menu

Yannis Xylouris - The Best Of (2002)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Griekenland
Folk
Label: Zeitpo

  1. Cretan Syrtaki
  2. Sousta of Rethimnos
  3. Cretan Love Song
  4. Haniotiko
  5. Pyrichean Pentozali
  6. Song of Bride
  7. Fast Pentozali
  8. Oso Varoun Ta Sidera
  9. Irakliotikos Kastrinos Dance
  10. O Digenis Psihomaha
  11. Anogianos Pyrichios Pidihtos
  12. Pote tha Kani Xasteria
  13. To Meraklidiko Pouli
  14. Se Psilo Vouno
  15. O krinos
zoeken in:
avatar van Nagelschip
4,5
3 dagen geleden kwam ik terug uit Creta. Ik was daar 10 dagen, waarvan 2 grotendeels op reis naar de bestemming en weer terug naar huis. Creta, ik dacht er nooit zo positief over; toeristische vakantiebestemmingen, ik ben er niet zo gek van. Maar Creta is mooi, Creta is heel mooi.

Ik wist dat de kleine knieviool, de Lyre, uit Creta afkomstig was, en ik wist dat Griekenland een hoop mooie muziek voortbracht. Maar het was geweldig, door een winkelstraat te lopen, en bij elk supermarktje, elk restaurantje en souvenirwinkeltje traditionele bouzouki- en lyre-muziek te horen.

Ik kocht deze CD, ik had meer gehoord van Xylouris. Dit album begint met een heerlijk traditioneel, instrumentaal, syrtaki dans nummer; waar veelal de bouzouki zijn rol uit. Gaat later verder over op in nummers als Song Of Bride, waar de lyre prachtig zijn geluid laat horen.

Niet veel later laat een oerinstrument als de doedelzak zijn verhaaltje horen; Fast Pentozali, zeer herhaaldelijk, maar erg pakkend. Uiteindelijk eindigt deze The Best Of met wat muziek ondersteund door de prachtige stemmen van oude Grieken.

Heerlijk album, deze traditionele muziek uit Creta.

4,5

Gast
geplaatst: vandaag om 12:12 uur

geplaatst: vandaag om 12:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.