Alela Diane - The Pirate's Gospel (2006)

135 stemmen | gemiddelde 4,03
Folk / Rock
Label:
Holocene
Tired Feet (2:41)
The Rifle (2:42)
The Pirate's Gospel (2:55)
Foreign Tongue (3:21)
Can You Blame the Sky? (2:28)
Something Gone Awry (1:06)
Pieces of String (2:51)
Clickity Clack (3:50)
Sister Self (3:25)
Pigeon Song (2:12)
Oh! My Mama (3:14)
Heavy Walls * (3:30)
Gypsy Eyes * (3:12)
totale tijdsduur: 30:45 (37:27)totale tijdsduur: 30:45 (37:27)* = niet op elke versie van dit album aanwezig
wcs
[permalink] geplaatst op 8 februari 2008, 19:00 uurOndertussen heb ik deze weten te kopen en na de 1ste luisterbeurt weet ik nu al dat 1 van mijn favorieten zal worden. Het gitaarspel zit mooi in elkaar en ze heeft ook een prachtige stem. De kale sound van dit album heeft me meteen kunnen raken en deze zal nog lang in mijn cd-speler kamperen. Schitterende cd !!!!
[permalink] geplaatst op 20 februari 2008, 19:21 uurDit soort kampvuur-muziek is niet echt iets voor mij.
Ik hoor ook wel dat het iets goeds is voor mensen die houden van dit soort muziek, maar daar hoor ik niet echt bij.
Als ik zin heb om iets rustig te beluisteren dat zet ik wel iets op zoals
Damnation van Opeth (ik weet het, da's niet echt iets om Alela Diane mee te vergelijken)
Punten geven doe ik dan ook niet, want mensen die niet houden van het werk van bv. Devin Townsend zouden die zijn platen ook een slecht cijfer kunnen geven omdat het hun ding niet is, maar dat neemt niet weg dat het in z'n soort wel degelijk erg goed is.
Begrijp je? Waarschijnlijk wel...

[permalink] geplaatst op 3 maart 2008, 20:04 uurHeerlijk album om lekker bij weg te dromen.
Ik heb het album deze week aangeschaft, maar wat me nu opviel waren 2 dingen:
- Song #1 op dit album heet op de hoes "Tired Feet" (en dat klopt als je naar het nummer luistert), maar op de cd heet het "Third Feet", hehe
- Tevens heb ik 2 extra 'songs' op dit album, alleen hebben ze geen namen gekregen (nja "Nummer 12" en "Nummer 13") Hoe zijn jullie erachter gekomen dat dit "Heavy Walls" en "Gypsy Eyes" zijn?
[permalink] geplaatst op 12 maart 2008, 16:19 uurPrachtig dit. Als je het in je hoofd haalt om de zin; I have a quire of littl children sing along, door een koor van kleine kinderen te laten meezingen... dan kan je mij opvegen. Brilliant.
[permalink] geplaatst op 12 maart 2008, 16:27 uurgizmo_o schreef:
hier op amazon UK
[permalink] geplaatst op 13 maart 2008, 15:07 uurGeweldig plaatje, destijds langs me gegleden, maar beter laat dan nooit opgepikt! Close to perfection: 4,5 *
[permalink] geplaatst op 23 maart 2008, 10:39 uurHemels getokkel, tijdloze nummers en een zeldzaam diepe stem die dwars door m´n hard gaat. Ik vond eerst alleen de eerste 2 nummers echt goed, maar ben er achter gekomen dat elk nummer van een zeldzame schoonheid is.
[permalink] geplaatst op 11 april 2008, 23:20 uurKippenvel van de bovenste plank, deze Alela Diane. Album 3x achter elkaar gedraaid en potver, wat een mooie liedjes. Een beetje als Vashti Bunyan, maar dan met meer power. Oftewel: dit is een album om smoorverliefd op te worden. En ik ben het al een beetje
Enne, Paul, mij de volgende keer even waarschuwen he?
[permalink] geplaatst op 13 april 2008, 0:26 uurIk heb net de title track op radio1 gehoord en vond het geweldig! Ik had net een vriendin online op msn, die de cd had en hem even voor me ripte.
Wat ongelooflijk mooi is dit, ik schaam me rot dat ik nog nooit eerder van haar heb gehoord! Ik ga gauw mijn eigen cd aanschaffen...!
Geweldigenoten
[permalink] geplaatst op 14 april 2008, 22:18 uurNa 2x beluisteren weet ik het nog niet echt wat ik van dit album vind. Aan de ene kant is haar klank en begeleiding prima te noemen, maar ik vind het halverwege een beetje gesneden koek en een tikkie eentonig worden.
Voor nu een magere 3...
[permalink] geplaatst op 16 april 2008, 12:32 uursq schreef:Ik heb bij dit album die bonustracks geplaatst. Ik kon het niet verteren dat ik twee onnoemde tracks had op mijn CD en ben toen gaan zoeken. Je komt het dan vanzelf tegen zoals
hier op amazon UK
Deze twee bonustracks zijn afkomstig van de eigen beheer uitgave van het album uit 2004, die in totaal 15 tracks telt. Ik was aangenaam verrast toen ze op mijn pas gekochte exemplaar (Franse Fargo Records uitgave) bleken te staan.
De hoes die hierboven staat is trouwens die van de VS release (bij Holocene Music), de Britse (Names Records) en Franse (Fargo Records) hebben een andere hoes, omdat de maatschappij bang was dat de plaat door de DIY uitstraling van de hoes niet zou aanslaan. De
alternatieve hoes.
Geweldigenoten
[permalink] geplaatst op 16 april 2008, 16:19 uurZojuist via BOL.com besteld en daar staan die extra tracks op en met een alternatieve hoes...
Trouwens wel raar, want op de versie van BOL.com, staan de laatste 2 nummers niet op de achterkant vermeld. Het zijn trouwens wel twee nummers die er echt op moeten staan (vooral Heavy wals).
[permalink] geplaatst op 30 april 2008, 13:56 uurStel ik mezelf eigenlijk wel genoeg open voor ware schoonheid? Of ben ik er vandaag juist extra gevoelig voor? Nadat eerder het kwartje viel bij Josh Ritter valt nu de keiharde euro bij deze prachtige piratenplaat van Alela Diane, die toch echt al tijden op m'n peecee ronddobbert.
The Rifle, Can You Blame the Sky, Pieces of String, Oh! My Mama, één voor één pareltjes. Eindelijk weet The Pirate's Gospel mijn hart te enteren. Ja, een mooi moment.
4*.
[permalink] geplaatst op 23 juni 2008, 20:39 uurGeweldigenoten schreef:Zojuist via BOL.com besteld en daar staan die extra tracks op en met een alternatieve hoes...
Volgens mij klopt het wel dat de extra nummers niet achterop staan maar wel op de cd. Is bij mij in ieder geval ook zo. Een leuke verrassing dus.

[permalink] geplaatst op 17 september 2008, 21:40 uurIk zag haar op tv bij Vrije Geluiden. Ik werd betoverd door haar voorkomen en stem en bestelde de CD snel bij mijn favoriete platenzaakje in Eindhoven. Deze ietwat donkere psychedelische folkplaat heeft ze opgenomen in de studio van haar vader. Precies wat ik zo mooi vind, buiten het in eigen beheer mooie, eenvoudige sfeermuziek uitbrengen, is de dynamiek in haar stem en het laten uizingen van het geluid, alsof ze krullen verbind aan de noten die ze zingt. Verder valt me op het minimale gebruik van overige instrumenten en achtergrondzang. Heel subtiel allemaal. Tijdloos en puur vult haar indringende stem, streng als ze kan zijn, de ruimte. Numer na nummer vind ik het heerlijk om te luisteren. Als het dan na 37 minuten stil wordt is het ook echt heel erg jammer dat het album niet wat langer wilde duren. Het wachten is op het vervolg.
[permalink] geplaatst op 22 januari 2009, 19:16 uurVind ik deze toch zomaar in zo'n grote dvd/cd/games zaak voor de geweldige prijs van £3.75! Mijn dag kan niet meer stuk

[permalink] geplaatst op 5 februari 2009, 19:27 uurWel een goed plaatje, maar weet mij nog niet zo goed te raken als Joanna Newsom of Devendra Banhart, artiesten die toch wel in hetzelfde schuitje als haar vallen. Al vindt ik The Pirate's Gospel wel een zeer leuk en aanstekelijk nummertje.
Zeer intiem plaatje ook. Gewoon een acoustisch gitaartje, haar stem, die ze af en toe in lagen op elkaar laat vloeien en af en toe achtergrondzangers. Zoals de diepe mannenstemmen in The Pirate's Gospel, en af en toe ook een kinderkoortje. Ook zitten er soms stukjes in die gefloten zijn. Zeer tof allemaal, maar het weet me nog niet zo sterk te raken als The Milk-Eyed Mender van Joanna Newsom. Mischien moet dit plaatje nog groeien? Het loopt in ieder geval over van potentie om zeer geliefd te worden bij mij!
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2009, 15:31 uurIk ben pas komen kijken in de folk wereld en heb al aardig wat mooie dingen ontdekt. Dat heb ik mede te danken aan MuMe en haar gebruikers. Dat is ook hier het geval. Wist zelf totaal niet van het bestaan van dit album, maar via de Top10 van L_T_B - die niet op Nick Drake heeft gestemd, vertel ! - ben ik hier terecht gekomen.
Heb er nu een paar luisterbeurten op zitten en ben erg onder de indruk; eenvoudig, mooi - die twee dingen gaan zo vaak samen dat het eng wordt - en erg sfeervol. Alela Diane met haar gitaar en haar warme stem zorgen voor een idd zeer intiem plaatje. Daar houd ik wel van.
De teksten zijn mij om eerlijk te zijn een beetje ontgaan, maar dat komt later wel. Voor nu nog even nagenieten van de muziek, wat mij wel weet te raken itt Joanna Newsom.
En natuurlijk een bedankje aan het adres van L_T_B

[permalink] geplaatst op 6 augustus 2009, 1:31 uurBen nog wakker en dat is de verdienste van dit album. Heb de teksten erbij gepakt en heb het maar weer opgezet. En die zitten uitstekend in elkaar, die herhalingen steeds vind ik ook geweldig. Met name Rifle vind ik erg mooi geschreven, samen met Oh! My Mama, Tired Feet en Pirate's Gospel het beste nummer. Prachtige muziek dit - dat ik ooit was gevallen voor
187, put my dick in ya mouth
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2009, 11:53 uurdevoo schreef: ...maar weet mij nog niet zo goed te raken als Joanna Newsom of Devendra Banhart, artiesten die toch wel in hetzelfde schuitje als haar vallen....
Mmm vind die vergelijking niet helemaal op zijn plaats. De stem van Joanna is er eentje van love or hate, daar waar die van Alela heel naturel klinkt. De muziek vind ik ook niet echt in hetzelfde schuitje vallen.
Devendra kan ik er ook niet echt in plaatsen. Maar goed heb er niet veel van beluisterd, maar wat ik er zo van gehoord/gezien heb, houd ik het liever bij Alela.
[permalink] geplaatst op 15 december 2009, 13:47 uurOnwaarschijnlijk hoge waardering voor een wat saai album. Mooie liedjes en zo, maar halverwege heb je toch echt geen idee meer welke track precies voorbij kabbelt. 3*
[permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 19:35 uur"Folk / Rock"

Dit heeft weinig met rock te maken, lijkt me. Of ligt dat aan mij?