Hans Zimmer & Lisa Gerrard - Gladiator (2000)

Hans Zimmer & Lisa Gerrard - Gladiator (2000)
182 stemmen | gemiddelde 4,08
  4. Earth (3:01)
  5. Sorrow (1:26)
  6. To Zucchabar (3:15)
  7. Patricide (4:08)
  8. The Emperor Is Dead (1:21)
  9. The Might of Rome (5:18)
  10. Strength and Honor (2:09)
  11. Reunion (1:14)
  12. Slaves to Rome (1:00)
  13. Barbarian Horde (10:33)
  14. Am I Not Merciful? (6:33)
  15. Elysium (2:41)
  16. Honor Him (1:19)
  17. Now We Are Free (4:14)

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2008, 18:57 uur
Oh... :T
Entschuldigung.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2008, 14:37 uur
Misschien een tip voor alle soundtrack-fanaten: Luister eens naar 'Reborn' van Era (skip aanvankelijk maar effe het eerste nummer). Da's géén filmmuziek maar het klinkt ook behoorlijk episch en theatraal.
Ook 'Strain' van Flesh Field zou de soundtrack van een actiefilm kunnen zijn. Dat valt weliiswaar niet te vergelijken met een klassieke filmscore, maar heeft ook de nodige bombast.

Pastichio Rocker
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2008, 17:25 uur
Tja, zonder de bijbehorende beelden valt de soundtrack toch behoorlijk op zijn gat. Niet dat het slecht is ofzo, want Zimmer is een hele capabele composer. Door de combinatie film en muziek was ik tot tranen geroerd af en toe, maar nu mis ik gewoon een element. Het is geen op zichzelf staande soundtrack zoals bijvoorbeeld de muziek van The Fountain of Zidane.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2008, 8:32 uur
Op zich een rpima soundtrack, maar als geheel vind ik alles te veel op elkaar (en op andere dingen..) lijken. Het heeft een typisch Zimmer-sausje en daar houdt je van of niet. Ik over het algmeen niet, maar dit is wel één van de albums waarop ik het beter verteerbaar vind, misschien vanwege Lisa Gerrard.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2008, 10:34 uur
heel goede score. ik heb de film nog niet gezien maar nu ga ik hem zeker zien. het zijn allemaal goed nummers. hier en daar gebruiken ze allemaal stukken van een andere componist, mij stoort dit niet zolang ze maar goed blijven de nummers. Hans Zimmer is voor mij toch een van de beter componisten. beste nummer is Now We Are Free (4:14). The Battle is ook niet slecht maar iets minder.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2009, 8:50 uur
Wordt soms wel een beetje te veel..maar die battle is echt geniaal! Ook de laatste rustige nummers zijn lekker

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2009, 16:38 uur
Ik zat overlaatst nog eens Gustav Holst's "Mars, The Bringer Of War" te luisteren. Het is me nu duidelijk waar Zimmer de mosterd haalde voor "The Battle" uit Gladiator, alleen is "Mars" een stuk beter.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2010, 14:43 uur
Viel me de laatste keer dat ik Gladiator zag enorm tegen. Op het schitterende 'Now We Are Free' na is dit niet veel meer dat een standaard werkje van Zimmer (en Gerrard).

niet ingelogd

36.497 gebruikers | 202.114 albums | 187.496 artiesten | 2.473.555 berichten | 1.528.260 stemmen