menu

Petra - Beat the System (1985)

mijn stem
3,80 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Star Song

  1. Beat the System (4:25)
  2. Computer Brains (3:58)
  3. Clean (3:04)
  4. It Is Finished (3:54)
  5. Voice in the Wind (4:29)
  6. God Gave Rock and Roll to You (3:54)
  7. Witch Hunt (4:36)
  8. Hollow Eyes (4:02)
  9. Speak to the Sky (4:19)
  10. Adonai (4:42)
totale tijdsduur: 41:23
zoeken in:
avatar van Queebus
4,0
Petra is een Amerikaanse band, stevig geworteld in de Adult Oriented Rock en in het geloof. Een Christelijke band dus hetgeen ook duidelijk naar voren komt in de teksten. Gitarist Bob Hartman start de groep begin jaren '70 en het succes in met name het Christelijke milieu groeit gestaag. Petra is Grieks voor rots. De muziek doet wat denken aan Kansas, zij het minder virtuoos en zonder viool.

Beat The System uit 1984 is een degelijke album in het genre met sublieme vocalen van Greg X. Volz. Met zijn hoge stem maakt hij de nodige indruk en dat geldt ook voor de songs. Als je de teksten voor lief kunt nemen is het een prima album. Het enige wat ik altijd jammer heb gevonden is dat de gitaar van Bob Hartman altijd zo gecomprimeerd klinkt. Het klinkt allemaal net iets te steriel. Blijft over een prima album van een geweldige band. Zeker het beluisteren waard!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:15 uur

geplaatst: vandaag om 16:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.