Belle & Sebastian - Dear Catastrophe Waitress (2003)

Belle & Sebastian - Dear Catastrophe Waitress (2003)
216 stemmen | gemiddelde 3,78
mijn stem:
Label: Cycle
  1. Step into My Office, Baby (4:12)
  2. Dear Catastrophe Waitress (2:22)
  3. If She Wants Me (5:05)
  4. Piazza, New York Catcher (3:03)
  5. Asleep on a Sunbeam (3:22)
  6. I'm a Cuckoo (5:26)
  7. You Don't Send Me (3:08)
  8. Wrapped Up in Books (3:34)
  9. Lord Anthony (4:14)
  10. If You Find Yourself Caught in Love (4:15)
  11. Roy Walker (2:57)
  12. Stay Loose (6:41)

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2007, 12:38 uur
@J.Bell: Als ik dit album hoor krijg ik juist altijd zin om mijn haar te knippen en het volgens door de wind te laten wapperen

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2008, 22:47 uur
Met dit album proberen B&S een nieuwe, vrolijkere en frissere sound. Met name op de eerste helft van de plaat zijn ze hier behoorlijk in geslaagd, met als persoonlijke hoogtepunten 'If She Wants Me', 'Piazza NY Catcher', 'I'm A Cuckoo', 'Wrapped Up In Books' en het ondergewaardeerde 'Asleep On A Sunbeam'. Maar dan op de tweede helft zitten er toch wat missers tussen: 'You Don't Send Me', 'If You Find Yourself Caught In Love' en vooral 'Roy Walker' irriteren me toch op sommige momenten. 4*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2008, 12:57 uur
FisherKing schreef:
Nou een onverwachte vriend die ineens al de cd's aan ons blootstelde. ;)

Zelden zo teleurgesteld geweest in een fenomeen blijkbaar.

Wat me hier nog het meest bijt is de compleet vijandige tegenstelling van mensen die hier 5 of 4 voor geven. Jou bedoel ik natuurlijk niet SB.

Dus om al die critici te antwoorden, JA ik heb alles gehoord en vind het een klote band. Zanger met een laf stemmetje, en dito achtergrond (geef eerlijk toe dat ik door dat hele laffe stemmetje niet meer op zoek ga naar andere dingen die buiten het "pakket" vielen.)

Ik voel opeens een Rufus Wainwright deja vu opkomen. Maar ik vind ook dat wanneer je het niet goed vindt, maar je er wel naar geluisterd hebt je er gewoon op moet kunnen stemmen zonder al dat commentaar (een discussie kan je het natuurlijk niet noemen als je iemand verwijt dat hij een album heeft geluisterd wat hij niet leuk vindt). Anders zouden alle albums op een gemiddelde van 4.0+ staan.

Belle & Sebastian vind ik wel een geweldige band en live is het een ware traktatie, weinig bands gezien waarin iedereen zo verschrikkelijk muzikaal is. Ik heb alleen een beetje het zelfde probleem als ik heb bij Bonnie Prince Billy; het album waar ik op dat moment naar luister vind ik ook het beste.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2009, 17:21 uur
Ik vind de productie wel een pluspunt bij dit album. Dat eerste nummer vind ik bijvoorbeeld erg leuk gedaan. Ben alleen wat minder fan van de nummers met christelijke teksten (zoals if you find yourself caught in love).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 17:25 uur
If You Find Yourself Caught In Love is zo geweldig goed, die inkomende vioollijn is echt magistraal mooi. :) Voor de rest wel m'n minst favoriete BaS plaat, maar hoe meer ik luister, hoe beter-ie gaat klinken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2009, 19:23 uur
Dit is naar mijn mening echt één van de betere platen van de Schotten. Sprankelend, bruisend, soms ook gewoon vrolijk. Heerlijke arrangementen en veelzijdige instrumentatie. Dit is toch wel popmuziek in de ware zin van het woord. Eén van mijn favoriete B&S-platen (met de eerste 2). 'Asleep On A Sunbeam' is één van mijn favorieten B&S-songs. Prachtig gezongen ook.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 23:25 uur
Omdat If You're Feeling Sinister mij zo goed is bevallen heb ik een recenter album van hen beluisterd. Dit album is iets meer rockgetint en klinkt ook wat meer poppy. Uiteindelijk weten de songs hier minder te boeien of bij te blijven doordat de melodieën en teksten niet altijd sterk genoeg zijn, het sprankelt wat minder. Al staan ook hier een aantal prima songs zoals Step into My Office, Baby, Asleep on a Sunbeam en Lord Anthony. De productie van Trevor Horn past ook niet zo bij dit duo dat volgens mij beter tot zijn recht komt bij een sobere begeleiding en productie, al pakt dat hier en daar wel goed uit zoals het eerder genoemde Step into My Office, Baby. Een redelijk album maar wat gewoontjes, ik verkies toch meer hun folky kant.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 12:19 uur
Behoort nog steeds niet tot mijn favoriete Belle and Sebastian platen, maar Lord Anthony blijft wonderen doen. Zonder twijfel één van de allermooiste en droevigste liedjes ooit. :)

niet ingelogd

34.675 gebruikers | 190.010 albums | 176.752 artiesten | 2.259.104 berichten | 1.413.671 stemmen