21 stemmen | gemiddelde 3,97
Australië
Score
Label:
Columbiatotale tijdsduur: 52:15totale tijdsduur: 52:15
[permalink] geplaatst op 22 maart 2004, 18:06 uurPrachtige score van Pieter Bourke en Lisa Gerrard. ''Tempest en ''Sacrifice'' zijn van hun album ''Duality'' afkomstig en nu voor deze film weer gebruikt. De rest van hun score is getypeerd door elektronische geluiden en Gerrard's goddelijke stem, samen goed voor emotionele momenten. Graeme Revell componeerde additional music die voor de verandering eens wel op een officiele uitgaven staat. Dan blijven over wat andere tracks. ''Rites'' van Garbarek is bijzonder sfeervol en rustig, allemaal dankzij een mooie mix van elektronische muziek en het gebruik van een saxophone. Massive Attack volstaat ook prima op de cd. Gerrard en Bourke werkte voor een andere filmscore later weer samen (Ali).
Al te samen een prachtig geheel! 5 sterren
moviefreak#1
[permalink] geplaatst op 22 maart 2004, 18:22 uurSacrifice is absoluut een prachtig nummer. In de film ook trouwens, beste soundtrack die ik ken (ja idd zelfs beter als Pulp Fiction !)
[permalink] geplaatst op 22 maart 2004, 21:57 uurFantastische soundtrack die dan ook niet voor niets voor de temp score van de fantastische film The Final Cut gebruikt werd

[permalink] geplaatst op 22 maart 2004, 22:31 uurWelke track was dat ook alweer? Dacht Sacrifice...
[permalink] geplaatst op 23 maart 2004, 16:18 uurNope, Tempest dus.

Bij DE achtervolgingsscene.
[permalink] geplaatst op 27 april 2008, 17:23 uurZeker niet slecht, maar ook zeker geen hoogvlieger naar mijn smaak. Sacrifice is mooi en dat geldt ook voor Iguazu van Santaollala, dat ook op Babel staat. Verder is Safe from Harm lekker in het gehoor liggend. Maar over het algemeen raakt het werk van Lisa Gerrard en Pieter Bourke mij op deze score niet zo. Ik mis de diepgang en lijkt soms op een flauw aftreksel van Dead Can Dance.