die wint het van Revolver en vice versa.
Voorlopig wint Revolver met een neuslengte voorsprong.
Maar wat is dit een fris klinkende plaat zeg alsof e.e.a gisteren is opgenomen.
[permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 16:12 uurTEQUILA SUNRISE schreef:
Voorlopig wint Revolver met een neuslengte voorsprong.
McCartney's neus of Ringo's neus?
[permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 18:47 uurdees album zorgt ervoor da ik twijfel of ik revolver nu echt het beste album van de beatles vind; grappig dat tequila sunrise ook tussen deze 2 twijfelt
die deuntjes zorgen altijd voor een grote smile op mijn gezicht en er staat geen één slecht op deze plaat!
michelle my bell sont des mots qui vont tres bien ensemble! zalig!
5 sterren en ik moet dringend revolver nog eens beluisteren
[permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 18:53 uurStijn_Slayer schreef:TEQUILA SUNRISE schreef:
McCartney's neus of Ringo's neus?
Met Ringo's neus raak je verder in het leven....

[permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 22:03 uurbart1989 schreef:
michelle my bell sont des mots qui vont tres bien ensemble! zalig!
5 sterren en ik moet dringend revolver nog eens beluisteren
Een Fransman die Bart heet? Apart taalgebruik in ieder geval.
[permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 0:58 uurherman schreef:bart1989 schreef:
Een Fransman die Bart heet? Apart taalgebruik in ieder geval.
Hij quote toch gewoon
Michelle of mis ik nu iets?