menu

Trivium - The Crusade (2006)

mijn stem
3,24 (94)
94 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Roadrunner

  1. Ignition (3:54)
  2. Detonation (4:28)
  3. Entrance of the Conflagration (4:35)
  4. Anthem (We Are the Fire) (4:03)
  5. Unrepentant (4:51)
  6. And Sadness Will Sear (3:34)
  7. Becoming the Dragon (4:43)
  8. To the Rats (3:42)
  9. This World Can't Tear Us Apart (3:30)
  10. Tread the Floods (3:33)
  11. Contempt Breeds Contamination (4:28)
  12. The Rising (3:45)
  13. The Crusade (8:19)
  14. Vengeance * (3:37)
  15. Broken One * (5:51)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 57:25 (1:06:53)
zoeken in:
avatar van Soulmaggot
5,0
Lol, kzal eens naar Kreator luisteren, want die ken ik eigenlijk niet

PriestMaiden
Kreator is inderdaad een goede thrashmetalband. Ik heb al een paar nummers gehoord van hun cd Hordes of Chaos en vind het wel goed. Anthrax, Slayer, Kreator, Megadeth, Exodus, Testament; ik vind ze allemaal wel goed
Dit Trivium-album vind ik trouwens ook sterk

avatar van james_cameron
4,0
Toch iets verlaagd na herbeluistering. De Metallica-verering (ik noem het maar geen rip-off) is nog tot daaraantoe, maar het niveau van sommige songs haalt de kwaliteit van het album danig naar beneden. De knullige meezingers Anthem (We Are The Fire) en The Rising zijn tekstueel om te huilen en de mislukte semi-ballad This World Can't Tear Us Apart is Trivium-onwaardig. Jammer dat niet alle songs het niveau van To The Rats halen- het enige geweldige nummer van het album. Vakkundig in elkaar gezet met een lekkere produktie, maar overduidelijk het minste album van de band.

avatar van Soulmaggot
5,0
Je gaat me toch niet vertellen dat je nummers als Detonation, Anthem (We Are The Fire), And Sadness Will Sear, Entrance of the Conflagration en Contempt Breeds Contamination niet goed vind?!

avatar van james_cameron
4,0
De nummers die je noemt vind ik dus wel goed, maar niet geweldig. En Anthem (We Are The Fire) is wat mij betreft het slapste nummer dat de band ooit gemaakt heeft. Vooral dat meezing-gedeelte is tenenkrommend,

avatar van Aghora
2,5
james_cameron schreef:
En Anthem (We Are The Fire) is wat mij betreft het slapste nummer dat de band ooit gemaakt heeft. Vooral dat meezing-gedeelte is tenenkrommend,


Helemaal mee eens.

Ik vond dit echt een zware tegenvaller na hun vorige album, gelukkig zijn ze met Shogun toch weer een beetje de goede kant op gegaan.

avatar van steve666
3,0
wel aardig album, een stuk minder dan de vorige.....
Een beetje teveel metallica en te weinig core.....
luister maar naar de zang, dan snap je wat ik bedoel!!
toch is het muzikale niveau super hoog dus 3 sterren

avatar van Metalhead99
3,0
Een aardig album, maar gewoon niet bijzonder. Hij blijft niet echt hangen en maakt weinig indruk.

avatar van M<3Y
4,0
Sommige kritiekpunten hier kan ik niet helemaal inkomen, natuurlijk is het een feit dat je The Crusade niet kan vergelijken met Ascendancy maar ik zie ook op dit album vele lichtpunten.

De metalcore is wat verdwenen en de muziek is mogelijk wat meer toegankelijk voor de grote groep (mede door een meezinger als Anthem (We Are The Fire)). Naar mijn persoonlijke mening is er niks mis met deze nieuwe richting waar ze ingegaan zijn (al zijn zowel Shogun als In Waves natuurlijk weer anders).

Ieder zijn mening maar The Crusade weet mij te bereiken en het grootste deel van de cd blijft bij mij wel uitstekend hangen

*4.0

avatar van james_cameron
4,0
Hmm, nu toch maar weer met een halfje verhoogd. Eigenlijk toch wel een lekker album, op drie matige songs na. De semi-schreeuwzang van Heafy vind ik nu eigenlijk ook best cool. Groeiertje, blijkbaar.

4,0
De metalcore sound van het vorige album achter zich te hebben gelaten, kiezen de heren hier voor een wat meer thrash metal sound. Niet geheel origineel om dit te doen, gezien ook andere metalcore bands deze weg waren ingeslagen, denk bijvoorbeeld aan Bullet For My Valentine. Los van de typering wat voor metal of sound het ook is, ook deze plaat kan mij bekoren. Kopie van Metallica of niet, het houdt in dat de band wederom instrumentaal knap werk levert, titelnummer The Crusade is hier een goed voorbeeld van.

Er is genoeg agressie merkbaar, maar ook genoeg ruimte voor melodie, goede solo's, en wederom prima vocals. Ook al moet ik bij de 1e nummers altijd weer even wennen aan de manier van zingen van Matt Heafy op dit album. Favorieten zijn To The Rats, Unrepentant, en Broken One. Het enige echt jammere vind ik Anthem (We Are The Fire), dan was Dying in Your Arms van Ascendancy toch beter, en ook This World Can't Tear Us Apart, wat qua idee soortgelijk moet zijn, is ook stukken beter.

Qua beoordeling stel ik dit album gelijk aan de voorganger, al gaat er toch een lichte voorkeur uit naar Ascendancy.

1. Ascendancy
2. The Crusade
3. Ember to Inferno

Gast
geplaatst: vandaag om 16:04 uur

geplaatst: vandaag om 16:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.