dEUS - In a Bar, Under the Sea (1996)

745 stemmen | gemiddelde 4,08
België
Label:
Bang!
I Don't Mind Whatever Happens (0:46)
Fell Off the Floor, Man (5:13)
Opening Night (1:38)
Theme from Turnpike (5:44)
Little Arithmetics (4:29)
Gimme the Heat (7:37)
Serpentine (3:16)
A Shocking Lack Thereof (5:51)
Supermarketsong (1:56)
Memory of a Festival (1:52)
Guilty Pleasures (4:22)
Nine Threads (3:33)
Disappointed in the Sun (6:03)
Roses (4:52)
Wake Me Up Before I Sleep (2:53)
totale tijdsduur: 1:00:05totale tijdsduur: 1:00:05» nummer 196 in de top 250
[permalink] geplaatst op 13 december 2011, 22:02 uurZwart schreef:
Het beste album van Deus, een perfecte mix tussen commercie en experiment. En ook hier weer een aantal hoogvliegers als Fell Off the Floor, Man, Gimme the Heat en Supermarketsong. Laatsgenoemde doet me een beetje aan Frank Zappa denken, zonder overigens veel van Zappa te kennen (1 album en een live optreden)
Daarom mag je uitleggen waarom het op zappa lijkt, ik heur het nie iig
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 15:06 uurDeze tweede langspeler van dEUS is stilletjes op weg om zijn opvolger 'The Ideal Crash' te benaderen. Deze vergt meer tijd, maar begint zich eindelijk te openbaren. Er staat enorm sterk songmateriaal op, dat wist ik al langer, maar nu begint de plaat als geheel ook steeds beter te bevallen.
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 17:08 uurAOVV schreef:
Deze vergt meer tijd, maar begint zich eindelijk te openbaren.
Hij duurt dan ook 5 minuten langer.
[permalink] geplaatst op 30 december 2011, 17:23 uurNu ik deze origineel heb en nog eens beluisterd ga ik met een halfje omhoog. Wat een variatie, alles komt aan bod, een gekke song zoals: Supermarketsong of iets experimenteels: Theme From Turnpike. En A Shocking Lack Thereof zou dan weer een Tom Waits song kunnen zijn.
Gimme The Heat blijft mijn favoriet, een van de betere dEUS songs volgens mij. Het pakt me direct en na de song zit ik er nog mee in mijn hoofd.
[permalink] geplaatst op 30 december 2011, 17:25 uurkobe bryant fan schreef:
Gimme The Heat blijft mijn favoriet, een van dEUS naar mijn mening die wissel is ook erg leuk.
ik denk dat ik die laatste zin niet goed snap

[permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 17:27 uurDeze had ik nog niet van dEUS. Deze omissie is hersteld.
Klinkt erg goed. Gewaagd vervolg op briljant debuut. Ik vind dit album opvallend als Zita Swoon klinken. Niet vreemd natuurlijk, maar de eerste van dEUS had dit veel minder sterk.
[permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 19:03 uurWat een groeier, iedere luisterbeurt valt me weer iets anders op. Of ga ik tracks waarderen die ik eerst minder vond. Ik verhoog dus ook met een halfje. Zelden was er zo veel variatie op een plaat. We mogen fier zijn dat deze mede Belgen zulke goede muziek maken.
[permalink] geplaatst op 15 april 2012, 12:25 uurDaar staat hij dan na vele luisterbeurten. De maximale score!
Fantastische plaat, die erg veel kans maakt op een plaats in mijn nieuwe top 10.
Er is erg veel variatie zonder dat het ook maar lijkt op een liedjesverzameling, het blijft mooi een geheel.
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 20:30 uurdEUS - In a Bar Under The Sea
Verwoorden waarom deze fantastische opvolger van Worst Case Scenario zo goed is lijkt me nog altijd een onmogelijke opdracht. Er is zoveel te vertellen over deze plaat, want zelden heb ik zo iets gevarieerds gehoord en dat het dan allemaal ook nog eens zo prachtig is maakt het nog knapper!
Naar In A bar Under The Sea luisteren is niet zomaar luisteren naar een plaat.
Je komt terecht in de wereld van een stel artiesten die experimenteren, gek zijn en bovenal die beschikken over een bepaalde chemie tussen de artiesten. Bijvoorbeeld Fell of The Floor Man waarin er schitterend word samengezongen door Stef Kamil Carlens, Tom Barman en Craig Ward.
Het ene moment luister je nog naar de soundtrack van een donkere Amerikaanse film zoals: The From Turnpike en het andere moment lijk je je te bevinden in de zomer. Akoestische gitaarrifs en en een catchy melodie zijn dan ook de redenen waarom Little Arithmetics zo geweldig is.
Of wat dacht je van Gimme The Heat die mysterieus, spannend en sfeervol tegelijk is.
De vioolpartijen zijn origineel en herkenbaar. Sowieso bevat In A Bar Under The Sea een erg rijke instrumentatie zonder dat het ook maar ergens te druk of te bombastisch wordt.
Ze weten hier technisch erg sterk spel, originele ideeën en veel gevoel te combineren tot een meesterwerk. Iedere song is een schot in de roos. Een verdiende 5*, en natuurlijk een plaats in mijn top 10 voor dit meesterwerk van eigen bodem.
[permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 14:57 uurVreemd, overal zie ik dat For The Roses, gewoon Roses heet ook op Mume, Spotify en in recensies. Maar op mijn origineel gekochte cd, staat er op de achterkant For The roses. Wat is er nu de juiste titel?
[permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 15:56 uurFor The Roses (album gekocht op releasedatum).
Correctie door gestuurd.
[permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 18:17 uurHet is allebei, maar op de Belgische originele uitgave staat Roses. Op de versies die in de rest van Europa uitkwamen staat For the Roses.
Op mijn album (ook meteen gekocht destijds) staat For the Roses, maar op de single staat dan weer Roses.
[permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 18:25 uurOp mijn exemplaar (in België gekocht) staat inderdaad 'Roses'.
[permalink] geplaatst op 30 juni 2012, 21:14 uurDeze plaat klinkt alsof het in het verlengde van het debuut is, maar om eerlijk te zijn vind ik dat een stuk minder dan het debuut. Het klinkt wel goed, maar ik vind dat het debuut het experimentele meer uit de verf laat komen. De stem van Barman is hier ook niet echt op zijn best en dat getuige het nummer Opening Night. Dat nummer kan zomaar eens uit een film van het kaliber American Pie komen, wat uiteraard puur een voorbeeld is en ik zeg niet dat het even min klinkt als de soundtrack van dergelijke films. Ik zet het voor even op een drie, wat enkel toont hoe ik er nu voor sta, maar ik zal het zeker en vast laten bezinken en wat meer laten afspelen om tot een definitieve conclusie te komen.
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2012, 18:13 uur
[permalink] geplaatst op 6 november 2012, 12:42 uurKlinkt al een stuk beter dan het debuut WCS waarvan ik de muziek te ruw vond klinken. Op dit vervolg is dat toch al duidelijk minder en dat zou op hun volgende albums gelukkig nóg minder worden. Ik geef dus duidelijk de voorkeur aan de late dEUS. Het een na laatste "Keep Your Close" vind ik ook zonder meer hun beste album.
Het mooiste nummer van dit toch niet tegenvallende album vind ik "Little Arithmetics", dat heel mooi rustig begon maar jammergenoeg wat te hard eindigde.