menu

Seatrain - Seatrain (1969)

mijn stem
3,50 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: A&M

  1. Sea Train (4:12)
  2. Let the Duchess No (3:42)
  3. Pudding Street (5:00)
  4. Portrait of the Lady as a Young Artist (3:46)
  5. As I Lay Losing (5:00)
  6. Rondo (3:29)
  7. Sweet Creek's Suite (3:56)
  8. Outwear the Hills (5:15)
totale tijdsduur: 34:20
zoeken in:
avatar van heartofsoul
4,0
Seatrain ontstond uit de overblijfselen van The Blues Project toen Steve Katz en Al Kooper de groep verlieten en Blood, Sweat & Tears oprichten. Bij de achterblijvers voegde zich Richard Greene, een niet onverdienstelijke violist (voorheen Jim Kweskin Jug Band) en ten tijde van de opname van dit album bestond Seatrain uit de volgende musici:
Roy Blumenfeld, drums en percussie; Richard Greene, viool; John Gregory, gitaar en zang; Donald Kretmar, bass en saxofoon; Andrew Kulberg, bass en fluit. James T.Roberts was verantwoordelijk voor de meeste teksten.
Dit album is een soort "fusion" tussen rock en jazz, aangenaam om eens te beluisteren, maar in mijn oren klinkt het ook een beetje steriel, en bovendien zijn de composities naar mijn smaak niet al te flitsend. De opvolgende albums (waarvan het tweede door George Martin werd geproduceerd) ken ik om die reden (nog) niet.

Overigens, de verkeerde hoesafbeelding, namelijk die van het tweede album, is hier abusievelijk gebruikt.



Gast
geplaatst: vandaag om 16:02 uur

geplaatst: vandaag om 16:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.