Oasis - (What's the Story) Morning Glory? (1995)

1371 stemmen | gemiddelde 3,86
Label:
Creationtotale tijdsduur: 50:18 (54:01)totale tijdsduur: 50:18 (54:01)
* = niet op elke versie van dit album aanwezig» nummer 46 in de top 250
[permalink] geplaatst op 31 mei 2012, 21:10 uurjellecomicgek72 schreef:
Don't Look Back in Anger vind ik nog steeds 1 v/d beste nummers uit 90's.
Eens. Wonderwall blijft ook een 90's klassieker bij uitstek !
[permalink] geplaatst op 11 december 2012, 23:45 uurVoorlopig ken ik enkel dit album van Oasis maar wat is dit een knaller. Naast de hit wonderwall kan vooral ook het nummer Some might say mij bekoren. De stem van Liam is zeer rauw en past uitstekend met het knallend elektrisch geweld op de achtergrond.
[permalink] geplaatst op 13 februari 2013, 13:37 uurOver de hele lijn goed.
Behalve Wonderwall en Don't Look Back in Anger, die zijn werkelijk uitstekend.

[permalink] geplaatst op 18 februari 2013, 15:23 uurEigenlijk net zo goed als hun debuut en misschien nog wel iets beter.De moddervette sound harkt lekker door de hele plaat heen en ik draai deze dan ook altijd op flink volume.Roll With It ,Don'T Look Back In Anger en Some Might Say zijn de prijsbeesten hier.En ook de climax van Champagne Supernova is heerlijk.4 sterren met kans op verhoging.
[permalink] geplaatst op 16 maart 2013, 22:08 uurHoort iemand 'Hotellounge' van dEUS in 'Champagna Supernova'? Daar zit ik nu echt al lang mee.
Noel was nooit verlegen en had de leiding van dag één. He was the man with the plan. (En is -zoals de geschiedenis ons geleerd heeft- na dit album mooi van zijn troon gestoot.)
En de Beatles vergelijking kwam (volgens mij) de hoge songwriting-skills die Noel van '93 tot '96 liet zien.
[permalink] geplaatst op 16 maart 2013, 23:01 uurNoel heeft niet de uitstraling van een frontman, meer de man achter de schermen.
Liam heeft alles in zich om zich te presenteren als frontman, hoe arrogant hij ook is.
Die link met hotellounge vind ik niet verkeerd gehoord, snap wel wat je bedoeld.
[permalink] geplaatst op 18 maart 2013, 19:05 uurDa's waar, Liam is de betere frontman. Allez, Noel is helemaal geen goeie frontman, de discussie zou zinloos zijn. Maar hij is niet verlegen. Allesbehalve. Hij houdt van aandacht, maar op een andere manier dan zijn broer.
[permalink] geplaatst op 26 maart 2013, 9:17 uurGelaagder en subtieler en rijker dan de debuutplaat 'Definitely Maybe'. Maar dat was weer één bonk samengebalde energie. Anders, allebei goed. Maar het beste kruit was hierna wel verschoten.
[permalink] geplaatst op 4 april 2013, 11:39 uurNoel is niet echt een goede frontman, maar je staat wel te kijken naar een grote persoonlijkheid!