Smashing Pumpkins - Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995)

Smashing Pumpkins - Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995)
840 stemmen | gemiddelde 4,01

nr. 78 in de top 250
mijn stem:
Label: Virgin
  1. Mellon Collie and the Infinite Sadness (2:52)
  2. Tonight, Tonight (4:14)
  3. Jellybelly (3:01)
  4. Zero (2:40)
  5. Here Is No Why (3:45)
  6. Bullet with Butterfly Wings (4:17)
  7. To Forgive (4:16)
  8. An Ode to No One (4:50)
  9. Love (4:21)
  10. Cupid de Locke (2:50)
  11. Galapogos (4:46)
  12. Muzzle (3:44)
  13. Porcelina of the Vast Oceans (9:21)
  14. Take Me Down (2:52)
  15. Where Boys Fear to Tread (4:22)
  16. Bodies (4:12)
  17. Thirty-three (4:10)
  18. In the Arms of Sleep (4:12)
  19. 1979 (4:25)
  20. Tales of a Scorched Earth (3:46)
  21. Thru the Eyes of Ruby (7:38)
  22. Stumbleine (2:54)
  23. X.Y.U (7:07)
  24. We Only Come Out at Night (4:05)
  25. Beautiful (4:18)
  26. Lily (3:31)
  27. By Starlight (4:48)
  28. Farewell and Goodnight (4:22)

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2009, 22:37 uur
merrybreeder schreef:

Ik denk dat het James Iha is die die geluiden produceert. ;-)

Ikdenk het niet....

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2009, 12:43 uur
Ik denk het ook niet.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2009, 13:17 uur
Ik weet wel zeker van niet :-)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2009, 13:18 uur
Ik denkt dat net als bij RATM effectpedalen de geluiden produceren. En de gitarist verdomd goet weet hoe die dingen werken en ze af kan stellen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 1:26 uur
Belooft. Ik gebruik dit woord maar een keer voor een album.
Briljant. Basta.
Melodieus geniaal, onderdompelend, na 15 jaar opnieuw luisteren en weer verpand.
De volgorde is niet verkeerd gekozen.
De nummers per cd ook niet.
Dit zijn de smashing pumpkins en zoals ze zelf zeggen:
we hebben er aan gewerkt alsof het ons laatste album was.
Dat zegt wat.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 1:31 uur
James Iha is de solo-gitarist, dus ik zou dan graag weten welke nummer welk geluid jij zo apart vind.
Als je vreemde melodiën hoort...in iha zijn-hiernamaals-band klinkt hij af en toe net zo vreemd.
Volgens mij doet corgan overwegend de ritme-gitaar.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 10:56 uur
merrybreeder schreef:

Volgens mij doet corgan overwegend de ritme-gitaar.

Grappig, als je bedenkt dat Corgan alle gitaren (incl. bas) op voorganger Siamese Dream inspeelde....

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2009, 11:08 uur
Corgan kan ook een heel stukje soleren ze, dat staat zekzer buiten kijf.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2009, 16:13 uur
weinig grappigs aan.....

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2009, 9:39 uur
Cupid de Locke, wat een wereldnummer.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2009, 11:33 uur
halfje deraf

vind hem wel goed maar anno 2009 na nummer 15 begint het me toch wat te vervelen en beginnen de nummers wel erg veel op elkaar te lijken, en lijkt het niet meer dan een truukje

bij de rustigere nummers vin ik dat niet het geval en vooral het laatste gedeelte van de plaat bevalt me weer beter dan de herrie

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2009, 10:10 uur
Na heel veel luisterbeurten kom ik tot een eerste beoordeling. Mellon Collie and the Infinite Sadness is een zeer sterk project, maar toch niet volledig geslaagd denk ik. Waar de genialiteit van deze band bij nummers als Tonight, Tonight, Jellybelly (wat een ongelooflijke knaller!), Here is No Why, Love, Cupid de Locke, Galapagos en Porcelina (prachtig) heel duidelijk naar buiten komt, daar word ik ook nogal eens teleurgesteld met vrij ongeïnspireerd klinkende kopieën van zichzelf zoals in Bullet With Butterfly Wings, An Ode to No One en Where Boys Fear to Tread. De tweede plaat duurde even om te waarderen, maar ik begrijp nu dat het hier meer moet komen van de rustigere nummers. Het hoogtepunt op deel is toch weer een rocker, nl. Through the Eyes of Ruby. Heerlijk gewoon. Misschien had dit een perfect project kunnen worden als het 2 albums met 11 nummers waren geweest. Dan kun je net een paar van die overbodige inspiratieloze nummers filteren zoals XYU wat ik echt verschrikkelijk vind. Maar goed, zo is het nu eenmaal niet. 4* is het oordeel.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2009, 17:49 uur
Siamese Dream vind ik echt een geweldige plaat. Ten opzichte van siamese dream klinkt dit gekunstelder, en minder met een bite en minder met de groove van siamese dream. Al is Tonight zeker een geweldig nummer.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 oktober 2009, 2:39 uur
De meest succesvolle cd van de Pumpkins is niet hun beste, dat is Siamese Dream. Het is ook niet dat, zoals veel mensen zeggen, er te veel opvullertjes op dit album staan. Vrijwel alle songs zijn sterk. Hoogtepunten te over.

Maar op een of andere manier is het album niet goed aan elkaar gelast. Ik slaag er nooit in een van de 2 cds in zijn geheel te beluisteren. Meer een soort White album dus: een collectie prachtsongs die zonder enige logica aan elkaar gekoppeld zijn.

Tenslotte vind ik de productie op dit album de warmte missen die Siamese Dream wel heeft.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 11:09 uur
Een groots meesterwerk van Smashing Pumpkins waarop voor de Rock/ Shoegaze liefhebber genoeg moois is te vinden. Wel is aan te raden om de 2 schijfjes niet in één keer te draaien. Mellon Collie And The Infinite Sadness is een echte classic.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2009, 23:55 uur
Ik vind dit een uiterst sterke, mooie plaat! Natuurlijk staan er enkele mindere nummers op, maar minder is een groot woord. Met minder bedoel ik in vergelijking met de andere nummers die er op staan, dat is nog steeds vrij goed! De hoogte punten zijn voor mij: Tonight, Tonight, Zero, Bullet With Butterfly wings, An Ode To No One, 1979, X.Y.U, We Only Come out at Night, Beautifull en Bodies.
Natuurlijk is iedere song favoriet, maar er moeten toch uitblinkers zijn!
Op naar de nieuwe CD! (ze zijn begonnen in September!)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 10:52 uur
Die stem! Als nagels op een schoolbord. Onlangs op Marktplaats goedkoop wat 90s CDs gescoord waaronder dit. Ik kende ze helemaal niet, zat altijd met mijn kop in 60s/70s. Daarmee zal ik wel een oude lul zijn, en inderdaad is grunge en nu-metal en weetikveel hoe het allemaal heet volkomen langs me heen gegaan destijds, maar heb sindsdien toch wel weer veel smakelijks "ontdekt" - Nirvana, Screaming Trees, White Stripes. Dacht dat dit me mogelijk ook wel zou aanspreken. Not! Kwam tot 2x toe tot ongeveer track 8. Daarna snel uit de CD speler gewipt. Koppijnverwekkend. Geef geen stem hiervoor, is duidelijk mijn muziek niet. Weer wat geleerd. Wie wil er een Mellon Collie voor 5 Euro? ;-)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 13:59 uur
koho schreef:
Wie wil er een Mellon Collie voor 5 Euro? ;-)

Handig medium, dit. Hij is al verkocht.

herman
(moderator)
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 18:47 uur
Dat is snel. :)
Het is dat ik hem al heb; sterker nog: ik heb het doosje al eens vervangen, omdat het was versleten van het vele draaien. :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 18:50 uur
He jammer, te laat. :(
Leuk om te zien dat je nu nog Nirvana ontdekt. Onder het mom: beter laat dan nooit.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 12:34 uur
Arrie schreef:
He jammer, te laat. :(

Psst, vertel hem maar niet dat Cobain al dood is. Dat moet ie nog ontdekken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 18:47 uur
Raynman schreef:

Psst, vertel hem maar niet dat Cobain al dood is. Dat moet ie nog ontdekken.

Wát? En dat zo kort nadat ik vernam dat Buddy Holly verongelukt is.

niet ingelogd

34.718 gebruikers | 190.446 albums | 176.984 artiesten | 2.264.005 berichten | 1.416.631 stemmen