El Pino & the Volunteers - Molten City (2006)

El Pino & the Volunteers - Molten City (2006)
52 stemmen | gemiddelde 3,75
mijn stem:
Country
Label: Excelsior
  1. Sodium Soaked Streets (4:48)
  2. Impatiently (3:04)
  12. On the Radio (3:59)

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2006, 23:04 uur
Ben hier vrij benieuwd naar, krijgt sowieso best aardige kritieken. Heb ergens nog een 7" liggen van El Pino's oude band, Wiseguy, die destijds een soort stonerpunk maakten. Dit is natuurlijk iets compleet anders, dat wel, maar vond een en ander toen al veelbelovend genoeg klinken (vooral live) en ben dus vrij benieuwd hoe dit klinkt. Iemand dit al gehoord?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2006, 7:12 uur
sxesven schreef:

Stond op de luisterpaal, klonk heel geolied en volwassen, ik denk dat dit wel wat gaat worden

woggle
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2007, 3:04 uur
Zeer goede americana (als ik het ergens in moet plaatsen) van eigen bodem. Het vrolijke geplingeling is sommige nummers ligt lekker in 't gehoor (bijv. heads or tails). In de wat meer emotionelere songs vind ik dat el pino wat steken laat vallen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2008, 15:41 uur
Heb ze nu een paar keer live gezien,
omdat een vriendin van me dit een fijne band vind.
Opzich heb ik er wel van genoten, maar kan niet zeggen
dat dit nu echt mijn muziek is..

Mischien omdat ik niet heel veel van country houdt, al vind ik niet dat ze typische countrymuziek maken.. er zijn wel een paar hele mooie nummers bij. Ik vind 'El degas' bijvoorbeeld een geweldig nummer

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2009, 9:50 uur
Afgelopen weekend samen met het Zwols/Kampens/Deventer bandje Swelter gezien in Kampen. Hoewel ik via Luisterpaal naar Swelter was gekomen vond ik El Pino verrassend goed. Ik heb een zwak voor toetsen en die waren nadrukkelijk aanwezig alsook de akoestische gitaar van Pino. Muziek zat spannend in elkaar en Pino heeft een prettige stem die hangt tussen folky en pop. Na de verdienstelijke maar iets gezapiger Swelter, helemaal niet gek. Ga ik is even verder ontdekken...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2009, 21:18 uur
Verschrikkelijk goeie cd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2009, 9:12 uur
LP-versie (met daarin gratis de cd) nu voor slechts €5,99 bij Plato Rotterdam!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 april 2009, 14:14 uur
was dat niet alleen gister vanwege record store day?

L_T_B
(moderator)
avatar van L_T_B
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2009, 11:09 uur
Bericht over nieuwe release verplaatst naar El Pino & the Volunteers

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 19:03 uur
Deze Pino klinkt niet onaardig en bij tijd en wijle heeft het mijn aandacht. Stem is goed, prima arrangementen en over het algemeen fris & fruitig en een aantrekkelijke hoes. Behalve de naam, vind ik het -1ste indruk- nog niet echt onderscheidend. Maar goed dat kan ook door de luisterpaal komen. Misschien maar gewoon aanschaffen, voor de prijs hoef ik het niet te laten. € 5,95!

niet ingelogd

34.717 gebruikers | 190.381 albums | 176.957 artiesten | 2.263.758 berichten | 1.416.521 stemmen